Koti kullan kallis
Sydämellä-Päpin tarinat, Sydänkoto

Päpin koti henkii luontohenkisyyttä ja ripaus romantiikkaa – sisustuksen tuulahduksia ihastelemassa paikallisissa sisustuskaupoissa

Oma koti kullan kallis, joka huokuu lämpöä ja kodikkuutta. Olen aina arvostanut kotia. Se on tärkeä paikka minulle. Se kodin lämpö ja turva merkitsee minulle paljon.

Koti kullan kallis

Lapsuuden kotini oli maalla ja pieni omakotitalo, jossa minulla oli yläaste- ja opiskeluiässä oma vinttihuone. Tykkäsin laitella aina sinne seinille Suosikista julisteita. Mihinkään seinien väriin minulla ei sinällään ollut vaikutusta. Muistan, että seinät olivat maalatut huoneessani kauniin omenanvihreäksi. Pienessä huoneessa ei paljon mahtunut kaikkea olemaan. Siellä oli koulupöytä, pieni lipasto, jonka päällä pieni tv ja pieni kirjakaappi. Vähän jotakin pieniä koriste-esineitä. Joita ei ole juurikaan tallessa enää hyvin paljon. Veera-nalle on kodin sydämessä.

nallet
Ruskean Veera-nallen olen saanut yksi vuotiaana

Kotoani muutettua kerrostaloon asumaan oli hyvin vaatimaton sisustus. Kuitenkin kukkia ja pieniä esineitä siellä oli kirjahyllyssä. Maskottina oli elävä Pörri-kissa. Sisustus on vuosien saatossa vaihtunut ja ei ole ollut mitään ns. antiikkikalusteita ym., joita olisin säilyttänyt vuosista toisiin. Eikä ne pieniin huoneisiin oikein olisi soveltuneetkaan erityisen hyvin.

Olen tykännyt, että vuosien saatossa vaihdetaan kalusteita ja myös sisustusta. Vanhassa rintamiestalossa tuli paljon käytettyä värejä. Mm. verhoja tuli vaihdeltua useita kertoja vuodessa. Sieltä muutettua tyyli on vähän tasaantunut ja kalusteetkin on pysyneet enempi samana. Nykyinen sisustus on suurimmaksi osaksi edellisen kodin aikaisia huonekaluja. Ne sopivat oikein hyvin myös tänne Seinäjoen kotiin.

Tyyli sanoisin, että on vaaleata, luontohenkisyyttä ja ns. romanttisuutta niistä löytyy. Paljon puupintoja ja muuten kalusteet vaaleat tai valkoiset. Pienessä kodissa vaaleus tuo sellaista avarampaa tuntua ja valo pääsee kodissa esille. Pidän luonnonvalosta todella paljon.

Esineitä on aika paljon kodissa. Mitään erityistä tyyliä ns. ei ole. Tyyli on ns. oma tyyli ja sellaista, mikä tuntuu vain hyvältä. Mielestäni koti tulee olla asujien/asujan näköinen ja siellä tulee viihtyä. Silti vaikka tyyli ei ole mikä tietty kodissa. Koen, että olen kuitenkin ns. sisustajaihminen. Koen, että elän ns. yltäkylläisyyden ilossa kodissa. Enkä koe siitä ahdistusta, että kodissa on esineitä paljon. Mikä tuntuu itseltä hyvältä niin se saa olla.

Ymmärrän, kyllä sen, että tavaroiden kerääminen ei tuo onnea pelkästään. Jos viihtyy kodissaan ja oli tavaroita tai ei. Se on ihan hyvä niin. Mitä tulee luontoon, niin onhan sielläkin yltäkylläisyyttä. Siellä on kukkien monilukuisuutta, värien vaihtelevuutta ja jatkuvaa uusiutumisen ihmeitä. Maailmankaikkeuden varasto ja elämänvoima ovat ehtymättömiä. Voi olla kiitollinen luonnon kauneudesta ja oman kodin kauneudesta. Kyse on siitä, että mihin suuntaa ajatuksensa ja energiansa.

vihreyttä ja patsaita

Sanotaan, että sisustaminen on ns. megatrendikästä nykyään. Tykkään kyllä käydä sisustuskaupoissa. Siellä on mukava aistia tunnelmaa ja jokainen sisustuskauppa on oman tyylisensä. Meiltä Seinäjoelta löytyy varsin monipuolisesti sisustuskauppoja. On ns. ketjumyymälöitä ja sitten löytyy myös ns. persoonallisia erikoismyymälöitä.

Ajattelin, että olisi kiva käydä näin kevään lähestyessä kiertämässä joitakin paikallisia sisustuskauppoja ennen kevään puutarha- ja vaunukautta. Tuli mieleeni, että voisin tehdä tänne jopa oman tarinan sisustamisesta. Esitellä myös samalla Seinäjoen sisustuskauppojen tämänhetkistä tarjontaa.

Sisustus Kokon
Ihana Sisustus Kokon myymälä Seinäjoen keskustassa

Mitä tulee muuten sisustamiseen. Niin pakko myöntää, että olen vuosikymmenien saatossa ollut vähän ns. kirjafriikki ja on tullut hommattua aika paljon kirjoja. Aiheina ovat olleet niin hyvä olo, puutarha ja kodin sisustaminen. Pari uutta kirjaa tuli hommattua nytkin kirja-alesta.

kodin sisustaminen

Nimittäin nämä Ilona Pietiläisen kirjat ovat todella ihania, vaikka vain katsella ja ihastella. Voisin sanoa, että jos olisin kirjailija tai kirjantekijä, niin voisin ajatella tekeväni juuri hänen tyyppisiänsä kirjoja. Nyt viime aikoina on tullut mieleeni, että voisin näistä blogitarinoistani alkaa koostaa kirjaa, vaikka vain itselleni. Nämä tarinat sisältävät paljon kuvia. Niin siitä tulisi ihan mukava kirja koostettua ajansaatossa.

Jossakin vaiheessa tosiaan pohdin oman elämänkerran kirjoittamista itselleni, mutta totesin, että se ei ole juttuni. Tämä blogin kirjoittaminen on minulle mieleistä hommaa. Koen tämän oikein mukavana lisäharrastuksena. Toivon, että teille myös näistä tarinoistani jää jotakin. Voitte ainakin hetken viettää kaikessa rauhassa lukiessanne näitä tarinoita.

Kodin eteinen
Kodin eteinen

Koti tulee olla ns. hyvän mielen koti, jossa voi hyvin. Se ei ole vain fyysinen paikka, että millaiset siellä on seinät jne, vaan miten koti palvelee tilana ja millaisen tunnelman se luo. Yksityiskohdilla luodaan merkityksen tunnetta ja antaa mahdollisuuksia mieluisaan tekemiseen. Korostaen oman tilan tärkeyttä. Koti kertoo myös aika paljon ihmisestä.

Luontoa myös wc:ssä
Luontohenkisyyttä myös wc:n kaapissa

Aistimassa sisustuksen tuulia paikallisissa sisustuskaupoissa

RTV – sisustuskauppa. Käväisin pikaisesti katsomassa silmäyksen sisustusta ja kukkatapetit näyttävät olevan edelleen yhtenä suosikkeina. Varmasti niitä käytetään edelleen ns. korosteseininä.

RTV Seinäjoki

Sisustus Kokon – aivan ihastuttava kauppa aivan Seinäjoen keskustassa. Siellä on mitä katsella ja tehdä ostoksia. Kaikki on laitettu niin kauniisti esille. Sieltä löytyy mm. ihania valaisimia, sisustusesineitä ja naisten vaatteita.

Sisustus Kokon

Indiska Ideaparkissa henkii sellaista ns. safarityyliä. Minua tuolla käydessäni ihastutti lukuisat norsujutut. Onhan yksi voimaeläimistäni norsu. Olenkin kirjoittanut sen oman norsun tarinan tänne blogiini.

Ihanat norsuteekannut

Lempi lifestyle – tänne kauppaan mentäessä hurmasi minut ihana lempeä tuoksu ja kevyesti soiva musiikki. Tuolla oli todella mukava tunnelma. Kauppa huokuu myös Skandinaavista raikkautta, boho-fiilistä ja välimeren lämpöä.

Lempi Lifestyle

Pentik – aina niin raikas Pentik-tyyli on ollut minulle mieleinen, vaikka itsellä ei olekaan juuri muuta Pentik kuin joitakin maljakoita, muutamia astioita ja vuodenaikojen mukaan vaihtuvat kaitaliinat isolla ruokailupöydällä.

Pentik Seinäjoki

Zicos eli sisustus- ja lifestyleliike. Marraskuussa 2019 avasi ovensa Seinäjoen Ideaparkissa, missä liiketila huokuu täynnä skandinaavisia ja yksinkertaisen kauniita sisustustuotteita.

Zicos

Ennen Seinäjoella oli sellainen puoti nimeltään kuin Rustoopuori, joka nykyään on nimellä Seinäjoen Taito shop. Siellä kävin nyt ensimmäistä kertaa. Tykästyin paikkaan eli Kalevan Navettaan. Tuolla Taito shopissa myytiin kaikkea paikallista käsityötä, joka on erityisen hyvä asia.

TaitoShop Seinäjoki

Kerron tästä itse paikasta seuraavassa jutussani vähän enemmän. Ilokseni sain todeta, että Taitoshopissa on myynnissä Ebba Masalin Kasvio-juttuja. Pidän niistä ja muutamia pieniä tauluja olen laittanut niistä wc:n somisteeksi. Minulla on myös sellainen tunika, joka on tehty Kasvio-aiheista.

Ebba Masalin - Kasvio

Ria-sisustus on kyllä ihastuttava paikka Päivölän ostoskeskuksessa. Siellä on niin kaunista. Täällä myymälässä tulee minun useimmin käytyä ja tehtyä pieniä ostoksia. Siellä on myynnissä paljon niin enkeli- ja sydänjuttujakin, joista pidän. Oikeastaan niitä sisustusesineistä löytyykin eniten kotoa. Sain ajatuksen, että teen vielä ihan oman tarinan aiheesta enkelit ja sydämet. Avaa vähän tätäkin maailmaani teille.

Ria-sisustus

Astioissa en ole mitenkään erityinen keräilijä ja ei ole niin erityistä tyyliä. Muumi-mukeja on tullut vuosien saatossa ostettua ja niistä pidän kyllä. Nämä on nyt Muumien uutuusmukeja, jota nyt kaupat myyvät.

Nyt on aikaa sisustaa sisällä ja kuin huomaamatta on aika jolloin voi pujahtaa ulos sisustamaan. Nyt on on kaunis talvi myös täällä Seinäjoella. Tähän kodin sisustuskuvaan on kiva päättää tämä tarinani. Tuo valkoinen koristeruusu tuli ostettua v. 2013 käydessä Seinäjoella pojan kanssa, kun hän asui silloin jo Etelä-Pohjanmaalla. Minä vielä asuin silloin Savossa. Nyt tuo koristeruusu somistaa Seinäjoen kotia.

Seinäjoki

Sisustellaan kotia ja nautitaan elämästä

Ystävyydellä

Päpi

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *