Pikku Panda Ähtärin eläinpuisto
Päpin tarinat, Snorkkeli

Rakkaudesta eläimiin, eläinpuistoihin ja retkellä kotiseutuni Ähtärin Eläinpuistossa

Lapsesta saakka on pitänyt eläimistä samalla tavoin kuin luonnosta. Lapsuudessani oli kotona eläimiä mm. lehmä, pässi, kanoja, kissa ja koira. Nuoruusikään tultaessa oli minulla yhtenä kesänä elätti Juke-lammas sekä kissa. Kotoa muutettua myös tuli laitettua aika pian kissa, jonka nimi oli Pörri.

Poika halusi kouluun mentyä koiran. Niin hommattiin koira. Tessu-koira eli perheessämme 11-vuotta. Aiemmin minulla oli koirista etenkin isoista koirista jotakin kammoa. Tessu vei kammot ja sulatti sydämen täysin. Tessu oli niin sydämellinen koira. Monet retket tehtiin Tessun kanssa. Tessu oli aina valmis lähtemään lenkille kaveriksi. Ikuisesti muistan pyyteettömän hyvyyteesi meille.

 Rakkaita terveisiä haluan lähettää Tessulle taivaaseen

Lapsena tapasin luonnossa ihastuttavan hirven vasan ja olisin mielellään silittänyt sitä. Isä huomasi, että emä vaani lähellä ja olisi voinut olla hyvinkin aggressiivinen. Isä ei antanut mennä silittelemään. Poistuttiin vähin äänin silloin marjametsästä. Kertoi vasta kotona vaaratilanteesta, koska oli pelännyt, että alan kiljumaan siellä.

Hirvet kuvattuna Ähtärin eläinpuistosta

Oltuani 12-vuotias käytiin Helsingissä ja samalla reissulla käytiin eläinpuistossa Korkeasaaressa. Hyvin hämärästi jotakin muistan sieltä. Seuraavat eläinpuistoretket tuli tehtyä sitten, kun poika oli pieni. Käytiin Ranuan eläinpuistossa, Kiteen eläinpuistossa ja Ähtäri eläinpuistossa sekä Limingan kukka- ja eläinpuisto Escuriassa. Ne olivat ihan mukavia retkiä.

Nyt tänne Seinäjoelle muutettua olen palannut uudestaan tekemään retkiä eläinpuistoihin ja kotieläinpihoihin. Ähtärin eläinpuistossa on tullut käytyä useamman eri kerran kesäisin.

Halusin myös käydä Saksassa Berliinin eläinpuistossa, joka sijaitsee aivan Berliinin keskustassa. Hotellihuone tuli valittua kävelymatkan päästä eläinpuistoa. Oli todella mukava kokemus käydä siellä keväällä 2017.

Tammikuussa 2017 tuli käytyä myös Cran Canarialla ensimmäistä kertaa elämässäni. Toki halusin käydä Palmitos Park Maspalomas zoossa. Tämä paikka on todella upeasti luonnon helmassa. Siellä on äärettömän hyvä hengittää. Suomessa vastaavissa korkeuspaikoissa saisi puuskuttaa todella paljon kuivaa ilmaa. Tuolla paikassa meri-ilmasto on lempeätä hengittää ja käveleminen on todella miellyttävää. Saa katsella virkeänä ympäristöä.

Kesällä 2020 tulikin käytyä pitkästä aikaa Ranuan eläinpuistossa. Oli todella mukava kiertää reittiä, vaikka sattui vähän pilvinen ja osittain sateinen kävelyretki.

Samaisella retkellä tuli käytyä myös Limingan kukka- ja eläinpuistossa, joka on pieni maalaismainen paikka. Yllätyin, miten kivasti siellä oli kaikkea. Ihastuin tietty näihin ihaniin alpakoihin.

Nyt muutama viikko sitten viikonloppuna mietin, että missäpä lähtisin käymään näin kauniina talvisena sunnuntaipäivänä. Päädyin, että menen käymään talvella Ähtärin eläinpuistossa, jossa olen käynyt kesäisin ja syksyllä, mutta en koskaan talvella. Nyt, kun täällä on kauniisti ollut lunta. Niin kokemus käydä eläinpuistossa oli ihastuttava.

Sain tavata ensimmäistä kertaa myös siellä olevat Lumi ja Pyry -pandat. Oli aamupäivä vielä ja ne olivat sisällä nukkumassa. Kiertelin eläinpuistoa kaunista talvireittiä. Tapasin nyt touhukkaana tämä ihan pikkupandan.

Pidän myös kovasti näistä pöllöistä, jotka esittivät nyt minulle parastaan.

Myös peurat ja kauriit ovat minulle suosikkeja. Niiden katse on niin puhutteleva ja pysähtyvät usein, kun näkevät ihmisen. Katsovat suoraan silmiin, jota minä arvostan myös ihmisissä. Kauriiden liike on myös silmiä hivelevän sulava liikkeistä.

Tällä kertaa lippuihin kuului myös saada käydä kotieläinpihassa. Jopas siellä oli ihastuttavia kotieläimiä.

Otin ennen tätä eläinpuistoretkeä kortin tällä Valkoisen Liekin Voimapakasta, kun pohdin, että missä kivassa paikassa voisin käydä. Sain vahvistusta retkeeni hyvin ja tähän kirjoitukseeni. Valkoisen Liekin Voima -kortti nimittäin kertoi näin yhteydestä eläimiin. Sinulla on voimakas yhteys eläimiin. Teoistasi ja ajatuksistasi, jotka eläimiin kohdistuvat huokuu puhdasta rakkauden energiaa. Se tekee olon turvalliseksi. Kiitollinen siitä, että miten kauniisti kunnioitat eläimen sielua. Kunnioitat heitä omina yksilöinä. Siirtyessään toiselle puolelle, he lähettävät siunaavan katseensa, kiitoksena kaikesta huolenpidosta ja hoivastasi.

Kyllä, kiitollinen saan olla niistä vuosista, joita Pörri-kissa ja Tessu-koira antoivat elämässä minulle ja perheelle. Yhteensä 21-vuotta elämän vuosista olen saanut elää heidän kanssaan. Ei mitenkään lyhyt aika ja lisäten vielä lapsuusaikojen eläinten kanssa elämisen. Kyllähän minulla on haave vieläkin, että jossakin vaiheessa saisi hommattua Köpi-koiran. Kun tätä blogiani joulun aikaan aloin pohtia vakavasti ajatukset lensivät näin, kuten ensimmäisessä blogissani kirjoitinkin jo. Puhuin jouluglögistä luonnon helmassa nauttimisesta, unelmasta toteuttaa blogi ja unelmoin samalla Köpi-koirasta. Niin syntyi Päpin blögi.

Kultaisen Atlantiksen aikaan ihmiset tiesivät, että eläimet syntyivät maapallolle oppimaan, kokemaan ja opettamaan aivan kuten ihmisetkin. Niitä kunnioitettiin ja arvostettiin tasa-arvoisina. Ihmiset ja eläimet harjoittivat harmittomuutta. Nykypäivänä ainakin täällä Seinäjoella olen havainnut, että täällä on todella paljon ihmisillä ainakin koiria. Nykyään koiria ja kotieläimiä pidetään mielestäni hyvinkin tuossa arvossa, kuten Atlantiksen aikoihin. Näen eläinten merkityksen hyvin tärkeänä kansakuntamme kannalta.

Eläinten enkeli on arkkienkeli Fhelyai. Eläimet ovat ainutlaatuisia ja heillä on omat, ihmeelliset sielunmissionsa. On todella tärkeää ymmärtää se, niin että voimme oppia kommunikoimaan heidän kanssaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että eläimillä on vaikutusta ihmisten hyvinvointiin. Niiden seurassa saa olla oma itsensä. Ne eivät arvostele. Ne osoittavat pyyteetöntä rakkautta. Fyysinen kunto pysyy myös hyvänä, kun käy lenkillä koirien kanssa. Monille yksinäisille ihmiselle ne ovat myös hyviä kavereita.

Eläinrakkaudella

Päpi

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.