Sielun muotokuvatauluni
Sananjalka, Sinisiipi, Sydämellä-Päpin tarinat

Voin siirtää mä vuoret paikoiltaan – pienen norsun tarina

Oot voimani mun

Norsuni
Oot voimani mun

Tämän pienen norsun sain kauan sitten vauvana isomummoltani lahjaksi. Tietämättä, silloin siitä mitään ja tietämättä edes vuosikymmeniin, että mitä kaikkea se tuo minulle esille itsestäni. Nyt voin tunnustaa, että ”Oot voimani mun”, kuten Anna Eriksson laulaa kappaleessaan.

Käännän elämäni voimaksi ja viisaudeksi

Matka jatkuu ja vuodet kulkevat lapsuudessani. Seuraava muistikuvani norsuun liittyy lapsuuteeni. Tykkäsin todella paljon katsoa Tarzan-elokuvia. Mielenkiintoista, että muistikuvani siitä, että elokuvassa oli norsuja ja töräyttelivät siellä kärsillään. Kertoo luontoyhteydestä ja tavasta pitää omistaan puolta. Siitä voimasta ja vahvuudesta.

Se saa minussa värähtelemään hyvän olon tunteen. Tulee tunne siitä, että siinä täytyy olla jotakin. Ääni on niin voimakas. Kutsuuko norsun tömistely ja töräyttely minut vanhojen viisauksien pariin. Käännän elämäni voimaksi ja viisaudeksi. Kerroin viimeksi blogikirjoituksessani siitä, että ”Mitä on Päpin hyvä olo?”.

Toimiiko norsu yhtenä voimaeläimistäni?

Minua on kiinnostanut, että mitkä ovat voimaeläimiäni. Viime aikoina tämä paletti on alkanut avautumaan minulle. Norsu on yksi voimaeläimistäni. Tulen avaamaan sen tässä kirjoituksessani. Olen oikeastaan itsekin aika yllättänyt siitä viime aikoina. Kuinka moni askarruttamani asia on alkanut avautumaan minulle tällä ns. kasvun polullani ja vuoropuhelulla itseni kanssa. Matka on ollut pitkä tähän saakka ja varmasti se jatkuu läpi elämän. Viime aikojen oivallukseni ovat olleet minulle merkittäviä kasvun askeleita omalla polullani. Haluan jakaa myös teille näitä oivalluksiani ja tarinoitani.

Norsu syksyllä 2019 Kokkolasta sisustus- ja kukkakauppaostos

Ajatus siitä heräsi, että minun kannattaa käyttää tätä voimaeläimeni norsun voimaa ja viisautta, joka minulle on annettu. Kerroin jo viimeksi artikkelissa mm. mitä on Päpin hyvä olo. Päätin kääntää eletyn elämäni ja kokemukseni voimaksi ja viisaudeksi. Tässä johdattajani on voimaeläimistäni ollut siis norsu. Vaikka se niin oudolta välillä tuntuikin, että miksi yksi voimaeläimistäni on norsu, joka ei ole Suomen luonnossa oleva eläimiä. Ehkäpä tällä on jokin tarkoitus tai johdatus olla näin.

Norsun voimalla osaan hyödyntää tätä jäsentämääni viisautta myös ihmisten auttamiseen. Sillä norsun ilmaantuminen on myös aina kutsu antaa apua sitä tarvitseville. Viime aikoina olen halunnut myös työni lisäksi olla auttamassa pienimuotoisesti lastenhoitoapuna ja haluan jatkossakin näin olla.

Norsuun liittyy myyttejä

Kyllähän norsuun liittyy myyttejä ja ne elävät Afrikassa ja Intiassa. Kun miettii voimaeläimenä ei suomalaista eläintä. Nuoruuteni ehdoton suosikkielokuvista oli ”Minun Afrikkani”, jonka kävin katsomassa nuorena ensimmäisten opintojeni myötä. Taidekasvatuksesta tämän kyseisen elokuvan myötä napsahti kiitettävä arvosana. On jäänyt mieleeni. Kyseisessä elokuvassa matkattiin Afrikassa, joka kertoi voimallisen naisen tarinaa. Tuohon tarinaa kätkeytyi oleellisesti myös ympärillä oleva luonto. Siellä luonnossa oli myös norsuja.

Musiikki lähellä sydäntäni

Vuodet vierivät elämässäni. Hetkeksi lapsuuden ja nuoruusvuosien jälkeen norsu saa jäädä piiloon ja konkreettisesti kaappini myös tuo isoäitini ostama norsu. Eräänä päivänä nostan norsun pöydälleni ja katselen sitä. Minulle alkaa avautua jotakin kummallista, kun mietin ihan viime vuosiani täällä Seinäjoella. Kuuntelen samalla musiikkia. Olen huomannut, että musiikki avaa minulla luovuuttani ja ajatukseni voima pääsee virtaamaan vapaasti.

Musiikki auttaa myös väsyneenä minua. Musiikki toimii minulle rentouttajana ja ohjaa luovuuden lähteelleni. Yksi suosikkikappaleistani on Shakiran kappale ”Waka Waka. This Time of Africa.” Kun kuuntelen tuota kappaletta niin tunnen jälleen välähdyksen tuosta Afrikasta ja norsusta saa värähdykset kehooni. Mistä on oikein kyse?

Kuva on Berliinin eläinpuistosta keväällä 2017, jossa tuli vierailtua kaupunkilomalla. Suuri tarve oli juurikin Berliinissä päästä käymään kyseisessä eläinpuistossa. Siellä tapasin ihan livenä norsuja. Afrikassa en ole koskaan käynyt enkä myöskään Intiassa.

Ganesha tulee elämääni vuonna 2020

En tiedä miksi, mutta aloin kuuntelemaan Youtubesta vähän erilaisia musiikkeja ja juttuja kuin aiemmin. Monesti kuuntelen niitä ennen töihin menoani. Huomaan, että vuonna 2020 kuuntelin usein Ganeshaa Youtubesta. Tulin tätä kuunneltuani hyvälle tuulelle heti aamusta. Minua jopa nauratti, kun lauloin mukana, että ”Om gam ganapataye namaha sharanan Ganesha”. Ääntelyni kuulosti välille, että on oma kanapata yee sarana Ganesha. Siksi minua hivenen huvitti. Hauska ja hyvä fiilis siitä tuli kuunnellessa ja äännellessä. Om on alkuperäinen ääni ja ilmentää parantavaa energiaa. Nämä ovat ns. mantroja, joissa näissä rallitellaan menemään.

Tiedättekö, kuka on Ganesha. Wikipediassa se kuvataan lyhyesti näin: Viisauden, onnen, viattomuuden ja siveyden jumala. Shivan ja Parvatin poika. Lasten suojelija. Lordi Ganesha on vähän niin sanotusti hauskan näköinen norsua muistuttava hahmo. Norsujahan on myös Intiassa ja tämä viittaakin nyt enemmän Intiaan.

Hindulaisessa mytologiassa, kuten useimmissa maailman mytologioissa, on paljon jumalia ja jumalattaria eläinten muodossa. Lord Ganesha on hindujumala, joka on kaikkien lasten suosikki, kun he rakastavat häntä ainutlaatuisesta elefanttipäästään. Tässähän on viittausta lapsiin ja hauskaan norsuun. Ganesha kuvaa myös runsautta, viisautta ja hyvinvointia. Päpin teemoihin kuuluu hyvä olo.

Sallinko itseni ilmentää sen rikkauden ja runsauden, joka minussa asuu?

Berliinin eläinpuiston tervetuloportti
Berliinin eläinpuiston tervetuloportti

Miten tämä Ganesha liittyy Päpiin?

Tarina jatkuu. Ganesha tuli elämääni hiljattain yhdistämättä vielä silloin kaikkia verkkoja yhdeksi kokonaisuudeksi. Nyt tämä kaikki on päivän selvää, kun tämän kaiken yhdistän edessäni. Norsuun liitetään myös kuninkaallista arvokkuutta. Itse en koe olevani arvokas, mutta kun menen esi-isiin, jonka tiedon sain tuossa pari vuotta sitten. Sukututkimuksissa oli päästy aina 1500-luvulle ja esi-isäni siinä tutkimuksessa todettiin, että on Kustaa Vaasa. Ehkäpä se tässä tarinassani voi kertoa siitä. Ihmisessä norsun viisaus on oman arvokkuuden löytämistä. Se on myös sitä itsemyötätuntoa, että ei itseään polje ja vähättele. Jokainen elämä on ainutlaatuinen ja jokainen tarina on erilainen.

Voimme löytää itsestämme oman kuninkaallisen puolemme ilman, että tulemme ylpeiksi. Näen, että norsun voimallinen esiintulo, joka on ollut ns. piilossa minulla jo lapsuudesta. Sen oli vain aika tulla kuorestaan ulos.

Kytkeytyminen omaan voimaan ja omasta voimasta käsin eläminen

Kytkeytyminen omaan voimaan ja omasta voimasta käsin elämiseen ja sieltä käsin auttamiseen muita ihmisiä. Ei niin, että luovutan voimani ulkopuolelle auttaakseni. Vaan niin, että voimani ja viisauteni pysyy minussa. Siirrän vain osaamistani ja auttamistani maailmalle ilman, että minun tarvitsee poistua omasta voimastani. Anna Eriksson laulaa kappaleessaan, että ” Oot voimani mun, Kun jään syliin sun, voin siirtää mä vuoret paikoiltaan, niin vahva mä oon”. Tämä tarkoittaa minulle omassa voimassani olemista.

Sielun muotokuvatauluni

Sielun muotokuvatauluni

Palataan vielä takaisin muutaman vuoden takaiseen aikaan. Olin v. 2015 Sielulle Siivet -kurssilla Kolilla. Siellä oli meillä kolme vetäjää, joista yhden henkilön nimi oli Kaija Juurikkala. Hän on suomalainen elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hänen ohjaamansa hetket jäivät minulle mieleeni sieltä kurssilta. Muutaman vuoden päästä, kun olin jo muuttanut Seinäjoelle. Huomasin mielenkiintoisen ilmoituksen, että Kaija Juurikkala on tulossa Seinäjoelle maalaamaan sielun muotokuvatauluja. Niin tuon ilmoituksen nähtyäni päätin heti, että menen tilaisuuteen. Menin sinne.

Tuli vuoroni saada minulle sielun muotokuvatauluni. Kaija kertoi minulle maalatessa tarinaa. Kertoi, että minulla on kauniit ja valoisat värit. Hän kertoi minulle jotakin sellaista, että tulee aika, jolloin minun on tultava ulos. Siihen tulee suuri tarve minulla. Tämä nainen on pitänyt vuoropuhelua vuosia vuoren kanssa. Hänellä on iloisia uutisia siitä, että tämä vuori on vähän erilainen vuori. Tämä alkaa näyttää sille, että se on norsu. Tämä norsu on hyvin lempeä ja jopa leikkisä. Tämä vuori on vielä murrettavissa. Voit siirtää, vaikka vuoren paikoiltaan. Niin vahva olet ja voimasi. Tämä taulu on minulla ollut esillä siitä alkaen kotona.

Sielun muotokuvatauluni sisältö aukeaa minulle

Hänen tarinansa on ollut minulle vähän vielä piilossa, että mitä hän tarkoitti sillä. Viime aikoina olen alkanut ymmärtää tämän merkityksen. Tämä kaikki, jota kirjoitan blogini tarinaksi. Minulle on alkanut avautua aivan uudessa valossa ja isona merkittävänä kokonaisuutena.

Nainen puhelee vuoropuhelua vuorten kanssa, mutta tarkemmin katsottuna hän puhelee vuoropuhelua oman viisautensa ja voimansa kanssa. Onhan kuvassa leikkisä, valoisa ja lempeä norsu. Vuoretkin voi siirtyä paikoiltaan. Tarinani ei vielä tähän pääty vaan avaa vielä lisää tekijöitä tähän.

Norsuihmisellä on hyvä hajuaisti ja arvaamaton hyöty siitä

Norsuihmisillä on myös hyvä hajuaisti. Kyllä, tämä on totta ja etenkin viime aikoina hajuaistini on aktivoitunut erityisesti. Nenäni on avautunut ja ei ole enää tukossa muutamiin vuosiin. Nenäni avulla olen oppinut oikeastaan syvä hengityksen. Aiemmin aistin juuri niitä ei niin terveellisiä tuoksuja mm. hometta jne. Olo oli sen mukainen.

Norsukokoelmani
Norsukokoelmani, jotka ovat ilmestyneet aivan viime vuosina kodin sisustukseen

Nenäni viittaus norsuun ”kärsäni” on suurena apuna. Ilman ”ns. kärsääni” en olisi enää täällä maan päällä. Nimittäin v.1996 intubointi ei onnistunut kurkunpääni kautta. Anestesialääkärin rohkea päätäntä laittaa se viimein kulkemaan nenäni kautta toi toivotun tuloksen. Minut pystyttiin leikkaamaan. Toivuin siitä tilanteesta, vaikka olinkin leikkauksen jälkeen lähtötilanteessa todella heikossa kunnossa. ”Oot voimani mun” pelasti elämäni jatkumaan maanpäällistä elämään silloin pienen pojan äitinä. Merkitys lapsiin tulee tässäkin esille.

Norsu viestii myös vanhoista viisauksista ja minua on alkanut kiehtoa, että perehdyn vielä Kalevalaan. Minua odottaakin joululahjaksi ostamani Kalevalaa avaava kirja vielä lukemista. Norsun voima auttaa myös minua työelämässä. Se on johdatusta. Autan niitä, joille apu on tarpeellista. ’’

Aistit avoinna elämääni katselen

Minulle on yksi tärkeistä aisteistani siis hajuaisti. Pidänkin eteeristä öljyistä ja suitsukkeista, jotka eivät allergisoi minua laisinkaan. Puhdistan myös huoneilmaa polttamalla erilaisia suitsuketikkuja. Nämä erilaiset tuoksut auttavat myös minua maadoittumaan ilmaelementin omaajana. Norsu on sinällään maa elementin omaava ja tuo jalat maassa olemista. Sitä turvaa olla omassa voimassa.

Puhdistustikkuja

Viime aikoina olen pystynyt jo uudenlaisiin kokemuksiin. Tunnen myös edesmenneiden rakkaiden läheisyyden tuoksujen kautta. Edesmennyt rakas ystäväni tupsahtaa tulla luokseni ruusun tuoksun tunteen myötä. Viime kerralla jopa Youtubessa tullut uusi meditaatio onnistui paremmin kuin koskaan aiemmin. Nimittäin Youtuben tekijä kertoi, että meditaatiota auttaa niille, joilla on herkät tuoksuaistit.

Kertoi, että hän täällä polttaa valkoista salviaa ja uskon, että voitte tuntea tämän tuoksun. Niin kävi, että se tuoksu pöllähti luokseni. Pystyin keskittymään ja meditoimaan sen Youtube-lähetyksen loistavasti. Läsnäoloni kasvoi aivan erilaiseksi kuin aiemmin.

Muistan kyllä lapsuudestani yhden mainoksen, joka tuli huulipunasta. Pystyin tuntemaan television välityksellä sen voimistuvan tuoksun. Nämä ovat ns. kykyjä, jotka meillä kaikilla on käytössä. Se on vain eri asia, että kuinka niitä käytämme ja kuinka pystymme ne sisältämme kaivamaan käyttöömme. Se vaatii herkkyyttä ja syvyyttä.

Kuudennen aistin avautuminen

Voimme ehkä puhua tässä yhteydessä ns. kuudennen aistin avautumisesta. Kuudes aistihan pääsee avautumaan, kun perusaistit ovat käytössä. Kuudes aisti tunnetaan tuntemuksina. Tämä on ollut minulla jo, mutta en ole osannut vain yhdistää vielä silloin asioita ja hyödyntää sitä. Nimittäin olen aistinut merkkejä ja joskus jopa oivaltanut jälkeenpäin, että voi tuo oli merkki minulle. Mikään ei ole ollut sattumaa, kuten aiemmissa kirjoituksissani totesin. Näen, että ne ovat johdatuksia. Näin se on ainakin omalla kohdallani todettava.

Cran Canaria
Ensimmäinen matkani 1/2017 Cran Canarialle – Mikäpä siellä on matkatuliaisina?
Tämä tarinani syntyy 1/2021, kun palaset loksahtavat kohdilleen.

Miksi en ole kuunnellut ja käyttänyt aiemmin kuudetta aistiani?

Olen nykyään avoimempi sisäiselle äänelleni ja olen alkanut ymmärtää entistä enemmän edessäni olevia viestejä. Olen myös antanut tilaa itselleni ja kuunnellut omaa sisintäni. Pysähtynyt niiden äärelle. Tämä tulee auttamaan myös ja vahvistamaan luontoyhteyttäni jatkossa vielä entistä enemmän. Taivas ei oo rajana kuten Mikko Harju laulussaan laulaa. Voin mennä luontoon aistit avoinna vastaanottamaan.

Jos menemme luontoon vain apua hakemaan, kun ollaan väsyneitä. Silloin aistimme eivät ole herkimmillään vaan käytämme aikamme hiljentymiseen ja rauhoittumiseen. Joka on äärettömän tärkeä asia, jos sitä ei voi muutoin tehdä. Jos voimme mennä luontoon aistit avoinna ja vapautuneena ja tyynessä mielentilassa. Luonto antaa meille vielä enemmän. Luonto on suuri rakkaus, jota kannattaa vaalia. Se on ainutlaatuista ja arvokasta meille kaikille.

Aurinkonäkymää
Luonto on parasta. Kaunista katseltavaa ja auringon voimaa.

Tiedän senkin, että minulle on annettu useita voimaeläimiä matkalleni ja osa tulee vain tietyiksi ajoiksi. Osa on niistä pysyviä voimaeläimiäni elämäni matkalla kuten norsu on yksi niistä. Ihan siksi, että olen ihminen, joka käyttää eri aisteja ja liikettä. Yhdistelen asioita.

Voimaeläimet ovat lahja minulle maailmankaikkeudelta

Voimaeläimet ovat lahja minulle maailmankaikkeudelta ja luonnolta, joka yhdistää minua myös luontoyhteyteeni. Tulen toisissa tarinoissani ottamaan myös muita voimaeläimiäni esille, jotka olen aistinut ja hoksannut, että ne ovat mukanani kulkemassa. Voimaeläimet auttavat minua eri asioissa. Kun ajattelen norsua, niin pystyn syvä hengittämään ja elämään aistit avoinna. Norsun myötä saan sitä voimaa ja viisautta elää omassa voimassani. Olen suuresti liikuttunut ja kiitollinen tästä kaikesta.

Voimakortti minulle

Voimakorttini

Haluan päättää tämän tarinani ja vuoropuheluni tähän mielenkiintoiseen korttiini ja etenkin sen runoon. Tämän kortin on maalannut ja kirjoittanut minulle intuitiivisesti Anne Kevätjoki 19.10.2016. Osallistuin Seinäjoella olleeseen rummutushetkeen. Silloin minulla ei ollut vielä omaa uniikkirumpuani, joka tulee olemaan myös blogini matkassani. Tulee siitä kertomaan vielä oman tarinani.

Tuossa samaisessa rummutustilaisuudessa oli mahdollisuus saada intuitiivinen runo itselleni. Päätin tilaisuuden jälkeen, että haluan tuon runon. Sellaista minulle ei ollut kirjoittanut kukaan vielä aiemmin tai ei ainakaan sellaista ole minulla muistikuvassani.

En ollut tavannut Annea aiemmin ja olinhan hiljattain muuttanut Seinäjoelle. Ihmiset olivat minulle vielä vieraita. Tämä teksti, jonka Anne kirjoitti minulle, ei perustu siis hänen aikaisempaan tietämykseensä minusta. Kyse on runosta Päiville. Se olikin mielenkiintoista nähdä, että mitä sieltä tuli. Voin kommentoida, johon tähän, että kylläpä Anne sai mielenkiintoisen runon kirjoitettua minulle silloin. Kiitän kovasti Annea vieläkin tästä runosta. Annen intuitiiviseen taiteeseen pääsette tutustumaan sinisestä linkistä, joita käytän näissä kirjoituksissani.

Tämä voimakorttini on osa elämääni ja sitä Päiviä ja Päpiä lempinimeltään, jota käytän täällä blogissani. Yllättäen siellähän saamassani korttirunossa on norsu. Ei ole sattumaa vaan johdatusta on päätelmäni, kun tämän kaiken olen kirjoittanut artikkeliini.

Lopuksi vielä Annen kirjoittama runo minulle menee näin:  

”Päiville 19.10.2016
Hän istuu norsun selässä kädet levällään, nauraen.
Kyyti on kiikkerää ja keikkuvaa,
mutta mitä enemmän keinuu,
sitä paremmin hän viihtyy.
Hän on kuin kuninkaallinen siellä korkealla, vakaana,
värikäs kirjailtu liina allaan.
Kansa tarttuu hänen käsiinsä ja häneen saa koskea,
sillä hän rakastaa ihmisiään.”

Toivotan teille kaikille antoisia lukuhetkiä blogini parissa.

Rakkaudella Päpi

Saatat myös pitää...

3 kommentti

  1. […] Voin siirtää mä vuoret paikoiltaan – pienen norsun tarina […]

  2. […] saatossa tehnyt hyvin paljon sellaista vuoropuhelua, kuten ensimmäisissä tarinoissani kerroin norsusta, joka on jo lapsesta kulkenut matkassani ns. voimaeläimenä. Välillä sen merkitys on haalistunut […]

  3. […] useista voimaeläimistä, joista minulla niitä pysyviä edustaa se norsu, josta löytyy täältä blogistani ihan oma tarina. Blogissa käyttäessä hakusanoja etsimillä voit löytää muistakin eläimistä ja linnuista ns. […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *