Sinisiipi, Sydämellä-Päpin tarinat

Sydämellä – terveempi unelmavuosi 2022

Kuva: muutama vuosi messuilta Lapuan osasto

Tämä tarina alkoi muodostumaan itsenäisyyspäivänä, kun oli vapaa-aikaa. Pohdin, että asettaisinko jotakin teemaa vuodelleni. Se yleinen teemahan tulikin kerrottua edellisessä tarinassani. Siitä vuorovaikutteisuudesta ja vastuullisuudesta. Tämä on jatketta myös sille.

Kuva: Katikan kanjonilta – osa Kauhaneva – Pohjankankaan kansallispuistoa

Päätin tutkailla aihetta ja nostin muutaman kortin Ilon ja Intuition -korttipakoista sekä Naisen Voimapakasta. Aikani kortteja katsella minulle alkoi avautumaan kolme sanaa: kehollisuus, intuitio ja jatkuvuus. Laadin niistä itselleni tusseilla sellaisen huonetaulun. Ajattelin, että voisinhan minä sen teille kirjoittaa tarinaksi.

Päpi

Olen saanut palautetta siitä, että tarinoillani on sanottu olevan sisältöä. Olen kiitollinen siitä. Toivon, että voitte saada ideoita, ajatuksia, oivalluksia tarinoistani ja vapaasti hyödyntää omassa elämässä sillä tavoin kuin teistä tuntuu hyvältä. Kannattaa aina kuunnella omaa sisintä, että mikä resonoi ja kaikki ei tietenkään resonoi kaikille ja sekin on ok. Siinäpä se juoni oikeastaan onkin, että vaikka joku asia ei resonoisi. Voi pohtia mielessään, että onko tämä sellainen asia, johon minun tulisi kiinnittää enemmän huomiota vai antaa mennä ohi.

Luonnon riemua Seinäjoelta

Lähdetäänpä purkamaan näitä sanoja: kehollisuus, intuitio ja jatkuvuus. Edellisessä ja vuoden ensimmäisessä tarinassa kerroin lyhyesti, että vuosi 2022 tulee olemaan sellainen vuorovaikutuksen ja vastuullisuuden vuosi. Olemme yhtä toistemme ja luonnon kanssa, olemme yhtä myös itsemme oman sisimmän kanssa. Siellä jotenkin valottui, että tulevasta keväästä tulisi niin sanottu uudenluomisen paikka. Vähän kuin annettaisiin ymmärtää käännekohta paremmasta.

Seinäjoen jokia

Mitä se voisi olla ja mitä voisi alkaa valmistella ennen tuota kevättä? Itselleni tosiaan nousi kehollisuus, intuitio ja jatkuvuus. Mistäpä sen tietää, vaikka osalle teistä olisi näistä myös hyötyä. Availen nyt näitä auki ja katsotaan, että mitä sieltä tarina alkaa muodostumaan. Menen nyt kirjoittaessani ns. flow-tilaan ja unohdan kaiken muun ympärilläni, jotta voin keskittyä kuuntelemaan sisintäni, että mitä sieltä meille nostetaan esille.

Kehollisuus viestii minulle ns. kehosta, jota voitaneen kutsua myös nimellä ”keho on sieluni koti”. Se on tavallaan taivaan ja maan yhdistäjä. Tähän on nostettava musiikista yksi aika uusi kappale Illan – taivas maan päällä. Aivan ihana kappale ja olen sitä kuunnellut paljon. Illan on puhutteleva ja kaunis ääni. Kävin muuten joulunaikaan Illan joulukonsertissa. Olipa mahtava olla Seinäjoen Lakeuden Ristin kirkossa, kun hän soitti pianoa ja lauloi. Kirkossa korostui hyvin hänen äänensä. Tunnelma oli kuin taivas ja maa olisi ollut yhdistettynä. Musiikki on yksi keino, joka saa aikaan kauneutta ja avaa omaa kehollista olotilaa myös. Itse olen sitä käyttänyt läpi elämän yhtenä vuorovaikutuksen ja voimaannuttavana tekijänä. Tästä päästäkin hyvin eteenpäin.

Vanha Mangolia Törnävän puistossa Seinäjoella

Tuo kauneuden säteily nousee esille. Se tuo merkityksellisyyttä, juhlistaa elämää ja muistuttaa upeudestaan. Keholle kannattaa puhua kauniisti. Olet läsnä kehossasi. Se luo sitä tasapainoa. Se on vähän kuin kuuntelisit kävelevää kelloa ja ajattelisit, että se on sinun oma sisäinen kellosi, joka menee tasaisesti eteenpäin. Tässä luodaan sitä kaikuluotainta sinne kevääseen, että levitetään siipemme ja iloitaan ylpeästi nousevasta kevään auringosta ja samalla vahvistetaan elinvoimaamme.

Mikäpä sen parempaa on kuin mennä luonnon helmaan viettämään aikaa. Avaamaan siellä kaikki aistit ja hengittämään tietoisesti syvään raikasta ilmaa. Tähän lähtee nousemaan Anna Erikssonin kappale ”kevätyö”. Siellä lauletaan mm. näin:

”Taivas hiljaa heräilee
Värejään aamun pukuun maalailee
Meille aamu, kun saa tää onko unelmaa
Metsälammen pintaan heijastuu
Karkaa minuutit nää”

Luonto parantaa meitä ja täyttää aistimme. Kiitos siitä kuuluu Äiti maalle. Mikä tärkeintä se luonto on ympärillä ja myös meissä. Tähän tulee se valo jopa valovoimaisuus, jota kasvatetaan itsetuntemuksen myötä. Tähän nousee esille kevään yksi linnuista joutsen. Joutsen on yksi linnustani, josta pidän todella paljon.

Siinä on sitä ylväyttä, ainutlaatuista, joka tarkoittaa, että ei meidän tarvitse kysellä, että anteeksi kun olemme olemassa. Mehän olemme Luojan luomia ja meille jokaiselle on annettu tehtävä tänne maan päälle syntyessä. Mikä se kelläkin on? Kaikki ne ovat yhtä ylväitä ja tärkeitä. Täytyy vain antaa lupa itselle olla sitä, mitä on.

Tästäpä päästään aiheessa eteenpäin. Kun annat luvan itsellesi, syntyy sisäinen ilo. Luonto virittää puhkeavana vihreydellään meidät ja sydämeen alkaa ohjautua keltaista valoa ja keveyttä. Täytyy alkaa antaa ohjata intuition. Olla avoinna elämän ohjaukselle, joka johtaa kohti sisäistä kasvuamme. Kyse on elämän johdatuksesta ja suunnasta, minkä kukin otamme. Elämän sisäiset viestit. Sydämemme on kompassina. Rohkeutta olla oma itsensä. Täältä nousee se luottamus sisäiseen tunteeseen.

Hirvijärvi Seinäjoki – Lapua

Muistanette edellisessä tarinassa veden voimat ja tunteet. Suuri viisaus ja voima tekee tuloaan. Siitä syntyy luottamus elämään ja olet korkeimman kannateltavana. Se, mihin keskittyy, tulee vahvistumaan. Tässä on nyt ratkaisujen paikka itse kullekin eli kevät 2022. Toimimmeko uudella tavalla ja olemmeko totuudellisia itsellemme. Tästäpä syntyy se jatkuvuus. Olemme kaikki uuden elämän luojia. Se on korkeimman minämme tarkoitus olla näin. Hengitätkö vapaasti juuristasi voimaa ja olet kiitollisena niistä. Onko värähtelytasosi linjassa itsesi kanssa? Mielenkiintoista kuuntelen samalla musiikkia, kun kirjoittelen ja tähän nostetaan Lauri Tähkän kappale ”väkevänä kuin metsä”. Minulla oli tuossa huonetaulussani seuraavaksi puuhengitys.

Päpi kesällä 2021 Pyhä-Häkin kansallispuistossa

Tuolla kappaleessa lauletaan mm. näin:

” Tänä yönä kerron sulle, että kaikki hyvin on. Hellimmästä annat mulle päällä taivas rajaton. Väkevänä niin kuin metsä syntyvänä niin kuin kevät kauniina niin kuin kesäyö.”

Tähän lopuksi kiteytän muutamia toiminnan askeleita:

 • puhu keholle kauniisti
  • nostata omaa värähtelytasoasi ja ole linjassa sen kanssa
   • eheydyt ja voimaannut
   • tähän mixiin tarvitaan: hengitys, aistit, liikkeet, juuret, keveys
  • hengitä syvään ja rauhallisesti
   • tätäkin voit harjoitella
  • aisti, mitä luonto tarjoaa meille eli juuret
   • kunnioita juuriasi ja hyödynnä sitä aidosti
   • käytä tervehdyttävää ravinto eli ravitsemus on tärkeää
  • liike luo meille eloa ja tasapainoa kuin kello sisällämme tikuttaa kauniisti
   • tee kehollesi liikkeitä, jotka tuntuvat sinusta hyvälle kuunnellen itseäsi
  • tunne elämän runsaus, luonnollisuus, elinvoimaisuus
   • EFT-naputtelutekniikka yksi keino

Lopuksi on tärkeää muistaa kysyä itseltä, että mitä minulle kuuluu tänään. Mitä voisin tehdä itseni hyväksi tänään?

Minä laadin tuolloin itsenäisyyspäivänä vielä tuollaisen aarrekartan. Jossa näyttää olevan niin Äiti maa, kotimaa, Päpi kiitollisuuden voimalla eli Sydämellä ja Päpin blögi kuohuaa lämpimänä ympäri Suomea välillä tarinoiden muodossa ja välillä reissujen muodossa. Polku kuljettaa askel askeleelta, kuten tuolla aarrekartassa on. Lyhyt siteeraus ”Sisällämme on viisaus. Sisällämme on tarkoitus ja syy siihen, että miksi olemme täällä.”

Mitä tarkoittanee tuo kysymys siellä ”Haluatko kirjoittaa kirjan?” Onko se kenties tämä Päpin blögi minulla, jota kirjoitan tarinaksi, jota voi ajatella, että siitä syntyy omanlaisensa kirja. Kenties, jää nähtäväksi.

Tervetuloa lukemaan tarinoitani jatkossakin. Hyvää alkanutta vuotta 2022. Palaillaan jälleen uusien tarinoiden muodossa.

Sydämellä

Päpi

Saatat myös pitää...

2 kommentti

 1. […] hiljattain kirjoittanut merkityksellisestä aamusta ja vuoden alussa kerroin 2022 teemoista. Nyt ajattelin, että kerron asioita, joita olen muuttanut merkityksellisen aamun lisäksi. Mitä […]

 2. […] teemaan vastuullisuus? Se asettuu myös hyvin tähän konseptiin, koska jokainen olemme vastuussa omasta hyvästä olosta.  Näitä kokemuksia, oivalluksia ja vinkkejä on kiva kuitenkin jakaa ja vuorovaikutteisesti […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *