viestejä pöllöiltä
Sananjalka, Sydämellä-Päpin tarinat

Viestejä pöllöiltä

viestejä pöllöiltä

Olen kirjoittanut aiemmin jo joistakin voimaeläimistäni. Kirjoittanut norsun tarinasta, muurahaisista, perhosista, sudenkorennosta ja sivunnut myös varista. Kirjoittanut siitä, että koen tiettyjä voimaeläimiä kulkevan matkassani. Tiettyjä voimaeläimiä, jotka liittyvät esim. arvoihin tai johonkin osa-alueisiini enemmän. Toimivat myös niin sanottuina opastajina elämässä.

On myös niitä voimaeläimiä, jotka tulevat jollakin tietylle hetkelle mukaan ja ymmärrän niiden symboliikkaa ja merkitystä. Voin löytää jotakin mielenkiintoista neuvoa ja ohjausta elämääni, sillä hetkellä tai pidemmäksi aikaa. Tällä kertaa otan esille viime aikoina yhden voimaeläimen, joka on noussut voimallisesti esille. Onko se myös niitä voimaeläimiä, jotka ovat olleet ns. odottamassa pinnan alla, että hoksaan, mistä on kyse.

Pöllöhän se sieltä pöydän pinnasta katseli minua

Yksi aamu tietokoneella istuessani ennen töihin lähtemistä, kun kuuntelin musiikkia. Katselin pöydän pintaa ja pohdin, että ikään kuin siinä olisi joku kuvio. Se oli muodostunut veden ja maidon kuivamisesta siihen puupintaan. Katseltuani sitä syvällisemmin ennen pyyhkimistä pois. Huomasin, että se kuvio näyttää aivan pöllöltä. Samassa välähti ajatus siitä, että viime kesästä alkaen olen kaivannut näkeväni pöllön luonnossa.

Suuri haaveeni viime kesänä, syksyllä ja nyt talvella oli, että näkisin Lapissa pöllön luonnossa ja toivoin näkeväni sen tunturipöllön. Se nyt on uhanalainen lintu ja erittäin harvinaista nähdä sitä. Sain nähtyä erilaisia pöllöjä ja myös tuon kyseisen tunturipöllön viime kesänä Ranuan eläinpuistossa. Lisäksi näin pöllöjä tänä talvena, kun kävin Ähtärin eläinpuistossa. Oikein jäin niiden luokse ja juttelin. Tuntui kuin tuo tunturipöllö olisi iskenyt minulle silmää. Se oikein poseerasi siinä.

Tuon kuvion nähtyäni muistin, että olin nostanut Naisen voimapakasta kortin.

Kortti nro 9 – vanha viisaus – elämän opetus – muuta kokemuksesi viisaudeksi ja voimaksi

Tuolla naisella olkapäällä istuu varis. Tolpan nokassa on pöllö. Kortti on hyvin puhutteleva minulle ja voimaannuttava. Niin olihan minulla lapsena se elätti varis yhtenä kesänä. Nykyisin kotipihan kuivassa kelopuussa käy istumassa aina varis. Ääntelee minulle lentäessä tuossa kotipihan ylitse. Puhun yleensä hänelle eli tervehdin. Varis symboloi minulle ns. ikuista kevättä, joka nousee lapsuuden muistoista minulle. Symboliikkaa tulkittaessa on tärkeää, että se resonoi itselle. Sama symboliikka voi tarkoittaa toiselle aivan muuta asiaa. Eli oma alitajunta ja intuitio ohjaa kyllä kuuntelemaan, että mistä on kyse. Täytyy vain herkistyä sille. Toki myös kirjoista saa vinkkejä voimaeläimistä, ja ne auttavat hyvin pohtimaan tarkemmin niiden sisältöä. Tuon kortin kuva on hyvin mielenkiintoinen, koska minulla on kaksi tyynynpäällistä, joissa on myös molemmissa kaksi pöllöä. Toisessa on nainen ja ruusu. Minulle tärkeä asia on myös tuo ruusu.

Kun katson tuota voimapakan korttia numero 9, että tuo on kutsu minulle tutustua tarkemmin aiheeseen. Mitä kaikkea tämä pitää sisällään. Tuo kortin kuvan väritys viestii selkeästi voimapaikasta. Nykyisellään se on vaunupaikka Hirvijärvellä. Ko. paikassa ammennan luonnon helmassa lisää elämän viisautta. Tutustun aistit avoinna, mitä universumi ja luonto haluaa minulle avata ja viestiä.

Mitä vanha viisas voi opettaa?

Palataanpa tuohon kortin viestiin vielä. Vanha viisas muistuttaa kokemusten myötä syntyvästä viisaudesta ja vahvuudesta. Eli pöllöt johdattelevat minua entistä enemmän vanhan / ikiaikaisen viisauden äärelle. Kertoo siitä, että elämässä on niin ylä- ja alamäkiä kuin alkuja ja loppuja. Tottahan se on näin. Välillä eksytään polulta, mutta kuitenkin eletään eri syklien läpi. Mennään varjoista valoon. Tuo eksyminen on tärkeää oppimisen kannalta ja virheistä oppii aina uutta. Elämän syvyyteen pääsee antautumalla ja myös anteeksiantamalla. Kivun voi muuttaa lopulta kauneudeksi. Epäonnistumisien kautta kasvetaan ja se voi olla hyväkin opettaja. Sydämen viisaudella ja elämänkokemuksen myötä voi alkaa nähdä piilotetun totuuden. Vaatii sisäisen äänen eli sydämen äänen kuuntelua. Sillä on yhteys suurempaan ja sanattomaan.

Pysähtymällä sellaisessa esim. voimapaikassa kaikessa hiljaisuudessa voi kohdata. Mitä kaikkea olenkaan matkallani jo oppinut ja oivaltanut? Silti aina voi oppia ja ymmärtää uutta. Elää elämässä ja tuntea sen ns. nahoissaan. Tätä tietoutta voi myös jakaa eteenpäin. Jakaa ns. sisäistä rikkautta rakkaudella. Ottaa vastaan elämän oppien viisauden ja jakaa sitä ilolla eteenpäin.

Kirjoittaminen on yksi hyvä keino avata intuitioita, alitajuntaa sekä sisäistä viisautta

Näkisin, että kirjoittaminen on yksi hyvä keino tuoda intuitiota, alitajunnan ajatuksia ja sisäistä viisautta esille. Kirjoittaminen itsessään jo auttaa ohittamaan mielen vahvoja alitajuisia uskomuksia, jotka estävät jonkun asian tiedostamisen. Voi vain antaa sanojen ja ajatusten soljua tekstinä. Ajatukset nousevat syvemmältä tietoisuudesta.

Intuitio vahvistaa itsetuntemuksen, henkisen kasvun ja tietoisuuden laajenemisen myötä. Tarvitaan vain syventymistä ja erottelukykyä tunnistaa rehellistä ja aitoa sydämen ääntä ja sisäistä viisautta. Seurata kehon keveyttä, iloa ja hyvää oloa. Seurata sisäisen viisauden kuiskauksia. Puhutaan myös ns. sisäisen viisauden aarrekartoista eli intuitiolla ja sydämen tunteita kuunnellen. Luottaa sisäiseen viisauteen ja uskaltaa luottaa tunteisiin.

Pöllö symboliikkana kutsuu tutustumaan sisäiseen viisauteen ja sen merkitykseen

Jos perhosen tarkoituksena elämässäni on ollut muutoskyky ja halu kokea elämän keveyttä. Muurahaisen tarkoituksena on työelämässä toimiminen kuten muurahainen toimii eli ahkera ja sitkeä puurtaja yhteisen hyväksi. Norsuun on liittynyt juureni ja perhe. Se voima, joka on kannatellut elämässäni. Pöllön tarkoituksena ilmestyessään elämääni oli tutustua sisäiseen viisauteen ja sen tarjoamaan merkitykseen. Elämän kokemuksieni hyödyntäminen olivat ne olleet sitten ala- tai ylämäessä koettuja kokemuksia. Pöllö avaa silmiäni ja eipä ihme, että se räpsäytti silmiäni minulle hiljattain Ähtärin eläinpuistossa.

Elämän viisaus on kaikessa ympärillä

Tärkeintä on henkilökohtaiset kokemukset ja oma totuus. Luonnolla on vahva symboliikka, kun on yhteys luontoon, on yhteys itseen. Voidaan puhua myös tässä yhteydessä ikiaikaisesta luontoviisaudesta. Tietysti luonto, hiljaisuus ja läsnäolon elementit auttavat herättämään tuota ikiaikaista viisautta ja sen myötä kohtamaan aidon itsensä. Siellä asuu niin ilo, rakkaus, hyväksyntä, tieto, vapaus ja rauha. Sitä murentaa mm. ulkoiset vaatimukset, liialliset vaihtoehdot ja kaaos mielessä. Liiallinen kiire ja asioiden ns. perässä juokseminen ei edes auta kuulemaan omaa yhteyttä itseensä. Viime kädessä apu löytyy omasta itsestä eikä ulkopuolelta etsien. Kaikki on jo meissä. Hiljaisuus on hyväksi ja parhaiten sen voi kokea juuri luonnossa.

Luonto eli äitimaa ja sen kauneus ja voima antaa loputonta rakkautta ja hyväksyntää, ilman ehtoja. Luontoon olet aina tervetullut menemään omana itsenäsi kuitenkin kunnioittaen äitimaata. Luonto ei tuomitse tai halveksi, vaan ottaa avosylin vastaan.

Lähde metsään ja saavut metsästä takaisin tyynenä, voimaantuneena ja aimo annos sisäistä viisautta mukana.

Ystävyydellä

Päpi

Saatat myös pitää...

1 kommentti

  1. […] Viestejä pöllöiltä […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *