Sinisiipi, Sydämellä-Päpin tarinat

Vuorovaikutuksen ja vastuullisuuden vuosi 2022

Tätä tarinaa kirjoittaessani on uudenvuoden aattoilta. Siitä on jo loppiaisena vuosi, kun aloitin kirjoittelemaan blogitarinoitani. Nopeasti on vuosi vierähtänyt mennä ja monta tarinaa on tullut kirjoiteltuna. Hyvin monia erilaisia tarinoita on päässyt syntymään. Teemani ovat Sananjalka luontoyhteys, Sydänkoto koti ja puutarha, Sinisiipi hyvä olo, Snorkkeli matkailu ovat kummunneet teemoina ja niitä olen pyrkinyt kirjoittamaan sillä Päpin sydämellä. Olen saanut jonkin verran kommentteja ja olen kiitollinen niistä, että tarinoistani on pidetty ja koettu sisältörikkaiksi. Mukava on jakaa tarinoita myös lukijoille. Koen, että siitä syntyy sellaista hyvää ja vuorovaikutteista.

Nostin tänä aamuna muutaman kortin teemoittamaan vuotta 2022. Sieltä nousi Pohjolan voimaeläimet -korttipakasta kortit vuorovaikutus ja vastuullisuus. Nämä kuvastavat hyvin viime aikojen energioita. Elämme vuorovaikutuksessa muiden kanssa, mutta jokaisen meistä on otettava kuitenkin omasta elämästä se täysi vastuu. Tuo kortti vastuullisuudesta kertoo luonnon symboleista kurjesta.

Mielenkiintoista, että kurkihan liittyy suohon. Jotenkin viime aikoina minulle on noussut voimakkaasti esille suo. Tulen siitä tekemään aikoinaan ihan oman tarinan.

Toisekseen yksi päivä pohdin, että mitä muita tarinoita on ollut mielessä kirjoittaa. Nousi, että jossakin vaiheessa olen ajatellut vähän ainakin perehtyä Kalevalaan, mutta on tuntunut, että sen aika ei vielä ole ollut ja ole aivan vieläkään. Ehkä se jossakin vaiheessa nostaa siipensä syntyy siitä joku tarina. Tuossa Pohjolan voimaeläimet -korttikirjassa kerrotaan kurjesta taivaankannen kannattelijana. Siellä sanotaan, että kurjella on rooli myös Kalevalassa Sammon ryöstössä kuvaavassa runossa. Kurkiauroista sanotaan, että se herätti alkusuomalaisissa ihmisissä vahvoja tunteita. Kurjen kykyä on pidetty vahvistavan turvallisuuden tunnetta.

Sehän on hyvä asia, kun ajatellaan 2022 vuotta. Näyttää sille, että kevät 2022 tuo meille elämäniloa ja rakkautta. Se synnyttää myös vuorovaikutusta. Se synnyttää uutta ja kevään aurinko, ja luonnon vihreys tuovat meille uudenlaista maailmaa. Yhteys luontoon on ainutlaatuista ja arvokasta ja olemalla yhtä luonnon kanssa, olet myös yhtä itsesi kanssa. Tunne olla yhtä itsensä kanssa on tärkeä asia.

Pohjolan voimaeläimet -korttipakasta nostamani kortti vuorovaikutus kuvastaa symbolina luontoyhteydestä maitovalasta.  Se kertoo siitä, että mitä olemme yhdessä itsemme, kotimme, seutumme ja elämänpiirimme kanssa. Aiemmin kirjoitinkin numerologiasta ja kerroin siellä, että vuosi 2022 tarkoittaa numerologisesti perheyhteyttä ja jopa yhteisöjä, joita voivat olla mm. työpaikat. Siitä pääsee lukemaan tarkemmin ”Päpin numerologiaa, syksyistä lämpöä ja tunnelmointia”.  Laskettaessa 2022 yhteen siitä tulee kuusi, joka tarkoittaa harmonian ja tasapainon saavuttamista.

Aamusilla nostin vielä yhden kortin Naisen voimapakasta ns. vahvistukseksi viestistä ja tulkinnasta. Sieltäpä se nousi kortti ”vesi”. Vesi on yhtä kuin tunteet. Tärkeää on antaa virrata tunteiden vapaana ja näyttää ne. Vesi on tunteiden ja sisäisten syvyyksien elementti. Kun mietitään maitovalasta, joka elelee vesissä ja taas kurki tuo vahvistusta tunteista. Tunteiden kannattaa antaa virrata vapaana, jos tukahdutat ne ja patoat sen sisällesi, seisahtunut vesi tukkii elämänvirtasi.

On tärkeää antautua elämälle. On äärettömän tärkeää tunnistaa omat tunteensa ja kohdata ne ja antaa virrata vapaana. Kun on tilaa tunteille, niin on myös tilaa kasvulle. Hyviä keinoja tunteiden käsittelyyn on mm. maalaaminen ja kirjoittaminen. Tunnelukkoja voi myös purkaa ja opetella tunnetaitoja. Yksi hyvä ja yksinkertainen on mm. EFT-menetelmä, jossa naputellaan tunteita. Sellainen löytyy mm. Youtubesta Elina Tarpilalta. Olen kokeillut nyt muutamana päivänä. Aion mielenkiinnolla jatkaa.

Päätän tähän tällä kertaa tarinani ja jatkan seuraavassa tarinassani avaamaan lisää vuotta 2022.

Oikein hyvää alkanutta vuotta 2022

Sydämellä

Päpi

Saatat myös pitää...

2 kommentti

  1. […] jotakin teemaa vuodelleni. Se yleinen teemahan tulikin kertoa edellisessä tarinassani. Siitä vuorovaikutteisuudesta ja vastuullisuudesta. Tämän on jatketta myös […]

  2. […] Tarvittaessa saamme aiheesta näin myös aikanaan sitä vuorovaikutteista keskustelua, joka oli vuoden yhtenä pääteemana. Mitä tulee siihen toiseen teemaan vastuullisuus? Se asettuu myös hyvin tähän konseptiin, koska […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *