Sinisiipi, Sydämellä-Päpin tarinat

Maya-kalenteriin tutustuminen

Tuli Itä-Suomen retkitarinaa kirjoittaessa mieleen Kolin matka syksyltä 2015. Olin syksyllä 2015 siellä ihastuttavalla kurssilla nimeltä Sielulle Siivet ja tutustuimme silloin Maya-kalenterin saloihin Päivi Kaskimäen ja Kaija Juurikkalan ohjaamalla luovalla kurssilla. Ajatukseni oli, että alkaisin omassa elämässäni Maya-kalenteriin enemmän tutustumaan.

Se jäi kuitenkin silloin, kun elämä kuljetti minut Etelä-Pohjanmaalle eron myötä vuoden 2016 alusta. Halusin tulla kaikista rakkaimpien ja läheisteni luokse. Oma poikani oli muuttanut tänne vuonna 2012 ensin Lapualle ja myöhemmin Seinäjoelle. Niinpä pakkasin autoni eroni myötä ja alkoi ns. uusi elämä. Uuteen elämääni kuului uusi työ ja uudet työkaverit, uusi maakunta, uusi kotikaupunki, uusi koti, uusi asuinympäristö ja uusi miesystävä. Käytännössä kaikki muu paitsi rakkain poikani oli sitten lähellä ja on edelleen. Asutaan samalla asutusalueella.

Osui tässä hiljattain yksi artikkeli Maya-kalenterista. Siinä kerrottiin, että uuden kuun Maya-kalenteri on alkamassa uusi synnytyskierros. Tzolkin on 260 päivän mittainen kalenteri, 20 symbolia x 13 sointua = 260 päivää eli n. 9 kk. Nyt alkaa uusi Tzolkin jakso ja olemme lohikäärmeen aaltojaksolla menossa. Energiat ovat uutta sytyttävää ja syviä tunteita nostattavia. Mayat ymmärsivät, että ajan luonne on syklinen. Tämän avulla linjautua itselle luonnolliseen tekemiseen ja elämisen rytmiin. Luonnollisen ajan ja tietoisuuden tahtiin.

Ajattelin, että nyt olisi sopiva aika kirjoittaa tästä. Kerroinkin tuossa blogitarinnassani ”syksyä kohti hyvän olon piirakalla”, että näen omimmaksi Maya-kalenterin kuin nykyisin perinteeksi muodostuneen vuosikalenterin. Mayalla aika oli syklinen. Maya-kalenteri on hyvä apuväline kasvattamaan ihmiseen tietoisuutta omalla kasvutiellään.

Maya-kalenteri on yksi näkökulma tarkastella itseään ja elämäänsä. Se on puhdasta läsnäoloa ja intohimoa. Se on varauksetonta ja omistautunutta läsnäoloa rakkauden sydämeen laskeutumista. Siinä ei ole syyllisyyden tunnetta mukana ilman huonoa omaatuntoa. Eikö kuulostakin ihan kivalta ja mukavalta.

Tämä alkanut kausi tuo mukanaan kasvuvoimaa, joka tarkoittaa kasvattavaa hyväntahtoisuutta vastakkainasettelun sijaan. Sitä vahvistetaan omalla tunnemaaperällä. Se tuo liikettä ajatukset alkavat siirtymään konkretiaan ja palvelemaan paremmin aikomuksia. Sen saa aikaan, kun liike, energia ja olosuhteet pääsevät yhdistymään ja rytmittymään uuteen värähtelytaajuuteen. Täytyy antaa vain tilaa tunnistaa ne omiin kasvutarpeisiin. Sen jälkeen vaaditaan vain selkeä suunnitelma ja tie on näkyvissä. Tarvitaan lempeyttä, tahtotilaa ja voimaa elää omannäköistä elämää. Näin alkaa päästä lahjojaan kokemaan ja ns. kukoistamaan.  

Tulevan Maya-vuoden teemana on tunnekokemusten saaminen arvostukseen liittyvissä asioissa. Se toimii kannustumina itselle tärkeissä asioissa ja olla se mikä on. Matkalla valoon tarvitaan kypsyttävää pimeyttä ja varjoja täydentymiseen. Tärkeintä on se tietoisuus ja sen sisäistäminen.  Maya on työväline kokonaisvaltaiseen henkiseen ja fyysiseen identiteettimme tunnistamiseen.

Kerron nyt tässä omasta Maya-merkistäni. Jos kiinnostut Maya-kalenterista ja haluat perehtyä omaan kalenteriisi. Sen löytää näppärästi Päivi Kaskimäen sivustolta, josta on saatavana maksutta oman Maya-merkin laskuri. Laskuriin vain syötetään oma syntymäaika ja sieltä alkaa nousta tarinaa sinun Maya-merkistäsi.

Kerron nyt tässä blogitarinnassani ns. esimerkkinä oman Maya-merkkini asioita, jotka mielestäni kuulostavan hyvin tutuilta ja vastaavat ajatuksiani itsestäni.

Oma Maya-merkkini on sininen apina – Chuen

Sinistä apinaa kuvataan mm. näin. Hän on utelias, älykäs, hyväksyvä ja nopeasti oppiva. Hän seurassaan ei tuskin ole tylsää. Hänellä tulee olla mielenkiinnon kohteita ja toimintaa. Iloa ja huumoria riittää ja se on yksi sinisen apinan tavaramerkkejä. Ohjaavana numerona on kuusi eli tasa-arvon rytminen sointu, joka edustaa itsenäisyyttä. Olemalla näin itselleen oma opas. Sininen apina arvostaa ja pystyy toteuttamaan tasa-arvoisuutta ja sen kautta toteutuu Luojan alkuperäinen tarkoitus, että olemme kaikki luodut tasa-arvoisiksi.

Sinistä apinaa ei erityisesti saa innostumaan yleiset ja kaavamaiset etenemismallit, vaan siihen tulee kuulua tekemisen mielekkyys. Hän on hetkessä elävä eli eläen luonnollisessa virtauksessa. Apina nauttii matkalla olemisesta ja elämänrunsaudesta ja rikkaudesta. Kyky reagoida nopeasti ja hyödyntää esiin tulevat mahdollisuudet taikurimaisesti. Hän voi kuvata elämää mm. ns. näytelmänä.

Sinisellä apinalla on vaistonvarainen tapa lähestyä toista ihmistä hänelle sopivalla tavalla. Psyykkiset kyvyt ovat herkät hänellä. Lapsenomainen vilpittömyys ja avosydämisyys ovat Apinan valtteja sen astuessa uudelle tietoisuuden polulle. Avoimuus ja läpinäkyvyys antavat täydellisen suojan toteuttaa sisäisen lapsen tarpeita luonnollisesti, siksi se kannustaa tuomaan kaikki loukatut ja haavoitetut osat itsestä esiin, uudelleen tarkasteltavaksi ja parannettaviksi.

Tietoinen työskentely muutosprosessien kanssa ja niiden keskellä, voi jopa auttaa heitä parantamaan suorituksiaan. He ovat dynaamisia persoonia, jotka vaativat itseltään paljon. Tietynlaisesta ankaruudesta huolimatta he voivat olla muita kohtaan liiankin kärsivällisiä ja lempeäluontoisia, josta voi syntyä ongelmia heille itselleen.  Pahinkin kaaos selviää heidän toimestaan. Ottaen helposti ohjakset ja homman haltuun. Heillä on poikkeuksellisia kykyjä tippua aina tassuilleen, vaikka elämä kuinka vetäisi maton alta.

Ollen yhteistyökykyinen ja vastaanottavainen uusille mahdollisuuksille. Sininen apina on kiinnostunut eteen tulevista uusista asioista. Hän pystyy vaivattomasti vaihtamaan tyyliä ja tekemistä lajista toiseen. Sininen apina on muuntautumiskykyinen ja omaksut uusia asioita nopeasti. Sosiaalisesta vilkkaudestasi huolimatta oma yksityisyys ja tila ovat äärimmäisen tärkeitä.

Hän päästää vain harvat ja valitut näkemään herkän sisäisen puolensa. Soinnun kahdeksan elämä voikin olla jatkuva henkinen ja aineellinen prosessi, jossa näitä osa-alueita koetetaan saada palvelemaan toisiaan. He matkustavat paljon ja haluavat nähdä mitä muualla on ja miten siellä toimitaan. Paikalleen jämähtäminen on harvinaisempaa.

Parisuhteeseen sininen apina lähtee hivenen varautuneesti sisäistä herkkyyttäsi suojellen, koska hän tarvitsee yksityisyyttä ja omaa tilaa. Kumppanilta vaaditaan välillä kykyä pysyä menossa mukana ja kypsyyttä ymmärtää luonteen äärimmäisen herkät ja toisaalta moni-ilmeiset vahvat puolet. Täydellisen luottamuksen synnyttyä sininen apina antautuu rakkaudelle, jollaisesta moni uskaltaa tuskin haaveilla.

Apinan voimalause on ”Ihminen on olemassa voidakseen kokea iloa!”

Sieluperhe

Sielunperhe muodostuu syntymäenergiasta eli minulla se on sininen apina. Tämä syntymäenergia kuvaa perusvoimaa, joka on lähtökohtana toiminnalle ja tietoiselle läsnäololle. Olemalla tietoisuus, joka luo. Siihen kuuluu opas, joka minulla on myös apina 1. pisteen soinnulla. Ohjaa keskittymään keskeisimpiin asioihin ja toimii ns. tiennäyttäjänä. Olemalla tietoisuus, jolla on tarkoitus. Sitten on tukevavoima, joka minulla on keltainen tähti. Se kannustaa minua vaalimaan sisäistä herkkyyttäni ja luomaan harmoniaa. Tunnistaen sisäisen lapsen tarpeet ja sydämen rauhan. Sitten tulee haastevoima, joka minulla on punainen lohikäärme. Se haastaa minua luottamaan elämään ja intuitioon, itseeni ja siihen sisäiseen viisauteen, josta olen aiemmin kirjoittanut siinä pöllötarinassani. Näissä energioissahan ollaan juuri nyt menossa tällä uudella synnytyskierroksella ja eletään punaista lohikäärmeen aaltojaksoa.

Lisäksi sieluperheeseen kuuluu vielä alitajunta. Minulla se on valkoinen koira. Koira vie minua vilpittömän ja aidon sydämellisyyden äärelle yhä enemmän, kun muistan seurata omaa kutsumastani. Tämä edustaa ns. piilotajuista henkistä energiaa. Olen siinä iässä, että tämä alitajunnan voima tulee vahvistumaan tästä sieluperheestä ja ottaen hallitsevampaa roolia. Vie eteenpäin uudelle tietoisuudentasolle. Näin elämäntie, joka sisäistettyjen kokemuksien avulla on johtanut yhä syvempään itsetietoisuuteen.

Kun tätä blogikirjoitustani aloin kirjoittaa lähdin tutustumaan omaan Maya-kalenteriin, että mitä siellä kerrotaan juuri tästä hetkestä. Kerrotaan näin, että elämäntapa on päivityksen alla. Olemme äärettömän arvokkaan äärellä. Nyt on se aika, mitä odotimme.

Kun katseen naulaa tähän hetkeen, näkee paremmin mitä lautaselle on laittamassa ja päälle pukemassa. Silloin huomaa myös, mikä tuntuu hyvältä ja mikä taas ei.

Kun tarkoituksenmukaisuus saa toteuttaa itseään, voi elämä yksinkertaisuudessaan tulla rikkaammaksi.

Maya-terveisin

Päpi

Saatat myös pitää...

1 kommentti

  1. […] sinällään niin merkittävänä kuin kevättä ja syksyä. Tästä aiemmin kerroin mm. Maya-tarinassani. Päätin ottaa ennen tätä tarinaa kirjoittaessa vähän lisävahvistusta korttien muodossa ja […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *