Kuplat
Sinisiipi, Sydämellä-Päpin tarinat

Mitä on Päpin hyvä olo?

Mitä on Päpin hyvä olo?
Mitä on Päpin hyvä olo?

Halusin ottaa tämän hyvän olon yhdeksi teemaksi blogiini. Näen tärkeänä, että voin hyvin. Uskon vahvasti, että jokainen meistä haluaa voida hyvin ja tuntea hyvää oloa. Tätä aihetta kivaa jakaa ja saada aikaan vuoropuhelua. Herättää ajatuksia ja tuoda mahdollisia vinkkejä ja oivalluksia. Kokea jopa jotakin uuttakin yhdessä ja erikseen.

Ikivihreät tarinat elävät vuosista toisiin

Tarkoitukseni on tehdä myös ns. ikivihreitä kirjoituksia ja tarinoita. Niihin on aina mukava palata uudestaan, koska ne eivät vanhene. Ne toimivat perustana kaikelle. Niiden ympärille on hyvä rakentaa hyvää oloa. Aihepiiri on laaja ja näkökulmia löytyy varmasti hyvin monia.

Blogini sisältää erilaisia teemoja

Jatkossa otan välillä teemoja aiheeksi ja kerron niistä kokemuksiani. Tykkään käydä mm. erilaisissa hoidoissa ja tulen kertomaan niistä kokemuksista ja jaan niihin sopivia linkkejä. Samalla tuon alueen yritystarjontaa esille, että mitä täältä Etelä-Pohjanmaalta löytyy. Kerron myös tarinoita muistakin mielenkiintoisista Suomen paikoista, joissa reissailujen myötä tulemme käymään.  

Innostajana kasvun polulla

Haluan toimia ns. innostajana, mutta jokaisella on se oma päätäntä ja valta toimia. Kerron vain kokemuksiani, oivalluksiani ja vinkkejäni. Näen hyvän olon hyvinkin laajana kokonaisuutena. Kysyn aina itseltäni välillä, että elänkö minulle merkityksellistä elämää ja voinko hyvin. Se tarkoittaa myös minulle, että elän ns. kasvun polulla.  

Tuolla ajatukset lepäävät ja virkistyvät

Vuoropuhelua ja itsetutkiskelua

Olen viimeisen kymmenen vuoden ajan erityisesti keskittynyt itsetutkiskeluun ja pitänyt itseni kanssa ns. vuoropuhelua. Joka on jotenkin tyypillistä minulle ja jopa helppoakin. Tulen avaaman vähän lisää tätä myöhemmissä tarinoissani.

Vuoropuheluni lisäksi olen lukenut lukuisia kirjoja. Käynyt erilaisia lyhytkursseja. Osallistunut mm. intuitiivisen ja luovien kirjoittamisien kursseille. Käynyt lukuisissa tapahtumissa ja messuilla.

Menneinä vuosina kuten tuolla aiemmin tarinassani kerroinkin, että olin 10 vuotta Savossa eläessäni aktiivinen yhdistystoiminnan henkilö. Olin järjestämässä lukuisia retkiä, tapahtumia ja erilaista toimintaa niin puutarhaseuralle kuin paikalliselle kyläyhdistykselle ja joillekin muillekin yhdistyksille.

Olen halunnut jakaa innostustani eteenpäin eri tavoin ja olla näin vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Vuosien ja iän myötä on nyt sopiva aikaa jakaa kokemuksiani ja matkaani näin blogin muodossa. Se tuo vapaa-aikaani sisältöä ja sitä hyvää oloa. Se ei aseta minulle tiukkoja aikatauluja, joita toki työelämässä vielä riittää. Vaan voin ohjata vapaasti itseäni vapaa-ajallani.

Se antaa vapautta ja keveyttä työarjen keskellä.

Luonnon helmassa
Talvinen luontoretki

Omien hyvinvointimallien rakentelija

Vuoropuhelujeni tuloksena olen rakennellut viimeisen 10 vuoden aikana erilaisia ns. hyvinvointimalleja itselleni. Mikä soveltuisi aina sen hetkiseen elämäntilanteeseen? Kävin tuossa helmikuussa 2020 Minä olen -messuilla Helsingissä. Siellä kohtasin erään mielenkiintoisen naisen, joka piirsi minulle piirroksen. Hän kertoi minulle minusta, mitä hän näkee.

Hän kertoi mm. sellaisen asian, että olen paras opettaja/opas itselleni. Minulla on halu opettaa itseäni. Se pitää hyvinkin paikkansa. Kun palataan aiemmin kirjoittamaan tarinaan, kuka on Päpi. Siellä kerroin lyhyesti lapsuudestani. Kerroin, että tykkäsin haastaa itseäni jo lapsena hyvinkin monissa jutuissani. En kilpaillut muiden kanssa vaan haastoin omassa hiljaisuudessani itseäni. Lähtökohta tulee jo sieltä.

Nämä mallien rakentamiset lähtivät joskus v. 2009, kun avioliittomme oli kriisivaiheessa. Tarvitsin työkaluja itselleni ja jaksamista eteenpäin. Ne jäivät elämään minulle. Aloin muokata aina malleja, kun huomasin, että joku ei toimi niin hyvin. Ihan viime vuosina olen keskittynyt entistä enemmän myös omaan sisäiseen kasvupolkuuni.

Hyvinvointimalleja tuoleista aina sydänpuuksi

Näistä malleistani ensimmäinen taisi olla sellainen tuoli, johon laitoin neljälle jalalle minulle tärkeät asiat.  Sitten se uudistui elämänpuuksi. Siitä se sitten muuttui sydänpuuksi ja sydämeksi jne. Kun vertaan nyt tuota elämänpuuta ja sydäntä. Niin elämänpuu oli paljon kaavamaisempi kun taas sydänmalli oli täynnä sen sisällä kaikkea mahdollista.

Voin tehdä rakentamistani malleista vielä ihan oman artikkelin tänne blogiini. Tällä kaikella haluan kertoa, että olen ihminen, joka tykkää rakentaa asioita ja yhdistellä useammista asioista sopivia kokonaisuuksia. Asioiden yhdisteleminen onkin mielestäni yksi vahvuuksistani. Niihin sisältyy juuri niitä oivalluksia. Ne antavat myös itselleni kannusta ja voimavaroja matkata eteenpäin. Tämä kuvastaa sitä itsensä oppaana olemista.

Vain muutos on pysyvää

Näen, että mikä ei ole pysyvää kuin vain muutos. Haluan korostaa, että olemme erilaisia ja kaikki ei toimi kaikille. Nämä voivat herättää ajatuksia ja saada pohtimaan, että kuinka minä olen matkannut elämääni.

Näen, että elämä virtaa soljuvana eteenpäin ja on hyvä uudistua virran mukana ja löytää aina siihen aikaan sopivia ratkaisuja. Ymmärrän myös sen, että meitä ihmisiä on erilaisia ja joillekin käy jopa läpielämän, että mikä ei juurikaan uudistu tai ainakaan ei ole erityisen innostunut uudistajana.

Nykypäivänä työelämä on hyvin uudistuvassa ja muuttuvassa virrassa. Resilienssi eli muutosketteryys auttaa selviytymään haastavistakin tilanteista. Se on enemmän kuin joustavuus. Resilienssi on piilevä voima, myönteinen asenne muutoksissa. Sopeutumista olosuhteisiin ja vallitseviin tilanteisiin. Haluan myös korostaa, että kaikkia meitä tarvitaan, jotta tämä universumi voi toimia ja hengittää.

Vuolaana virtaava pato
Kurikan Jyllinkoski vuolaana virtaa

Välillä tulee pysähtyä perusasioiden äärelle

On asioita meillä kaikilla, jotka ovat ns. ikivihreitä, joita kannattaa vaalia. Senkin olen huomannut matkallani, että hyvinkin perusasiat arjessa vain tinkivät unohtumaan. Jopa elämisen ja hyvän olon kannalta niinkin merkittävä asia kuin hengittäminen. Ei ole aina itsestään selvyys. Etenkin se, että kuinka hengittää. Onko aika aina välillä pysähtyä niiden ihan perusasioiden äärelle? Itsekin tämän kokeneena.

Joutsenet
Joutsenpari

Elämän matkassa olen huomannut myös sen, että mm. leikkauspotilaana ollessa ja toipilaana kaikki muu arki ja kiire kaikkoaa. Silloin sitä keskittyy vain paranemiseen. Joskus on hyvä jäädä pohtimaan elämänsä fokusointia ja keskittymistä oman elämänsä kannalta oleelliseen.

Kumpi on tärkeämpää pysyä normeissa vai kuunnella itseään?

Mennyt vuosi 2020 on ehkäpä avannut ja laittanut miettimään monia meitä. Mikä on elämän tarkoitus? Mitä voin tehdä itseni hyvinvoinnille? Esim., että puolikuntoisena eli sairaana ei tarvitse enää mennä töihin. Kuumetaudit ja flunssat sairastetaan kotona ja toivotun usein myös nopeammin niistä, kun annetaan sille mahdollisuus. Huojentavaa eikö totta. Monesti normit ja opitut mallit ovatkin niitä lukkoja, joihin kompastumme. Emme rohkene olla oma itseämme ja kuunnella kehoamme, vaikka se on yksi tärkeä osa hyvinvointiamme.

Korostan, että itsemyötätuntoa tarvitaan ja se on sallittua ja tervettä jokaiselle. Aiheista ei ainakaan ennen hyvin hiiskuttu. Nykyisin on saatavilla paljonkin kirjallisuutta ja myös erilaisia webinaareja. Nykyään ymmärretään paremmin jo, että mitä on voida hyvin.

”Tarkoitus vie onneen”

Luin tänään uudesta Voin hyvin -lehdestä artikkelin otsikolla ”Tarkoitus vie onneen”. Kertoo juuri itsetuntemuksesta. Japanilaisen ikigain mukaan sinun tarvitsee esittää itsellesi vain neljä kysymystä.

Vastauksen kautta voi löytää tien merkitykselliseen elämään, joka tuo sen hyvän olo myös. Aiheesta on saatavana mm. seuraava kirja:

Löydä oma ikigai – Japanilainen tie elämän voimaan, Otava”

Mitä rakastan tehdä (intohimo ja kutsumus)?

Missä olen hyvä (osaaminen ja intohimo)?

Mistä saan elantoni (osaaminen ja elämäntehtävä)?

Mitä maailma tarvitsee kauttani (elämäntehtävä ja kutsumus)?

Jouppilanvuoren luontopolku Seinäjoella

Itsensä kehittäminen

Lisäksi seuraava kirja, jonka aion lukea myös, on Itsemyötätunto. Tai ehkäpä kuuntelen sen jopa äänikirjana. Samalla siinä kehitän itseäni kuuntelemaan. Kuuntelen paljon musiikkia ja saan paljon siitä voimaantumista. Pelkkä kuunteleminen näkemättä ihmistä tai tekstejä ei ole mieluisinta juttua minulle. Jos aihe on mielenkiintoinen ja ääni sointuu mukavasti. Silloin voi mennä tuntejakin huomaamatta.

Tulen kertomaan seuraavissa blogeissani mm. WSA-analyysistä, joka tehtiin minulle hiljattain. Voitin sen Facebook-arvonnasta. Omien vahvuuksien tunnistaminen ja omien kehittämiskohteiden tunnistaminen on yksi tärkeä asia hyvää oloa.

Omien vahvuuksien hyödyntäminen

Omien vahvuuksien hyödyntäminen ja tämä blogini on nyt yksi osa sitä, että tiedän analyysinkin perusteella omat vahvuuteni. Tulen niitä hyödyntämään mm. tätä blogiani tehdessäni. Tykkään jakaa asioita toisten kanssa ja tämä tuntuu nyt luontevalle kanavalle.

Toivon, että voitte saada kirjoituksistani ajatuksia ja ideoita sekä vain rentoutua ja ottaa hetken omaa aikaa lukuhetkien ja kuvien parissa.  Ne ns. mikrohetket ovat tärkeitä hyvinvointiin ja niitä tulee olla meillä joka päivä jokaisella.

Mitä sinulle merkitsee hyvä olo?

Hyvä olla

Voit vaikka listata itsellesi, että mitä sinulle merkitsee hyvä olo.
Kuinka koet, että ne omassa elämässä tällä hetkellä toimivat.
Ovatko ne vain toiveita tai unelmia?
Vai ovatko ne jopa arkeasi vai hetkellisiä nautintoja?

Mitä enempi koemme hyvän olon tunnetta. Sen paremmin voimme, jaksamme ja selviydymme hyvinkin monenlaisista asioista elämässä. Tulen avaamaan seuraavissa kirjoituksissa mm. muutamia terveyteeni liittyviä asioita, joista olen selvinnyt elämässäni. Enkä ole jättänyt niiden varjolla elämää elämättä.

Elämän ei tarvitse olla täydellistä ja haasteetonta. Se, kuinka kaikesta selviämme on ratkaisevaa hyvän olon tunteessa. Vaikka ympärillä jyllää niin voimme silti voida hyvin. Tiedän myös tunteen nimeltä vuoristorata. Silloin annamme tilaa liikaa ulkopuolisille vaikutteille ja emme pysy omassa voimassamme.

Tämä ensimmäisen artikkelini tarkoitus on herätellä teemaani hyvä olo.

Laitan tämän postauksen lopuksi muutama vuosi sitten koostamiani asioita ns. ikivihreitä, jotka eivät vanhene koskaan. Tein vain jonkin verran päivitystä ”Voimaannutta ote elämään”- oppaaseeni.

Päpin opas – Voimaannuttava ote elämään

  1. Terveys

1.1. Auringonvalo

Olen havainnut, että hyvinvointiini on suuri vaikutus auringonvalolla. Olen yleensä virkeimmillään juuri kevät-kesä. Auringonvalon lämmön vaikutus ei ole minulle niin tärkeä kuin valon määrän lisääntyminen. Myös kesäisin unentarve on huomattavasti lyhyempi minulla.

Miten voisi talvisaikaan kompensoida tätä auringonvalon puutetta?

On todettu, että D-vitamiinin käyttämisellä on positiivinen vaikutus vireyteen. Pidän itse tärkeänä valoisaa kotia ja vaaleaa sisustusta, joka korostaa jo vähäisenkin valon tulemista sisälle kotiin.

Mielikuvaharjoitus:
Miltäpä kuulostaisi talvella keltainen aurinkokylpy. Tässä yhdistyy asia, joka on tärkeää eli värit. Keltaisen värin harjoitus ja samalla opetella mielikuvien maailmaa. Auringonsäteet ja sen värinä on kaunista katsottavaa. Voit rentoutua ja sulkea silmät tai katsella vain valokuvaa, jossa on aurinko. Jos tykkää lämpimästä voi kuvitella, kuinka auringonsäteet hyväilevät kasvojasi ja kehoasi.

Voit myös hivellä käsilläsi hiuksiasi, kasvojasi ja käsivarsiasi, jos koet että kosketus ja liike edes auttaa tunnelman/tunteen syntymiseen. Voit laittaa myös kädet ristiin rintakehäsi ympärille ja kiittää. Itselläni se toimii juurikin niin parhaiten, koska liike on minulle tärkeä asia. Käteni ovat aika voimalliset. Oikeastaan en tarvitse kuin valella käsilläni auraa, niin tunnen voimistuvan läsnäoloni kehossani. Luovuus on sallittua ja se rakkaus omaan itseensä on tärkeää. Kuinka voimme rakastaa muita, jos emme edes rakasta itseämme.

Keltainen aurinkokylpy
Keltainen aurinkokylpy

1.2. Puhdas ja raikas ilma

Helppo hengittää. Ympäristö näyttää puhtaalta ja raikkaalta.

Koti:
Viihtyisä ja siisti koti on rauhoittava ja voi helpommin hengittää. Kodin sisustaminen viihtyisäksi ja puhtaana ja raikkaana pitäminen. Huonekasvit tuovat myös hyvää huoneilmaa ja antavat vehreyttä ja hyvää mieltä.

Lähiympäristö:
Luonto ympärillä on puhdasta. Mahdollisuus on liikkua puhtaassa luonnossa ja hengittää puhdasta ilmaa. Päivittäinen ulkoilu ulkoilmassa vähintään 30 minuuttia.

Arvostan puhdasta ilmaa ja sitä, että työpaikka on lähellä. Näin vähemmän saastutan luontoa. Voin enemmän nauttia puhtaasta ilmasta kotona ja lähiympäristössä, kun aikaa matkustamiseen menee vähemmän. Monilla varmasti on nyt myös mahdollisuus tehdä etätöitä. Tämä asia korostuu entisestään.

1.3. Luonnollinen ravinto

Kaikessa tietty kohtuus ja armollisuus itseänsä kohtaan myös syömisessä. Japanilaisessa ikigaissa sanotaan, että omaksu hyvät rutiinit. Heillä on sanonta, että ”Hara haci bu”. Sitä käytetään ennen ruokailua ja jälkeen. Se tarkoittaa, että vatsa syödään 80-prosenttisesti täyteen.

Mahdollisimman puhdasta ja monipuolista ravintoa nauttia. Syödä riittävän usein päivässä ateria ja mahd. vähän sokeria.  Paljon vihanneksia, kasviksia, hedelmiä, marjoja ja yrttejä oman maun mukaan. Vesi on merkittävä ja keskeinen tekijä terveyden ylläpidossa. Riittävästi nautittuna vettä päivässä.

välipalaa
Ravinto

1.4. Liikunta

Liikunnan tulee tuoda hyvää mieltä ja rentouttavan olotilan. Luonnossa liikkumisesta tulee nauttia ja viettää aikaa myös siellä kiireettömästi. Hyötyliikunta on merkittävä asia esim. kesäisin puutarhanhoito.

Pyöräily

1.5. Lepo ja uni

Unella on suuri merkitys ja sen laadulla. Tärkeää on tehdä päätös, että kuinka monelta menee nukkumaan. Huolehtia nukkumapaikan raikkaudesta ja puhtaudesta hengittää raikasta ilmaa. Moni meistä viettää myös paljon aikaa laitteiden parissa (tv, puhelimet, tietokoneet) ja on tärkeää niiden sulkeminen riittävän ajoissa. Mielen hiljentäminen esim. meditoinnin merkeissä. Lopuksi ennen nukahtamista kiittää menneestä päivästä. Aamusilla, kun herää ja avaa silmänsä. Voi toivottaa kiitollisena tervetulleeksi uuden päivän. Päivä syntyy myös monista kiitollisuuden aiheista. Elämä on lahja.

1.6. Ajatuksen voima

Ajatuksilla on suuri merkitys elämässä. Ajatuksilla voi tukahduttaa tai avata uusia mahdollisuuksia. Omaa kehoa ja sisintä kuunnellen, että mikä on minulle hyväksi.

Viime aikoina olenkin näitä asioita tullut miettimään enemmän. Jotakin oivalluksia siellä on syntynytkin. Viime aikojeni huojentavin asia on ollut omalla kohdalla, että se ns. vuoristoratatunne on poissa. Viime vuosina reagoin enemmän ulkopuolelta tuleviin asioihin, jotka kohdistuivat myös minuun. Nyt olen päättänyt elää entistä kevyempää ja tyynempää elämää. Joka tuo sitä hyvää oloa minulle. Se ei tarkoita, että elämä pysähtyisi vaan päinvastoin, että vuoristoradasta ei ole seurauksena enää ns. ”tyrmäyskurssi”.

Muutin eletyn elämäni voimaksi ja viisaudeksi, kun vain muutos on pysyvää. Nämä on asioita, jotka ovat minussa ja niitä ei sieltä voi kukaan viedä minulta pois. Se oli helpottava oivallus. On jotakin joka on ns. pysyvää vaikka muuten elämä olisikin muutoksia täynnä.

Kiitollisuus minussa, sinussa, meissä ja heissä.
Rakkaus minussa, sinussa, meissä ja heissä.
Valo minussa, sinussa, meissä ja heissä.
Voima minussa, sinussa, meissä ja heissä.
Viisaus minussa, sinussa, meissä ja heissä.
Onnellisuus minussa, sinussa, meissä ja heissä.

Ílontanssit

Luottamus ja usko kasvoi elämässäni. Minun ei tarvitse tuomita toisia eikä olla tuomittuna. Vaan elää ns. kultaista keskitietä.

2. Koti ja perhe

2.1.  Koti – rauhan paikka, kodin lämpö – rakkaus

Koti on hyvän olon tyyssija. Kodissa saa olla oma itsensä, rentoutua ja toimia kuten itse tahtoo. Kodin merkitys on meille henkilökohtainen, rakas ja tärkeä asia. Kodin merkitys entisestään korostuu poikkeuksellisena aikana. Kotona tehdään nyt huomattavasti enemmän etätöitä ja vietetään muutoinkin paljon aikaa. Viihtyisä ja toimiva koti luo hyvää oloa.

Itselleni koti on ollut lapsesta asti tärkeä paikka. Olen tuntenut kaikissa kodeissani, joissa olen elänyt sen kodin lämmön ja rakkauden hengittää.

Omannäköinen koti
Jokaisella on omannäköinen koti, jossa on hyvä olla.

2.2. Perhe

Perhe on sydämeni asia.  Se on yhteistä aikaa ja yhdessäoloa. On tärkeää, että annamme myös perheenjäsenille omaa aikaa ja tilaa hengittää vapaasti. Vapauta olla oma itsensä.

3. Työ

Omien vahvuuksien hyödyntäminen. Mielekkäät ja mielenkiintoiset työtehtävät. Lisäksi arvostettavaa toimiva työyhteisö, oikeudenmukainen kohtelu, työpaikalla vallitseva luottamus, yhteistyö ja avoin viestintä, toimivat työvälineet ja työterveyshuolto, kannustava työilmapiiri ja tarvittava rakentava palautteen saaminen onnistumisissa kuin kehitettävissä asioissa.  

Vietämme paljon omaa aikaamme työssä ja siksi niillä on toki vaikutusta myös hyvää oloon. Olemmeko ns. kutsumusammatissa vai vain palkkaa tienaamassa? Sillä on suuri merkitys jaksamiselle ja hyvinvoinnille.        

4. Ystävät – ihmissuhteet

Ystävien kanssa jaetaan iloja ja suruja. Nykypäivänä on kanavia monia. Tehdään yhdessä kaikkea kivaa. Tuetaan ja kannustetaan toisia. Mukava on nähdä kasvotusten, mutta myös eri kanavien kautta voi vaihdella ajatuksia hyvinkin mukavasti.

5. Harrastukset – ovat jokaisen intohimon ja kiinnostuksen kohteita ja vaihtelevat. Minun harrastuksiani ovat puutarha, luonto, valokuvaus, lukeminen, kirjoittaminen, erilaiset kurssit, retkeily ja tutustuminen eri paikkoihin.

5.1. Puutarha ja kotipiha

Puutarhanhoito luo yhteyden maahan. Mieliala kohoaa ja puutarha kukoistaa. Se on myös kokonaisuus, jonne voi rakentaa erilaisia juttuja, joissa on mukava viettää vapaa-aika esim. meillä se on Sydänkoto eli kotamme.

Kotipuutarhanäkymää

5.2. Luonnossa liikkuminen ja valokuvaaminen

Metsä -/viherkylpy

Metsässä ja luonnossa liikkuminen rentouttaa mieltä ja kehoa, vahvistaa sydäntä. Luonto on äitimaa. Pitää jalat maassa tässä hetkessä.
Tätä tarvitaan päivittäiseen maadoittumiseen. Kuvien ottaminen luonnosta on ravitsevaa sielulle. Otettuja kuvia voi katsoa ja tutkia, vaikka ei pääsekään aina luontoon. Kuvilla on virkistävä ja eheyttävä vaikutus. Luontokuvat eri vuodenajoista viestivät, mitä kauneimmasta kotimaastamme Suomesta.

5.3. Lukeminen ja kirjoittaminen, erilaiset kurssit, webinaarit, messut ja tapahtumat

Pytinki-messut Seinäjoki – Lapuan osasto nimellä ”Lupa nauttia arjesta”

Kirjat, e-kirjat, lehdet, netti, some-kanavat ja kuunteleminen eli äänikirjat. Eri kanavia hyödyntäen webinaarit. Toivotan hyviä lukuhetkiä myös Päpin blögin merkeissä. Olette tervetulleita sivuilleni.

5.4. Retkeily ja reissailu

On kivaa päästä tutustumaan eri paikkoihin ja esitellä myös blogissani mielenkiintoisia tutustumisen arvoisia paikkoja teille blogini lukijoille.

6 = Päpin blögi koostaa kaikkea näitä ja vähän muutakin

Rakkaudesta bloggaamiseen. Uusi harrastukseni, joka kutoo tämän kaiken yhteen.

Veden pidättelevä valtava positiivinen energiamassa on odottanut padon puhdistumista, jotta vesi pääsee siinä virtaamaan kauniisti. Levittää siihen lukemattoman hyviä vaikutuksia. Päätös on kuin lähtölaukaus, joka järjestelee energiat yhteen. Elämän taika pääsee syntymään näkyvään muotoon. Otan elämäni omiin käsiini ja uskallan sanoa, että mitä tahdon. Olen valmis ja suuntaan katseeni siihen.

Toisinaan vain tarvitaan vahva päätöksen voima. Päätös järjestää asiat yhteen. Kun päätin suunnan, se on kuin annoin luvan näkymättömälle järjestää puuttuvat palaset paikoilleen. Varmistin, että päätös tulee sydämestäni. Tahdon aidosti tätä.

5S -päätöksen voima

Sydänkoto – rakkaus kotiin ja kotipihaan ml. kodan tunnelmat

Sydämellä käsin luodut Päpin tarinat

Sananjalka – rakkaus ja yhteys luontoon

Sinisiipi – ovi hyvään oloon

Snorkkeli – kurkistus kotiseutuun ja reissuiluun kotimaassani

Sydänpuu

Rakkaudella Päpi

Seuraava tarinakin on jo ajatuksissa. Siirtyy tunteiden kautta todeksi.

” Vaikka vuoret voisi siirtää paikoiltaan – pienen norsun vuoropuhelu”.

Olette lämpimästi tervetulleita blogini lukijoiksi.
Antoisia ja mielenkiintoisia lukuhetkiä.

Saatat myös pitää...

1 kommentti

  1. […] Se saa minussa värähtelemään hyvän olon tunteen. Tulee tunne siitä, että siinä täytyy olla jotakin. Ääni on niin voimakas. Kutsuuko norsun tömistely ja töräyttely minut vanhojen viisauksien pariin. Käännän elämäni voimaksi ja viisaudeksi. Kerroin viimeksi blogikirjoituksessani siitä, että ”Mitä on Päpin hyvä olo?”. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *