Sananjalka, Sinisiipi, Sydämellä-Päpin tarinat

Leppäkertut lehahtivat elämään

Tuo leppäkerttujen runsaus vaunurannassa kiinnitti erityistä huomiotani heinäkuussa. Muistin siinä samalla, että olen kirjoittanut niistä voimaeläimistä tarinoita blogiini. Tämäpä saattaisi olla nyt merkki tämänhetkisistä voimaeläimistä. Olen kertonut siitä, että minulla on voimaeläimiä kulkenut läpi elämän. Sitten on niitä voimaeläimiä, jotka nousevat esille joko jäämään tai tietyn ajanjakson ajaksi.

Aikaisempia tarinoitani voimaeläimistä löytyy mm:

Voin siirtää mä vuoret paikoiltaan – pienen norsun tarina

Viestejä pöllöiltä

Kotkan tarinaa – voimaeläimenä kotka

Mitä tuo leppäkerttu voisi viestiä?

Sanotaan, että leppäkertun voima liittyy unelmien täyttymiseen. Ajatuksena, että onnelliset päivät ovat vielä edessä. Elämämme elämää sykleissä ja välillä on haastavampia syklejä ja välillä keveämpiä ja onnellisempia. Pakko myöntää, että 2010-luku oli itsellä yksi haastavimmista sykleistä. Siinä tapahtui niin paljon kaikkea ikävämpiä asioita elämässä. Sitä varjosti useampien rakkaiden menettäminen, kun he nukkuivat ikiuneen. Avioero ja taloudelliset vaikeudet heijastivat elämääni. Uuden elämän aloittaminen, sen tuomat yllätykset ja niiden hyväksyminen. Joskus on vain elämässä asioita, että ei ole oikeastaan vaihtoehtoja kuin hyväksyä se totuus.

Kun taas 2000-luku oli minulla hektistä aikaa, mutta kuitenkin onnellista aikaa. Silloin opiskelin paljon ja tein kaikenlaista kivaa harrasteena yhdistyskentällä työni ja perheeni lisäksi. Toki 2000-luvulla koin yhden isomman terveydellisen asian, kun umpilisäke puhkesi ja sen seurauksena elämä oli vaakalaudalla. Silti oli kuitenkin elämänilo voimissaan ja halu selviytyä.

Opiskelemaan

Nyt tuntuu, että olen siirtymässä johonkin uuteen vaiheeseen ja uuden edessä. Toivon, että se tuo lisää elämään valoa ja iloa. Aloitin jatko-opinnot työn ohessa. Aloin opiskelemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Uskon vahvasti, että se tuo uutta elämääni ja antaa lisää valmiuksia työelämässä. Haaveilen kaikenlaista vielä työelämän suhteen vaikka työvuosia on takana enemmän kuin odotetusti enää edessäpäin. Tykkään työstä, joka on minulle merkityksellistä. Lisäksi arvostan vapaa-aikaa, joka tuo tasapainoa arjen keskelle ja sitä hyvää oloa ja jaksamista.

Ensivaikutelma on hyvä opinnoista. Kiitän, että olen elämässäni tässä ja nyt. Jo pelkästään, kun avasin oven Framille perjantaina oli minulle suuri ilo. Koin valoa ja wau, mikä rakennus. Hehkui uudistuvaa energiaa paljon. Poistuessani rakennuksestani jopa tuntematon liikkuva mies hymyili minulle ja tervehti ystävällisesti. Jotakin tapahtui siellä rakennuksessa minussa, joka hehkui pois lähtiessäni.

Mitä voisi symboloida leppäkerttu?

Leppäkerttu symboloi tai ilmentää keveyttä ja jopa helppoutta. Itse koen, että tärkein on, että miten tuntee tämän asian. Näen, että se ei tarkoita aina niin sanottua tekemättömyyttä, mutta saa tehdä sen verran ja sellaisia asioita, mitkä kokee itse merkitykselliseksi. Näin saa olla sinut itsensä ja ympäristönsä kanssa. Tuo omassa voimassa pysyminen tarkoittaa myös sitä, että muistaa pitää kehosta hyvää huolta ja pysyä maadottuneena.

Näyttää sille, että energiat ovat muuttumassa. Sanotaan, että jos leppäkerttu levittää siipensä, ihminen saa esittää toivomuksen. Toivon elämän runsautta nyt ja tuleville vuosille.

Mistä tulee nimi leppäkerttu?

Se ei tule lepästä vaan ennen vanhaan sana leppä tarkoitti verta. Sana leppäkerttu liittyy monissa kielissä naisiin. Sanotaan, että se on Pyhän Birgitan symboli. Leppäkerttua on pidetty sanansaattajana jumalan ja ihmisten välillä. Leppäkerttua kutsutaan myös leppäpirkoksi. Pirkko on suomalaistettu versio Pyhästä Birgitasta, Pohjolan suojelupyhimyksestä. Ruotsin kielessä leppäkerttu on nyckelpiga eli avaimenvartija, joka tarkoittaa Neitsyt Marian avaimenvartijaa.

Ajattelin ottaa tällä kertaa tähän tarinaani Naisen Voimapakasta -kortin. Katsotaanpa millaista viestiä kortti antaa tähän tarinaani. Ottamani kortti täydentää oikein hyvin tätä tarinaani ja sanomaani, jota tässä kirjoittelen.

28 – kesyttämätön – totuudellisuus

Kortin sanomana on ole rohkeasti totuudellinen. Sanoissasi on voimaa. Vapauta äänesi ja kerro tarinasi muille. Minulla on vapaus valita, tuoda ilmi peloton ja rakkaudellinen totuuteni. Naisen sisäinen kesyttämätön on kuin koskematon luonto tai alkuvoimainen tanssi kuin tulen äärellä. Kun miettii tuota leppäkerttua ja sanaa leppä alkuperäiseen tarkoittaa vertaa. Roihu, vapaus ja keveys olla oma itsensä. Totuudellisuuden myötä elinvoima vapautuu, ja energia ei kulu enää itsensä peittelyyn.

Tykkään käytä välillä Atlantis-korttipakkaa, jossa viestit tuntuvat jotenkin aina osuvilta ja niiden energia tuntuu hyvältä. Niinpä otan tähän vielä toisen kortin.

20 – energian altaat

Se kertoo näin, että kun vanhat papit loivat korkeavärähteisen voiman altaan, jossa ihmiset saattoivat ammentaa energiaa vahvistaakseen omaa voimaansa tai saadakseen apua visioidensa ilmentämiseen. Ihmisille annettiin myöhemmin violetti liekki. Se auttaa muuttamaan ajatuksia myönteiseksi. Tämän kortin sisältönä on tuo energia allas, jonne siinä kehotetaan menemään.

Nyt, kun miettii tarinani lähtökohtaa, leppäkertut liihottivat vaunurannassa. Tulkitsen näin tämän nyt, että tämä Hirvijärvi on paikkana tällä hetkellä voimapaikkani. Täällä saa ladata puhdasta luonnon alkuperäistä energiaa itseen. Voi hiljentyä ja keskittyä toiveisiin, joita nuo leppäkertut ilmentivät. Jotenka sytytin violetin kynttilän ja annan liekin roihuta. Maailmankaikkeus tarjoaa meille viestejä ja apuja, kun vain hiljennymme ja oivallemme, että mistä on kyse.

Voimaeläinterveisin

Päpi

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *