Paljain jaloin rantahietikolla
Sananjalka, Sydämellä-Päpin tarinat

Aistit auki luontoon – veden äärelle – luontoa huokuvassa myymälässä käymässä

vesi elementtinä

Kivaa kirjoittaa jälleen luontoaiheesta. Näin keväällä se nostaa entisestään pintaansa. Päätinkin ottaa vielä kortteja ja sieltäpä se vahvistus tuli, että luontoaiheesta kirjoittelen tällä kertaa.

Parantavat enkelit –kortti ”Luonto”

Kortti kertoo näin, että juuri nyt on tärkeää viettää aikaa luonnon helmassa. Ja muutama minuutti puutarhassa, puistossa tai lähimetsässä riittää eheyttämään mieltä ja kehoa.

Parastahan se olisi, jos luonnon helman pääsee vaikka vähäksi aikaa päivittäin. Vaunukausi on alkamassa ja siellä ollaan luonnon helmassa. Puutarhatyöt on alkamassa kevään myötä. Tämä tulee käymään toteen hyvin.

Atlantis korttipakka – 25-mietiskely

Se kertoo näin, että Kultaisen Atlantiksen aikaan ihmiset viettivät paljon aikaa luonnossa hiljaa mietiskellen, joten he kykenevät säilyttämään tasapainonsa, sisäisen rauhansa ja viisautensa. Sen myötä pystyivät vaalimaan yhteyttä maailmankaikkeuteen. He imivät itseensä kosmista valoa, jota heille annettiin.

Elementtinä vesi

Viime aikoina on noussut minulle monissakin yhteyksissä esille elementtinä vesi. Onhan kaikki elementit niin vesi, tuli, maa ja ilma tärkeitä ja niiden tasapaino. Nostan tällä kertaa esille tuon veden. Olen jo lapsena tottunut käymään puroilla, joella ja järvillä. Mm. lapsuuteeni ja nuoruuteni kuului kalastaminen yhtenä harrastuksena. Viihdyn hyvin vesien äärellä. Tykkään välillä vain katsella vettä ja olenhan asunut 25 vuotta elämästäni vesistöjen rannoilla tai rantamilla. Kaipaan vettä. Vaikka minulla on vähän vedestä tietty tunnelma olemassa. Vauvana olin meinannut menehtyä ihan veden juontiin. Vedenjuonti on minulle ollutkin haaste elämässä. Välillä huomaan veden juomisen tarpeen, kun minua alkaa väsyttämään. Lähdevesi oli niin parasta lapsena. Etenkin, kun lapsena sain sitä hakea lähteeltä peilarilla. Mukavaa oli kivillä hyppelehtiä ja viipottaa menemään metsäpolulla. Matkalla usein jo pysähdyin puroille sorkkimaan sitä vaahtoa.

Rakastan veden äärellä olemista

Asuntovaunuelämää odottaessa

Rakastan veden äärellä olemista monin eri tavoin. Siksipä kesäisin on tärkeää päästä veden äärelle. Ilokseni voin todeta, että asuntovaunupaikka sijaitsee järven rannassa. Siellä on mukavaa viipottaa menemään ja myös liikkua ihanissa mäntymetsissä ja kallioilla. Mäntymetsät on erittäin hyväksi ihmisen terveydelle. Ennenhän ns. keuhkoparantolat rakennettiin mäntymetsien keskelle. Puita sanotaan, että se on kuin ihmiskunnan keuhko. Erityisesti mäntymetsissä kävely on hyödyllistä ihmisen hengitysteille.

Järvinäkymä vaunulta on niin rentouttavaa ja ajatuksia virkistävää. Muutenkin luonnon helmassa oleminen avaa eri tavoin aistejani. Se, että saa olla luonnon rauhassa. En kaipaa hulinaa ja hälinää ympärille vaan vaunupaikan, jossa on hyvä olla. Se ei tarvitse olla iso vaunupaikka, kun vain se täyttää tietyt elementit. Tämä vaunupaikka kyllä sen täyttää todella hyvin. Kiitollisuudessa siitä saa olla, että tällainen mahdollisuus on annettu näin kotia lähelle.

Tuossa joku päivä sitten nousikin naisen voimapakasta kortti 40 vesi – tunteet

Vesi elementtinä kuvastaa ihmisenä tunteita. On tärkeää, että antaa tunteiden virrata vapaasti ja puhdistaa ja parantaa. Tunteet tulee näyttää. Vesi on siis tunteiden, elämän virtaavuuden, alitajuisten ulottuvuuksien ja sisäisten syvyyksien elementti. Tunteet ovat kuin virtaava vesi sisällämme. Jos tukahduttaa tunteita tai patoaa niitä sisälle, on kuin seisahtunut vesi, joka tukkii elämänvirtausta. Purkamattomat tunteet patoutuessaan voivat aiheuttaa yhtä sun toista. Tunteiden näyttäminen kertoo vahvuudesta ja aitoudesta.

Veden äärellä oleminen tasapainottaa tunteita ja luo turvallisuuden tunnetta. Kaikki vesielementit lisäävät hyvinvointia. Veden läsnäolo keventää oloa kokonaisvaltaisesti ja tasapainottaa tunteita.

Lapuan Luonto-Simpsiön luontopoluilla aistimassa kevättä

Kävin viime viikonloppuna Lapualla Luonto-Simpsiön luontopolulla kävelemässä. Se on yksi paikka täällä Etelä-Pohjanmaalla, jossa tykkään käydä aina kävelemässä. Heti alkumatkassa solisi kauniina keväinen puro. Olen lapsesta saakka pitänyt puroista. Ne kuvastavat sitä juuri, kuinka elämänkin tulisi soljua kauniina purona.

Kyllähän se on niin, että kuivina kesinä myös purot tinkivät kuivumaan. Se kuvastaa vertauskuvana myös hetkiä, jolloin meille ihmisille voi tulla kehollisia tukoksia. Keho ei enää solisekaan niin virtaavana energiana. Siitä voi seurata kaikenlaisia sairauksia. Elämänvirtauksen pitäminen on tärkeää meille. Voimme ammentaa alitajunnasta keväisen puron solinan mieleemme eli kyse on tunteista ja tunnetilasta. Tunteilla on suuri merkitys, kuten vesi elementtinä kuvastaa myös tunteita.

Matkani jatkui tuolla Luonto-Simpsiön luontopolulla kohti ihastuttavaa Rytilampea. Tuohon lampeen vesi tulee osittain lähdepohjavetenä. Tuota paikka sanotaan myös sammakkolähteinä. Kyllähän siellä sammakkoja onkin, mutta nyt oli sen verran kolea sää, että en niitä nähnyt. Kyllä, näin sammakon kutuja kuitenkin.

Lähde elämänvoimana

Kuten tuolla aiemmin kirjoitin niin olen aina pitänyt lähteistä. Tuolla Rytilammen reitillä oli ihana lähdekyltti, jossa oli tarinaakin. Siinä kerrotaan, että lähteet ovat innostaneet niin runoilijoita kuin taiteilijoitakin. Lähteet rikastuttavat luonnon monimuotoisuutta. Kyseisessä paikassa olen kesäisin nähnyt monenlaisia sudenkorentoja, joista pidän todella paljon.  

Rytilammen luontotaulusta kuva

”Sua lähde kaunis katselen
likellä vettäsi.
Kun pilven varjot vaeltavat kuvastimessasi.
J.L. Runeberg”

Lumous – sudenkorento voimaeläimenä

Kuva otettuna Pohjolan voimaeläimet kirjasta

Viime aikoina on pulahtanut useissa yhteyksissä myös eteeni sudenkorentokuvia ja myynnissä on erilaisia puutarhaan sijoitettavia sudenkorentoja. Uusi Tuure Kilpeläisen ja Kaihon karaviinin biisin nimi Lumous. Siinä on kuvassa myös kultainen sudenkorento. Katsellessani kalenterista muistiinpanojani. Sinnekin olen liimannut muutama viikko sitten kultaisen sudenkorennon. Lapsena tykkäsin pyydystää sudenkorentoja haavilla ja onnistuin siinä ihan hyvin. Mietin tuossa tätä kirjoittaessa, että jotenkin nyt vain pitää katsoa, että mitä sudenkorento kertoo ns. voimaeläimenä. Ostin tässä hiljattain ihan voimaeläimistä kertovan kirjan nimellä Pohjolan voimaeläimet. No, sudenkorento liittyy elementtiin vesi. Siinä sanotaan sisäisestä maagisuudesta. Se kuvastaa ns. hetkessä elämistä.

  • Millä osa-alueilla hyötyisit ns. hetkessä elämisestä?
  • Mitä kykyjä voisit ammentaa siitä omaan elämääsi?
  • Mitä tuo kyky toisi mahdolliseksi?
  • Mikä sen viesti voisi olla juuri nyt?

Jään vielä kuuntelemaan tuota Lumous biisiä ja siinäkin puhutaan varjokuvista ja toisesta todellisuudesta. Tulen mieleeni lapsuudesta se lähde, jossa katselen peilikuvaa itsestäni. Tunnen oloni ihanaksi. Kappaleessa lauletaan kesäyöstä ja rantatiestä. Tanssin kesäyössä paljain jaloin rantahietikolla.

Paljain jaloin rantahietikolla

Vaunurannassa tämä on hyvinkin mahdollista toteuttaa ja edellisessä tarinassani kirjoitin kävelystä ja siitä, että tilasin ne paljasjalkakengät. Laulu jatkuu vielä, että voimaeläimet ui kaislikossa vapaana. Sudenkorento kertoo minulle juurikin, että nautin hetkessä elämisestä, josta voin aina ammentaa sitä voimaa ja vapautta. Myös osaan hyödyntää intuitiotani ja alitajuntani ja muistikuvia vaikka lapsuuden lähderetkistä.

Tutkimusmatkalla ihanassa ja ihastuttavassa Törnävän alueen pienessä luontoa huokuvassa myymälässä

Niinpä tämä tarinani saikin johdatuksen jälleen ja se jatkui kivasti. Tänään on vapunaatto, kun kirjoitan tätä tarinan jatkoa. Minulla alkoi viikon loma. Liuin lomalle lempeästi ihastuttavan avoimien ovien kautta. Kävin töiden jälkeen ihastuttavalla Törnävän alueella täällä Seinäjoella tutustumassa pari pieneen ihastuttavaan yritykseen, joissa oli avoimet ovet. Toinen näistä yrityksistä tuntee kas kas nimeä GoRento. Yrityksen arvoina on luonnon kunnioittaminen ja ekologisuus. Pieni ihastuttava myymälä huokuu todellakin luontorakkautta. Yritys järjestää luontoaiheeseen liittyviä kursseja ja koulutusta sekä valmistaa itse saippuoita. Lisäksi myymälässä on kaikkea muutakin aiheeseen liittyvää myynnissä. Yrityksellä on myös verkkokauppa, josta tuotteita voi tilata.

Ostin lomaviikolle aivan ihastuttavan hemmottelupaketin itselleni sis. heidän valmistamaa voikukka-suolasaippuaa, korvakynttilähoitopaketin, ayurveda-yrttiteetä ja poltettavia suitsuketikkuja. Nuo suitsuketikut aktivoivat ns. sisäistä viisautta. Mielenkiintoista nimittäin seuraava aihe, josta kirjoitan, on nimittäin sisäiseen viisauteen liittyvä. Minulla on jo osittain tarina valmiina. Tämä vain aktivoi sen kirjoittamista ulos blogitarinakseni.

Ammennan lomalleni voimaeläimenä sudenkorennon hetkessä elämisen vapautta

Sudenkorennon vapaus sopii oikein hyvin tähän lomaani. Se kuvastaa vapautta ja elämäniloa, mutta myös rauhaa huokaista arjen kiireistä. Tätä tarinaa viimeisteltäessä ja kirjoitettaessa ulos olemme jo viettämässä vappuviikonloppua täällä Hirvijärven luonnon helmassa ja saan kaikessa rauhassa katsella veden värinää ja taivaan kauniita väreitä. Se luo uusia tarinoita ja ajatuksia blogiini jatkossa.

”Tule tänne luonto kuiskasi suoraan sieluusi.
Laittoi käden olkapäällesi ja kutsui peremmälle.
Runoilija Una Reinman”

Näillä ajatuksilla toivotan teille blogitarinoiden lukijoilleni kevätiloa, toukokuuta ja vappua. Tervetuloa jälleen uudestaan blogitarinoideni pariin.

Päpi

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *