Päpin hyvän olon viikko
Sinisiipi, Sydämellä-Päpin tarinat

Päpin hyvän olon viikko – Kurkistus Päpin arkeen

Päpin viikon ajatuksia, tunteita ja arkea
-ajatukset – tunteet – toiminta –

Tuli mieleeni, kun olen Päpin hyvän olon päivistä kirjoittanut kaksi artikkelia. Mitä olisi kokeilla kirjoittaa Päpin hyvän olon viikon tarina. Mitä kaikkea viikon aikana nousee esille? Mitä ajatuksia tupsahtelee tulla? Mitä yllätyksiä päivät tuovat tulleessaan vai tuovatko ne sitä?

Avoimin mielin lähdin viikkoa katselemaan. Järjestämättä mitään erityistä siihen etukäteen. Kirjasin ylös päivien kokemuksiani ja tuntemuksiani. Julkaisen tämän tarinani pari viikkoa myöhemmin siitä, kun elin tämän viikon. Näin minulla jäi aikaa työstää tämä tarina luettavaan muotoon.

Viikon aloitus maanantai

Nukuin levolliset yöunet, josta oli hyvä aloittaa viikkoa. Voin jo tässä vaiheessa kertoa, että aika useana aamuna vähintään ensimmäinen puoli tuntia tinkii väsyttämään. Siitä se päivä käynnistyy ja usein ei väsytä päivällä laisinkaan. Tykkäisin nimittäin nykyään nukkua aamusta pidempään kuin klo 6.00. Viikonloppuisin nukun yleensä klo 7.00 tai klo 8.00. Muutamia vuosia syöksyin aamusta lenkille heti ylös herättyäni, koska en olisi jaksanut muuten lyhyiden yöunieni vuoksi. Nyt tuo aamulenkkeily on syksystä alkaen jäänyt ja yritän palata siihen kevään myötä.

Hengittelen hetken oikein syvään

Sielun kipinän Facebook-sivustolta nostin päivän sanat:
Sukella syvimpään olemukseesi ja ota kosketus omaan voimaasi.
Aivan sitä se on. Hengittelen hetken oikein syvään. Helpompaa tuntuu tänä aamuna olevan hengittää nenän kautta sisään ja ulos. Teen niin kuin keho haluaa. Kuuntelen itseäni. Otan harjan ja alan selvitellä puolipitkiä hiuksiani tai olisiko jopa pitkät hiukseni. Saan ne harjattua ja palkitsen hiukseni öljyllä. En ole enää moniin vuosiin käynyt kampaajalla. Vieläkin mielessäni pyörii vuosien takainen käynti kampaajalla. Hiukseni mentiin ohentamaan ja lyhentämään.

Jatkan maanantaiaamuani

Lajittelen verenpainelääkkeet dosettiin. Olen joutunut syömään verenpainelääkkeitä nuoruudesta asti. Minulla todettiin verenpainearvot korkealla ensimmäistä kertaa yläasteella. Arvot näytti 164/93. Luultiin, että jännitin. Se jännitys vain jatkui vuosia ja 20-vuotiaana lääkäri määräsi minulle lääkkeet. Olin silloin muutaman päivän sairaalassa tutkittavana asian vuoksi. Mitään syytä siihen ei löydetty, miksi verenpaine oli niin korkealla. Leposyke oli usein yli 100. Jotenka vaihtoehtoja ei ollut muita kuin aloittaa lääkitys. Enkä mitenkään tuntenut edes, että minulla oli verenpainetta. Se oli oireettomana minussa.

Sen voin kertoa teille, että en ollut ylipainoinen vaan erittäin normaalipainoinen silloin. Painoin alle 50-kiloa. Kokonaiskolestroliarvoni oli silloin yhteensä kolme ja verensokeri hyvä. Lääkityksen aloitettua samana kesänä painoni nousi 10 kiloa ja kolesteroliarvoni on sen jälkeen ollut yli 5 ja usein yli 6. Vuosi sitten se oli alle 6. Sokeriarvot ovat vuosien saatossa kohonneet ja siihen minulla on mieto lääkitys. Painoni on noussut edelleen vuosien saatossa.

Kehoni tarvitsisi liikuntaa valtavia määriä

Silloin erokesällä 2015, kun liikuin n. seitsemän tuntia joka päivä ja söin pääasiassa vain salaatteja. Silloin painoni tippui muutamia kiloja. Nyt, kun katson peilistä itseäni, niin siellä näkyy ihana jäätelömaha. Kyllä, haluaisin jäätelömahasta erilleen. Vasta viimeisen kahden vuoden aikana on verenpaine ollut minulla erittäin hyvä sitten lapsuusvuosien, vaikka olenkin käyttänyt lääkkeitä säännöllisesti. Olen silloin tällöin mittailut arvojani. Nykyään verenpainearvoni on n. 120–130/68–75. Painoni on noussut ja verenpaineeni laskenut. Raskauden aikana aikoinaan minulla oli verenpaine normaali ja silloin en käyttänyt lääkkeitä. Kohosi siitä, kun raskaus oli ohi. Leikkauksissa on yleensä ollut verenpaine alhainen. On moniakin asioita elämässä ollut, että kehoni toimii toisin kuin yleensä muilla ihmisillä on.

Päivä sujui töissä ihan mukavasti. Talvella en erityisesti pidä niistä auton lämmitysjohtojen kanssa vekslauksista. Pari kertaa olen vuosien saatossa lähtenyt ajelemaan lämmitysjohdon kanssa.

Pieni aamupala tuli syötyä kahvitauolla, joka usein kyllä unohtuu. Lounaasta ja päivällisestä pidän aina huolta. Aamupala ja iltapäivän välipala tahtoo unohtua ja samoin vedenjuonti. Tänäänkin tuli päivän aikana juotua peräti kaksi desiä ruokailun yhteydessä vettä. Kaunis päivä oli ulkona, vaikka sisällä olin päivän töissä kuten aina muulloinkin. Näin, että aurinko paistoi ja valo tuli työhuoneeseen.

Blogini löytyy Suomen blogilistalta

Tänään sain ihanakseni todeta, että blogini oli hyväksytty Suomen blogilistalle. Päpin blögi – Blogit.fi. Illalla en saanutkaan unta heti klo 21.00. Erehdyin juoda kahvia illasta, joka vie uneni hyvin helposti. Tutkailin nettiä klo 22.30 asti. Sitten olin nukkunut. Pohdin vähän tulevaa talvilomaviikkoa 11. Mitä sitä silloin tekisi? Sen tiedän, että ulkoilua ja luonnossa liikkumista sen tulee sisältää paljon. Kaipaan Riisitunturille Posioon.

Kuva syyskuussa Riisitunturilta

Tiistaiaamu valkeni

Niin vain valkeni jälleen uusi aamu ja vuorossa oli tiistai. Otin aamun avauksesi Elämänvoimaa -kirjasta lehden ja siellä sanottiin näin:

”Se, joka odottaa täydellistä hetkeä, ei koskaan saavuta unelmiaan. Uskalla yrittää jo tänään.”
Tästä olen kyllä hyvinkin samaa mieltä. En ole koskaan odottanut mitään täydellisyyttä ja pyrkinyt täydellisyyteen. Ankara olen ollut itselleni, mutta en täydellinen. Ankaruus tulee siitä, että olen liian kuuliaskansalainen. Isken itseni likoon työelämään ja välillä jopa unohtaen itseni ja jopa perheeni.

Muistan, kun poika oli pieni ja koulussa. Enpä ollut se äiti, joka sai olla lomilla kotona pojan kanssa. Kyllä, usein poika vietti lomansa yksin. Minulla ei ollut varaa sellaiseen sanomiseen, että pitäisin hiihtolomaa. Pelkäsin aina työni loppumista, kun työskentelin määräaikaisissa työsuhteissa. Tarvittiin kotiin leipää ja hoitaa asioita. No, poika oppi töitä tekemään itsekin. Meni kesätöihin nuorena ja sitä tehden on ollut työtä tekevä. Pojallakin taitaa tulla 10 vuotta työelämän aloituksesta, vaikka onkin vielä nuori aikuinen eli 25-vuotias.

Ikigain viisaus: Voi Hyvin lehti 1/2021. ”Omista joka päivä hetki kiitollisuudelle, niin onnellisuutesi kasvaa.”
Todella tärkeä asia muistaa ja huomioida myös arjen keskellä. Tiistaipäivä töissä sujui ihan mukavasti.

Tiistaipäivän ajatuksina keltainen väri

Tämän päivän ajatuksina nousi keltainen väri esille heti aamusta. Katseeni osui aina keltaisiin juttuihin. Värit ovatkin kivoja ja kirjoitanpa keltaisesta voimaväristäni.  Nostan sen yhdeksi ko. päivän teemoistani. Ainahan auringon lämpö ja valo tulee mieleen keltaisesta väristä. Niin se paisteli kauniisti tänäänkin.

Seinäjoen Kyrkösjärvi

Sanotaan, että kun keltainen väri ympyröi meitä, kehomme vapauttaa serotoniinia, ja lisää onnellisuuden ja tyytyväisen tunnetta. Keltainen väri lisää luovuutta ja ajatustyön tekemisessä. Niinhän sitä sanotaan, että Suomessa asuu onnellisin kansa, vaikka eihän täällä aina paistakaan aurinko. Lieneekö sitten vuodenajoilla vaikutusta. Ainakin luonnon läheisyydellä varmasti on.

Seinäjoen Malkakoski

Sanotaan myös, että laadukas koulutus lisää onnellisuutta. Onhan Suomessa koulutustaso hyvällä mallilla. Se on sitten eri asia, että saako töitä kaikilta aloilta, johon kouluttautuu. Toisekseen, jos kouluttautuu alalle, josta ei pidä. Tuoko sekään sitten sitä onnellisuutta. Onko valmis liikkumaan työn perässä saadakseen koulutusta vastaavaa työtä? Jää vielä osittain pohdittavaksi, mitä on onnellinen kansa.

Tiistaipäivän lounaalla hernekeittoa ja kropsuja

Tänään kävin syömässä töissä kahviossa. Kylläpä sattuikin hyvä ruoka nimittäin lempparikeittoa eli hernekeittoa ja pannaria. Täällä eteläpohjalaiset sanoo pannareita ropsuksi ja kirjoitettaneen kropsu. Lieneekö tuo maittava päivän ruoka tuon keltaisen värin lisäksi saanut minuun lisää energiaa. Kävin töiden jälkeen kiertämässä edelliseen tarinaani niitä sisustuskauppoja. Mukava oli kiertää ja samalla vähän haistella ulkoilmaa päivän sisällä olemisen jälkeen.

Ostoskäyttäytyminen taloudessamme

Tulipa tutustuttua ihan mielenkiintoiseen raporttiin illasta vielä. Joka kertoo ns. ostokäyttäytymisestä taloudessamme. Tuon raportin perusteella eniten ostoksilla käydään sunnuntaisin ja vähiten maanantaisin. Kasviksia ja vihanneksia menee n. 400 g/päivässä/henkilö. Kaksi muovikassia on tullut ostettua tammikuussa ruokakaupassa käydessä. Ruokien kotimaisuusaste ostoksissa on ollut 75 %. Vaikuttaa varmasti, kun hedelmät mm. suurin osa on ulkolaisia. Ilokseni voin todeta, että kotimaisia omenia sai ostettua yli joulun kaupoista. Nyt niitä ei ole enää näkynyt kaupan hyllyillä.

Pakastimesta alkaa olla loppu lakat ja vadelmat, jotka ovat herkkujani mm. jugurtin kera. Ranualta tuli ostettua kesällä iso määrä hillaa eli lakkaa. Laittelin ne pakkaseen sellaisiin parin kerran annoksiin valmiiksi. Lakathan (hillat, suomuuraimet) sanotaan olevan kauneuden marjoja ja niissä on paljon iholle hyväksi olevaa E-vitamiinia. Kotiruokaa tulee tehtyä lähes joka ilta. Tänä iltana oli meillä wieninleikettä ja muussia salaatin kera.

Keskiviikon aloitus imukuppihieronnalla

Vuorossa olisikin keskiviikko. Herättyäni aamusta tein ensiksi jaloilleni rentouttavan imukuppihieronnan. Tuli hommattua kuukausi sitten tämä imukuppisetti juuri virkistämään jalkojani. Setissä on eri kokoisia imukuppeja, joten sillä voi tehdä myös imukuppihierontaa kasvoille. Se on seuraavana kokeilussa ja harjoittelussa. Lisäksi sillä voi hieroa, vaikka mahaa ja auttaa tukemaan ruoansulatuksen toimintaa. Tuohon imukupin alle kannattaa käyttää hyvälaatuista öljyä.

Minä ostin tuon imukuppisetin ja tämän BioYou-öljyn paikallisesta terveyskaupasta Kaunosopista Ideaparkista. Tuota öljyä käytän myös hiuksille ja kasvoille. Tekee molemmille hyvää. Tuo öljy sisältää argan-, jojoba-, manteli-, tyrni- ja oliiviöljyjä. Aika usein teen tuon imukuppihieronnan jaloille iltaisin ennen nukkumaan menoa. Pohkeisiin laitetaan öljyä ja imukuppia liu’utetaan pohkeissa ja niin, että siinä on se imu päällä. Pidän aina kohdassaan jonkin aikaa imukuppia kiinni ja sitten jatkan eteenpäin.

Olen huomannut, että jaloissa tuntuu keveyttä ja nukuttaa paremmin. Käytän nukkuessani bambusukkia ja villasukkia. Sanotaan, että jalat kannattaa pitää lämpöisinä niin verenkierto pelaa paremmin ja nukkuminen sujuu paremmin. Etenkin tämä on tärkeä asia, jos on sydänjuttuja ja/tai diabetesta, että yöllä jalat pysyy lämpöisenä.

Kasvojeni hoidossa käytän nykyään sensitive LV-voiteita ja tuota aiemmin mainittua öljyä. Olen todennut ne kaikista parhaiksi itselleni. Monia purkkeja on tullut kokeiltua ja useista olen saanut allergisia oireita.

Omassa voimassa pysyminen

Syyskuussa Posiolla

Keskiviikko: Elämävoimaa kirjasta tälle aamulle ja päivälle.
”Unelmasi ja intohimosi ovat sinun, minne ikinä menetkin. Kukaan ei voi niitä sinulta viedä.”
Tämä on niin lohdullista. Tärkeää on, että pysyy omassa voimassa. Silloin nämä ovat mahdollista. Nimimerkillä kokemusta siitä, että on ns. luovuttanut oman voimansa käyttöön. Seuraukset ja tuntemukset itsellä ovat olleet sen mukaiset ja eivät aina niin mieluisat. Tärkeää on tuntea omat rajansa ja olla terveellä tavalla itsekäs. Ilman omassa voimassa pysymistä jaksamisen heikkenee ja ilo ei pääse tulvimaan omaan sisimpään. Siinäpä sitten ihmetellään.

Tee elämästäsi taikaa ajatuksillasi, tunteillasi, sanoillasi ja teoillasi

Ajattelin ottaa tällä kertaa myös Naisen Voimapakasta yhden kortin tähän juttuuni. Kylläpä sattuikin osuva kortti. Korttinro 3 -luojatar – luomisvoima. Siinä kerrotaan näin, että tee elämästäsi taikaa ajatuksillasi, tunteillasi, sanoillasi ja teoillasi. Tämä vahvisti tämän tarinan teemani oikein hyvin. Aikomuksilla luodaan edessä oleva elämä. Jokainen nainen on oman elämänsä Luojatar: arkkitehti, käsikirjoittaja, elokuvaohjaaja ja tarinankertoja. Pyhä luomisvoima ohjaa jokaista arkipäivääsi. Voit luoda ja elää elämää, joka soi sielussasi ja solussasi. On vain huomattava elämän kauneus ja ihme myös haasteiden keskellä. Avattava silmät ja sydän. Se edellyttää uskoa ja luottamusta. Kantaa vain vastuu omasta osuudesta ja antaa elämän johdattaa.

Kuten minut nyt tässä ja nyt johdatti tämän kortin ottamaan ja tämän kortin luokse, jotta auttoi avaamaan tarinaani lisää. Meidän ei kanta rakentaa esteitä itse, vaan katsoa elämää avoimin silmin. Valita tietoisemmin ajatuksemme, sanamme ja tekomme. Luoda tunteella. Antaa tekojen todistaa ne. Kuunnella intuitiota ja elämän ohjausta. Toimia sen mukaan. Yksi keino siihen esim. aarrekartan tekeminen. Lumoutua luomisen ihmeestä. Kysyä itseltäsi, että millaisessa maailmassa sinä tahdot elää. Lopuksi tähän voisin sanoa, että kiittää ja olla kiitollinen. Näin se hyvä kasvaa, vaikka naisen voimapuuksi.

Keskiviikkona sain pari ihanaa lahjaa

Keskiviikkopäivä sujui ihan mukavasti töissä. Aurinko paistoi kauniisti pakkaspäivänä. Tänään sain saintpaulian lahjaksi ja ihanaa ruusuvettä.

Olin iltasilla intialaisessa kasvo- ja päähieronnassa. Oli todella rentouttavaa olla vain ja nauttia hoidosta. Tämä hoito on aina sopinut minulle todella hyvin. Tuo niin levollisen olotilan. Sain myös ihanat kortit nostettua illasta. Ajatuksella, tunteilla ja teolla teema toistui näissäkin korteissa.
”Elämä on auki sinulle. Kaikki mahdollisuudet on olemassa. Anna elämälle tulla nähdyksi. Luovuuden ilmaiseminen ja elää ja hengittää sitä.”

Torstai on toivoa täynnä

Torstai: Hyvin nukuttu yö ja olisi nukuttanut pidempään. Elämänvoimaa -kirja. ”Uskalla olla se ihminen, joka sisimmässäsi olet.”
Torstaiaamu toi uusia ajatuksia. Iltasilla syntyi siihen liittyen pientä toimintaa.

Halusin tuon vähän mysteerisen päivän kunniaksi ottaa kortin Naisen Voimapakasta. Tuli tosi mielenkiintoinen kortti. Kuu – mysteeri 42. Elämän kaunis mysteeri avautuu kokemusten kautta. Tietoinen tie kulkee aina kohti tiedostamatonta ja tuntematonta, sinne missä on uusi mahdollisuus. Elämää ei voi aina selittää, vaan sen voi tuntea. Elämää ei ole tarkoitettu ratkaistavaksi, vaan elettäväksi. Täytyy uskaltaa kokea ja tuntea, elää elämä todeksi.

Viikonpäivistä parhaimpia on perjantai

Perjantai: Elämänvoimaa-kirjasta tänään.
Mitä vaikeampi haaste, sitä huikeampi onnistumisen tunne”.
Tänä aamuna tuntuu omat hiukset tosi mukavilta. Olen tehnyt töitä niiden kanssa eli öljyä ja laadukkaita shampoita käyttänyt säännöllisesti. Nyt alkaa tuntua, että se on tuottanut tulosta. Esittelen tässä tuotteeni innolla. Ensinnäkin Nordic HairVita on suomalainen lipputuote. Tuotteet valmistetaan kauniissa Sastamalassa. Olen käyttänyt heiltä Hiusvita -shampoota ja seerumia. Shampoo käytössä kaksi kuukautta ja seerumi kuukauden. Lisäksi käyttänyt tätä shampoota ja tätä ihanaa öljyä nyt kuukauden.

Terveelliset elämäntavat vaikuttavat kaikkeen myös hiuksiin

Pöyhin hiuksiani ja energia ihanasti värisee ja kulkee läpi hartioiden. Tykkään energian virtauksista todella paljon. Hiusvitan sivuilta ja heidän blogistansa löytyy hyviä vinkkejä hiustenhoitoon.

Viikonloppu tuli ja lunta on tullut ihan mukavasti Seinäjoelle. Perjantai-ilta lähinnä viikosta palautumista ja vähän blogijuttujen kirjoittamista. Ilta huipentuu vielä Sami Minkkisen massahypnoosiin webinaarin kautta. Aiheena on: Valjasta mielesi voima hypnoosilla: Matka hyvinvointiin ja isot elämäntapamuutokset.  Olen alkanut näitä kuuntelemaan aina silloin tällöin. Tämäkin on osa hyvää oloa.

Seinäjoen Kalajärvi

Kaunis talvinen lauantaiaamu avautui

Lauantaiaamu avautui todella kauniina. Meillä on muuten lunta täällä Seinäjoella. Jota ei ole ollut juuri mitään reiluun viiteen vuoteen, jonka täällä olen asunut. Tuli nukuttua todella hyvät yöunet. Menin nukkumaan klo 21.00 ja heräsin klo 8.30.

Elämänvoimaa-kirja ”Maailma näyttää kauneimmat kasvonsa niille, jotka rakastavat elämää.”

Tältä se tuntuu todellakin ja niin keveä olotilan tunne. Lähdin käymään ensin tekemään kuvauksia koti ja sisustamisen artikkeliini, jonka tein edellisessä artikkelissa. Kävin RIA-sisustuksessa, joka on aivan ihana paikka. Siellä oli niitä ihania sydämiä ja enkeleitä ja teen niistä oman tarinan.

Sieltäpä ajelin sitten paikkaan nimeltä Kalevan Navetta, jossa en ole aiemmin käynyt. Tämä on ihastuttava paikka.

Matthew Cowanin Wildness Makes This World -näyttely

Aivan omanlainen miljöö, jossa sijaitsi se Taito Shop. Siellä on myös taidehallit. Kävin taidehallissa näyttelyissä. Ihan mielenkiintoinen kokemus tutustua ko. paikkaan. Tuo näyttely oli kyllä puhutteleva.

Matthew Cowanin Wildness Makes This World -näyttely

Virkistyneenä ajelin sieltä Kyrkösjärven rantaan vähäksi aikaa kiertelemään luonnossa. Laitoin siellä villasukat jalkaan ja kävelin niillä pienen lenkin. Nimittäin nythän on hittijuttu kävellä villasukkakävelyä.

Se tuntui todella hyvältä jaloissa ja kehossani. Yhtä ihanalta kuin laittaa villasukat yöksi jalkaan. Paljasjalkakävelyä pidetään hyvinkin terveellisenä. Äitini käveli paljon paljain jaloin kesäisin kotipihassa, kun olin lapsi. Haluan kyllä kokeilla vielä uudestaan tuota villasukkakävelyä.

Tuolta Taitoshopista tuli ostettua tällaisia luonnonmukaisia jalkakylpyjä. Jotenka taidanpa näin lauantai-illan kunniaksi tehdä sellaisen.

Ajatuksia elämäntaidoista ja hyvän olon elämäntavoista

  • pitkät yöunet, herääminen positiivisilla ajatuksilla
  • liikuntaa vähintään puoli tuntia päivässä
  • juoda paljon vettä päivässä
  • opetella syömään ns. intuitiivisesti.

Sunnuntai on yleensä minulla viikon virkein päivä

Se olisikin sunnuntai. Herättyäni siivosin kodin. Katsoin lauantai-iltana olleen UMK-musiikkikilpailun. Pidän musiikista ja niitä ohjelmia katson tv:stä. Muuten olen erittäin huono tv:n katselija. Vuonna 2005 jäi tv:n katselun opiskelun, harrasteiden ja työn myötä. Oikeastaan sen jälkeen olen todella vähän katsonut tv:tä. Lähinnä vain näitä musiikkiohjelmia katson silloin tällöin. Vain Elämää-ohjelmaa olen seurannut useina vuosina. Se on yksi lempimusiikkiohjelmani.

Kävin tänään uomalla kävelemässä lenkin ja kävelin villasukkakävelyä. Kahdet sukat päällekkäin ja ei kun menoksi. Tuntui todella kivalta jaloissa. Sanotaan, että tämä villasukkakävelyn vaikutukset ovat samoja kuin paljasjalkakävelyssä. Mukavaa oli metsän siimeksessä mennä.

Metsästä palattuani laitoin tulet kodalle ja rummuttelin siellä. Nautin tunnelmasta. Kodalla on aina niin mukavaa olla.

Illan päätteeksi vielä saunassa käynti. Käyn todella harvoin saunassa näin talvella. En ole erityisen saunaihminen, mutta rantasaunassa on kyllä kivaa käydä kesäisin. Vaunurannassa se onkin mahdollista näin tehdä. Viime elo-syyskuussa, kun tuli vietettyä paljon aikaa vaunulla eli vapaa-aikaa iltaisin ja viikonloppuisin. Tuli saunottua lähes joka ilta. Lauantai-illan päätteeksi aloin katsomaan YouTubesta vielä Aino-elokuvaa. Kertoi sota-ajan rakkausdraamaa. Tykkään tämän tyyppisistä elokuvista.

Tällainen viikko oli Päpillä. Nousi sieltä esille monia ajatuksia, tunteita sekä toimintaa. Minulla pitää olla aina pientä toimintaa, jota myös tämä blogini tarjoilee minulle. Olen ihminen, joka kaipaa toimintaa. Muuten alan näivettymään ja tylsistymään.

Terveisin

Päpi

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *