Sinisiipi, Snorkkeli, Sydämellä-Päpin tarinat

Hauskaa vapaa-aikaa – Törnävän kesäteatterissa hulvaton musikaalikomedia

Ilo oli olla Törnävän kesäteatterin koenäytöstä katsomassa

Tarkastelen aihetta aluksi Atlastis-korttipakasta nousseen kortin kautta. Sieltäpä se kortti 24 hauskuus nousi. Nimittäin jo Atlantiksen ajoille ihmiset nauttivat yksinkertaisista asioista kuten hauskuus ja nauraminen.

Milloin pidit hauskaa tai tunsit elämässäsi hauskuutta?

Milloin nauroit niin, että se tuntui ihan mahan pohjassa asti?

Kultaisessa Atlantiksessa hauskuutta pidettiin seuraavin menoin. He rakastivat pelien pelaamista ja urheilemista, tanssimista ja kanssakäymistä, sillä he vaihtoivat sillä tavoin energioita keskenään. Niin urheilun kuin pelien pelaamisen pohjimmaisena ajatuksena on yhteenkuuluvuuden tunteen kasvattaminen ja energioiden nostaminen. Voimme puhua jopa ns. pelihuumasta. Käytännön esimerkkinä nykypäivästä EM-jalkapallokisat, johon Suomi pääsi ensimmäistä kertaa. Hyviä energioita nostattavaa koko kansakunnallemme.

Aitoa ja oikeaa vapaa-aikaa

Jotenka meidän tulee osata nauttia vapaa-ajasta ja hetkistä. Atlantiksen aikana jo vapaa-aikaa pidettiin tärkeimpänä. Kun me pystymme iloitsemaan ja ottamaan elämää myös kevyesti, pystymme samalla pitämään korkeampaa värähtelytasoa. Se tuo meille onnea ja tyytyväisyyttä.

Elämäämme tulee raivata tilaa ihan aidolle ja oikealle vapaa-ajalle. Suunnitella ja pitää hauskaa ja tehdä asioita, jotka saavat rentoutumaan ja nauramaan. Seurustella ystävien kanssa ja viettää yhteistä aikaa. Nauttia kaikesta hyvästä, mitä elämä tarjoaa.

Kesäpelit mukavaa ajanvietettä

Kesällä aika usealla on kesälomaa ja kouluista on loma-aika. Kesällä voi yhdessä pelata mm. erilaisia ulkopelejä ja nauttia yhdessäolosta, vaikka päiväkahvien merkeissä. Mikä on mukavaa, vaikka mennä mökille tai vuokrata mökki ja antaa aikaa perheelle ja ystäville.

Itse tykkään kesäpeleistä heittää tikkaa. Olen sitä tehnyt lapsesta ja nuoruudesta saakka. Kisailin aina yksin lapsuuden kodissani, kun minulla maalla ei juuri niitä kavereita ollut saatavilla. Aika kului mukavasti ulkona tikkaa heittämällä esim. 1–10 ja takaisin. Isäni tykkäsi myös tikanheitosta ja sitä tuli tehtyä myös yhdessä ja se oli mukavaa yhteistä aikaa kalastamisen lisäksi. Nyt täällä vaunurannassa on tikkataulu ja tikat. Tykkään aina välillä käydä heittämässä sitä.

Ilonpitoa ja aitoa kiireettömyyttä

Vapaa-aikaan mielestäni kuuluu ilonpidon lisäksi sellainen aito kiireettömyys. Pidän siitä, että vapaa-aika ei ole liian kaavoitettua ja tiukasti aikataulutettua. Se ei tarkoita kuitenkaan sitä, että pitäisi vaipua tekemättömyyteen ja tylsyyteen. Vaan tehdä asioita, jotka tuntuvat hyvälle ja kokee ne merkitykselliseksi.

Lapset tuovat iloa ja valoa elämään

Itse koen merkityksellisenä pienten lasten hoitamisessa auttamisen. Lapset tuovat elämään sisältöä ja iloa ja valoa. Lasten kanssa on mukavaa heittäytyä leikkimään. Se on rentouttavaa ja vapauttavaa. Heissä on se uuden elämän innostus ja aitous läsnä. Heitä hoitaessa tulee hyvä mieli ja kiitollinen olo, että on voinut hetkiä olla heidän kanssaan.

Yksi kesäinen kiva vapaa-ajan juttu on tietenkin kesäteatterit

Tykkään käydä kesäisin kesäteattereissa. Niissä on juuri sitä hauskuutta ja naurua. Monesti teatterien juonet ovat mielenkiintoisesti rakennettuja. Katsojat odottavat myös useimmiten viihteellisyyttä. Sitähän tarjoaa elämänmakuiset musiikkikomediat. Kesäteattereita järjestetään usein luonnon kauniissa kohteissa. Sellainen ympäristö antaa ihanteelliset puitteet kesäisille teatterielämyksille.  Nykyään on useissa jo ulkoilmateattereita katettuina. Teatterien muodoista tulee mieleen joku antiikin Kreikka amfiteatterit. Teatterien alkuperäinen muoto on voinut kehittyä myös leirinuotioiden ympärillä kerrotuista tarinoista.

Kuva Mathihdedalin kesäteatteri

Suomeen kesäteatteri tuli 1910-luvun alusta Ruotsista. Kesäteatteritoiminta oli suosituimmillaan 1950-luvulla sotien jälkeen ja silloin kesäisestä vapaa-ajankäytöstä eivät vielä kilpailleet kesämökkielämä tai television ja somekanavien katselut.

Suomessa osa teattereista toimii ns. harrasteteattereina ja osa ammattilaisteattereina. Osassa ainakin pääosiin on saatu vetonauloiksi ammattilaisia. Teattereissa yhdistyy niin ilo, into kuin kunnianhimo.

Niinpä tämä tarina sai yllättävän ja ihastuttavan jatkon sopivasti. Sain nimittäin henkilökohtaisen kutsun Seinäjoen kaupunginteatterin Törnävän kesäteatterille katsomaan musikaalikomedian koenäytöstä keskiviikkona 23.6.2021. Hulvatonta ja mahtipontista musikaalikomediaa nimeltä: Something rotten! – jotain mätää.

Törnävänsaari on luonnon kaunis paikka, jossa pidetään Törnävän kesäteatteria. Muualta tuleville Törnävänsaari tarjoaa muutakin mielenkiintoisia paikkoja kuten Etelä-Pohjanmaan maakuntamuseoTörnävän kartano sekä Törnävän kirkko. Saaresta löytyy myös rautainen elefantti sekä rakkaudensilta!

Something Rotten! – Jotain mätää

Shakespearen hahmossa näyttelevä Christoffer Strandberg tuo renessanssiajan suurimman rokkistaran loistoa. Perän veljekset Retu ja Ruune (Jani Karvinen ja Antti Pääkkönen) tahtoisivat yhtälailla nimiinsä hittinäytelmän ja sitä he yrittävät 1590-luvun Lontoossa epätoivoisina kirjoittaa. Perät ampaisevat ennustuksen turvin etumatkalle ja kirjoittavat maailman ensimmäisen musikaalin! Vai miten se menikään, perustuuhan Shakespearen Hamlet Perän poikien Omlet-munakasmusikaaliin?

Näin avautuu aivan uusi taidemuoto ja maailma. Jota voitaneen sanoa myös ns. ihmisen sielun kaipaukseksi. ”We love you.” Musiikki on rakkauden ravintoa, kuten esityksessä se vahvasti tuotiin esille. Sydäntä kuunnellen ”Kirjoita kaikki ylös, mitä näät.”

Musikaali tarjoilee hyvää ns. aivolomaa. Tempaisee mukaansa kiehtovalla säteilyllä ja vauhdikkaalla musikaaliesityksellä, jossa tietenkin lauletaan ja tanssitaan. Musiikkikomediaa värittää kauniit puvustot, joita esityksessä nähdään useita erilaisia.

Näin lyhyellä arvostelulla jätän innostuksen tulla katsomaan ja kuulemaan aivan ihastuttavaa musikaaliaTörnävän kesäteatteriin Seinäjoelle. Tarkempia lisätietoja löytyy mm. täältä musikaalikomedia Törnävän kesäteatterissa.

Hauskaa vapaa-aikaa toivottaen

Päpi

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *