Hygge
Sinisiipi, Sydämellä-Päpin tarinat

Päpin hyvän olon lomapäivä

Ajattelin kertoa teille välillä tarinaa hyvän olon lomapäivästäni, jonka sain viettää keskiviikkona 20.1.2021. On niin nautinnollista, jos joskus saa viettää arkivapaapäivän. Minulla se on lähinnä vain mahdollista pitää lähinnä lomapäivänä. Harvoin olen ollut yksittäisillä arkivapailla vuosikymmenien aikana, mutta ne muutamatkin kerrat tuntuvat entistä paremmilta.

Kukkakauppojen ihanuuksia

Arvostan pieniä asioita arjen keskellä

Osaan arvostaa pieniä asioita. Ne merkitsevät minulle paljon arjen keskellä ja tuovat sitä hyvää oloa. Osaan arvostaa omaa aikaani. Viihdyn hyvin itseni kanssa. Pursuan oikein runsautta niinä päivinä.

En kaipaa yksinäisen elämää vaan nautin vapaudestani tehdä omia juttuja arjen vastapainona

En kuitenkaan kaipaa yksinäisen elämää. Vaan on riittävää, että voin tehdä omia juttuja arjen vastapainona kotona. Elin eron jälkeen muutaman vuoden suurimman osan ajastani yksin. Jotenka on ihan kiva, että on toinenkin talossa. Voimme tehdä yhteisiä retkiä lomilla ja viikonloppuisin ja nauttia yhteisistä ruokahetkistä iltaisin.  

On kivaa, että kumpikin voi tehdä mieleisiä omia juttujaan. Minä tykkään kirjoitella, lukea, käydä webinaareja netistä ja tehdä tätä blogiani nykyään. Lyhyen alustuksen jälkeen kerron teille lomapäivästäni.

Retkelle osui taidetta

Oikeastaan lomani alkoi jo tiistai-iltana tai sille jo alkoi minusta tuntua

Mitä tällaisina päivinä teen, joita tulee harvemmin arjen keskellä. Oikeastaan lomani alkoi jo tiistai-iltana, kun pääsin töistä. Menin kahdeksi tunniksi rentouttavaan hoitoon. Nautin niistä hetkistä todella paljon, kun joku hoitaa minua.

Olihan se mukavaa omaa aikaa rentoutumiseen. Tulen kertomaan näistä hoitokokemuksistani ihan oman tarinani seuraavassa blogikirjoituksessani. En avaa tässä vaiheessa vielä tämän tarkemmin tuota käymääni hoitoa. Sen voin sanoa, että nukuin tuon hoitoillan käynnin jälkeen hyvin.

Heräsin keskiviikkona lomapäivääni virkeänä

Olin virkeä heräämään keskiviikkona uuteen päivään ja lomapäivään. Aamusilla herättyäni kuuntelin vähän webinaareja, joihin tykkään osallistua. Aina en ehdi osallistua live-lähetyksiin, mutta kuuntelen niitä nauhoitettuna. Kyllähän ne liittyvät suurimmaksi osaksi hyvän olon teemoihin ja omaan kasvupolkuuni.

Keskustelua pojan kanssa

Lisäksi lomapäivän aamuna keskustelin poikani kanssa, kun hänellä tuntui olevan paljonkin asioita mielessä. Poikani on hyvin energinen, eteenpäin menevä ja pursuaa valtavasti ideoita. Kysyy aina välillä äidiltä, että mitä niiden kanssa tekisi ja toimin hänelle ns. tukena luomassa mm. markkinointikirjeitä. Hän on jo vuoden tehnyt Youtube, Instagram ja Tiktok-juttuja. Meillä toimii hyvin lämpimät välit poikani kanssa. Poikani asuu täällä lähellä tyttöystävänsä kanssa. Pääsemme näkemään toisiamme.

Yhteiset keskusteluhetket ovat antoisia

Todellisuudessa olemme kumpikin pojan kanssa hyvin innostuvia luonteeltaan. Joskus ehkä jopa liiankin. Tietysti minä olen jo oppinut elämässäni, että kaikella ei voi olla niin kiire. Meidän luonteisiimme kuuluu, että asiat etenevät ja emme tykkää junnaamisesta ja takertumisesta. Tykkäämme, että asiat ratkotaan ja mennään eteenpäin. Keskustelumme sujui hyvin tuona lomapäivän aamunakin. Pohdimme kummankin näitä some-juttuja ja niiden jatkokehitystä.

Mönkijäretkillä pitämäni haalarihousut lähti ensin paikalliseen ompelimoon

rummuttelemassa

Siitäpä sitten pakkasin laukkuni klo 9.00 ja päätin ottaa mukaan mönkijäretkillä käyttämäni haalarihousut ja viedä ne ompelijalle. En ole pitkä niin kaikki lahkeet ovat yleensä minulle liian pitkiä. Siellä ne ovat nyt lyhennettävänä paikallisessa lähiompelimossa.

Tykkään käytä paikallisia pienten yritysten palveluja. Olla tukemassa heidän työtään ja yrittäjyyttään ostamalla heiltä tuotteita tai palveluita. Arvostan yrittäjiä ja tiedän kyllä, mitä on yrittäjyys. Onhan minulla amk-tutkinto juuri ko. aiheesta. Vaikka itse en olekaan yrittäjänä vaan vieraan työssä. Olen aina ollut sellainen, että sisäinen yrittäjyys on minulle tärkeä asia.

Lomapäiväni jatkui ompelupuodista eteenpäin kukkapuodille

Huone-esikot raikastamaan koteja tämän vuoden tammikuussa

Päivä jatkui tuolta ompelupuodista eteenpäin. Kävin kukkapuodeissa, koska rakastan kukkia todella paljon. Kukkakaupoissa on myös paljon kaikkea muuta kivaa. Tulen tekemään erillisen jutun vielä kukkarakkaudestani lähiaikoina, joka sisältää myös pienen yllätyksen. Siksipä en tässä yhteydessä vielä ala sen tarkemmin kertomaan näistä kukkakauppahetkistäni lomapäivänä. Jätän kerrottavaa ja mielenkiintoista luettavaa aina seuraaviinkin kertoihin.

Reissuilla aina tulee poikettua kaupunkien tai kuntien kukkakauppoihin, sisustuskauppoihin, terveyskauppoihin, naisten puoteihin ja kahviloihin. Muodostankin näiden perusteella aina oman näkemykseni paikkakunnasta. Lisäksi retkipaikkoina on myös paikalliset puistot ja luontokohteet. Minulle nämä ovat tärkeitä asioita ja luovat sitä hyvää oloa.

Siksipä myös omani kotikaupunkini Seinäjoen puodeissa on mukava poiketa välillä ja näin kiireettömänä lomapäivänä siitä nauttiikin todella paljon.

Poikkesin yhteen lempikahviloistani

Monenlaista tarjottavaa

Aasinsiltana tuohon äskettäin kertomaani, että poikkesin yhteen lempikahviloistani täällä. Olihan kello jo noin 11.00 ja minulla alkoi olla jo hitusen nälkäkin. Menin Pikku Paussiin, joka on yksi lempikahviloistani Seinäjoella. Nimittäin syksyllä 2015, kun tuli käymään Seinäjoella poikani ja hänen tyttöystävänsä luona. Tuona retkenä poikani halusi viedä minut Seinäjoella ihanaan kahvilaan nimeltä Pikku Paussi.

Kyllä, tämä paikka on ihana. Sisustus on ns. vanhan tyylinen, mutta hyvin romanttinen. Tarjonta on todella monipuolista ja hyvää. On tarjolla herkullisia leivonnaisia ja pullia, erilaista pikkusuolasta, salaatteja ja keittoja. Lomapäiväni olisi ollut tarjolla kahvilassa piimävelliä. Lieneekö se eteläpohjalainen perinneruoka? Päädyin näihin tarjoiluihin tällä kertaa kuitenkin.

Kahvila Pikku Paussi aivan Seinäjoen keskustassa pienellä kadulla

Asiakkaita käy kyseisessä kahvilassa minusta paljon. Kahvila on perustettu jo vuonna 1989. Toimii aivan Seinäjoen ydinkeskustassa mukavalla tunnelmallisella pikku kadulla. Tämä kahvila oli minulle ns. portti Seinäjoelle. Tuona 2015 syksynähän aloin viihtyä hyvinkin paljon viikonloppuja Seinäjoella.

Tapasin nimittäin samaisena viikonloppuna tuon miesystäväni, jonka kanssa asutaan nykyään yhdessä. Niinä viikonloppuina tapasin myös rakasta poikaani ja hänen tyttöystäväänsä. Aloin tutustumaan Seinäjoen ympäristöön näin. Kunnes vuoden 2016 alusta muutin kokonaan Seinäjoelle asumaan.

Kahvilan sisustusta

Lomapäiväni jatkui ravittuna kohti paikallista terveyskauppaa

Kahvilasta ravittuna päätin käydä paikallisessa terveyskaupassa. Tykkään niissäkin käydä välillä. Tuo kyseinen terveyskauppa sijaistee tuota kyseistä kahvilaa lähellä. Tunnelma niissä on hyvin rauhallinen ja tykkään niistä tuoksuista siellä. Siellähän tuoksuu eteeriset öljyt, joista pidän todella paljon. Vaikka olen ollut ns. tuoksuyliherkkä esim. homeille vuosien saatossa. Niin kyseiset eteeriset öljyt sopivat minulle todella hyvin. Se on niin ihanaa hemmottelua.

Terveyskauppaostoksiani

Eteeriset öljyt virkistävät ja rentouttavat

Uskon, että niillä on myös vaikutusta hyvään olooni. Tällä reissullani ostin Frantsilan Greippi eteerisen öljyn, joka tuo elämäniloa ja virkistää. Mukava laittaa aamuisin käsivarrelle sitä. Niitä voi toki laittaa esim. korvanlehtien taakse, jalkapohjiin ja niskalle. Tietysti yötä kohden kannattaa valita sellaisia rauhoittavia eteerisiä öljyjä, jotta ainakaan ne eivät vie yöunia.

Olen aina ollut hyvä nukkuja. Viime vuosina on ollut vaikeuksia unien kanssa. Onneksi viimeisen muutaman kuukauden aikana olen nukkunut kohtalaisen hyvin. Kyllä, uni on tosi tärkeä asia mm. palautumisen kannalta. Sitä, kun jää siihen oravanpyörään unettomuuden kanssa, sitä ei edes ymmärrä oikein, mitä on hyvä uni. Vasta sitten sen eron huomaa, kun alkaa nukkua paremmin. Elämänilo palautuu ja jaksaa paremmin myös iltaisin touhuta työpäivän jälkeen.

Tuolla terveyskaupassa tapahtui jännä juttu

Tuolla terveyskaupassa tapahtui jännä juttu minulle. Huomasin pienen laatikon siinä katsellessani tuotteita ja pohtiessani, että mitä ostan tällä kertaa. Tuossa pienessä laatikossa luki, että ota tästä kortti itsellesi, ole hyvä. Katselin, että on kyllä kauniita kortteja. On todella ihanaa, joku antaa itse tehtyjä kortteja ihan lahjaksi terveyskaupassa. Valitsin yhden kortin kuvan perusteella ja en siinä sen kummemmin alkanut sisältöä tutkimaan. Vaan avasin sisällön iltasilla, kun olin päiväretkeltä palannut kotiin.

Nyt täytyy sanoa, että olin todella yllättänyt, että kuka oli kortin takana eli tekijänä. Kuinka tuo kaunis lyhyt tarina puhutteli minua. Kiitos kuuluu ihanalle kansalaisopiston ohjaajalleni Heli Oravalle. Olin nimittäin syksyllä 2019 ja keväällä 2020 hänen vetämillä luovan kirjoittamisen kursseilla. Meillä oli todella ihana, koskettava ja vuorovaikutteinen ryhmä siellä koolla. Teimme siellä paljon ihanaa muutakin kuin kirjoittamista, joka sekin oli todella ihanaa ja antoisaa. En olekaan vielä muihin ryhmiin osallistunut täällä Seinäjoella ollessani. Se oli ensimmäinen ja erittäin onnistunut valintani, että menin sinne.

Nyt tuohon voimarunoon, joka tuossa kortissa on niin kauniisti koristeltuna.

”Omat sanasi ovat tiiliä ja laastia unelmillesi, joita haluat toteuttaa.
Sanasi ovat suurin voima, mitä sinulla on.
Valitsemasi ja käyttämäsi sanat luovat elämän, jonka koet. (Sonia Choquette)
Kaikkea hyvää päivääsi toivottelee Heli Seinäjoelta”

Edelleenkin minun täytyy sanoa tässäkin artikkelin kirjoituksessa, että koen, että elämässä ei ole sattumia vaan ne ovat johdatuksia. Kuten tämä ihana kortti teksteineen, jonka sain tuoda tähän tarinaani. Yhteys siitä, että kuinka tämä johdatti minut tuonne terveyskauppaan. Sain ihanaa sisältöä blogini uuteen artikkeliin. Kiitollisuudella ja rakkaudessa saan elää tämän blogini myötä.

Lomapäiväni jatkui ajelemalla Lapualle

Lomapäiväni jatkui ja ajelin siitä Lapualle. Muistin, että siellä on Vanhassa Paukussa metsävalokuvanäyttely menossa ja kirjastolla on lisäksi Vuoden luontokuvat 2000 -valokuvanäyttely.

Vuoden luontokuvat 2020 -näyttely Lapuan kaupungin kirjasto

Samalla reissulla pyörähdin myös Lapuan Kankurilla katsomassa, että millaista sisustusta oli nyt sinne laitettu.

Lapuan Kankurien myymälää – ihanaa luontoyhteyttä

Rakastan sisustamista. Kodissamme huokuu vihreyttä, esineitä ja sellainen joku omaleimaisuus ja herkkyys.

Lapuan Kankurien myymälää

Kävin parissa muussakin paikassa eli luontokohteissa. Niistä en tässä artikkelissani vielä kertoile, koskapa haluan tehdä ihan oman tarinani vielä niistä paikoista. Ne ovat olleet minulle tärkeä paikkoja. Kerron niistä tulevissa tarinoissani, että miksi. Pitäähän teille jättää jännitystä ja odotusta seuraaviinkin tarinoihini.

Lapuan Kankurit – Mitä on hygge?

Hygge on sitä kun rentoudut, otat omaa aikaa ja nautit olostasi. Hygge on tietoista hyvän olon tuottamista niin itsellesi kuin myös muille. Se on se hetki kun mieleen juolahtaa ajatus: kylläpä on mukavaa.

Tällainen ihana hyvän olon lomapäivä minulla oli viettää keskellä työviikkoa. Se katkaisi aivan ihanasti arkisen aherruksen.

Toivon teille kaikille lukijoilleni, että voitte viettää vastaavia tällaisia ”omannäköisiä hygge-päiviä”. Ne tuovat teille hyvää oloa ja irtautumista arjesta. Olipa se arki sitten työelämässä, työttömänä, opinnoissa tai vaikka eläkepäivillä.

Seuraavia lukuhetkiä on tulossa Päpin hyvän olon lähteeltä kerrottuna hyvän olon hoitokokemuksistani, kukkarakkaudestani ja kotiseuturakkaudestani.  

Ystävyydellä ja rakkaudella

Päpi

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *