Sananjalka, Sydämellä-Päpin tarinat

Juurevuus – omassa voimassa – Ymmärrys, mistä tulen ja minne kuulun – metson matkassa

Tämä tarina kertoo salojen ja korpien linnusta metsosta. Tarinaa värittää sävy, että mitä viestejä metso on tuomassa meille tähän aikaan, jota elämme. Olen aiemmin kertonut tarinoissani eri voimaeläimistä, ja osa niistä on ollut lintuja. Nyt vuoroon nousee kotimaamme linnuista metso. Teimme pääsiäisretken synnyinseuduilleni Savoon tavaten sukulaisiani ja läheisiäni myös veljeni syntymäpäivien merkeissä. Matkalla Savoon jossakin Keski-Suomessa Kannonkosken seuduilla syövereihini nousi lintuna metso. Pohdin, että mitäpä jos metso tulisi tielle. Mietin, että mitä viestiä se voisi tarkoittaa. Menomatkalla Savoon sitä ei näkynyt, mutta tulomatkalla se korotti juuri siinä seudulla tienvarressa, jossa olin ajatellut mennessä. Havahduin siinä, että kotiin mentyä tutustun heti Pohjolan voimaeläimet -kirjaan, että mitä metso merkitsee. Tuntui, että sillä oli erityinen viesti kerrottavana meille.

Luettuani Pohjolan voimaeläimet -kirjasta metsosta yhdistin heti monia asioita, joita viime aikoina olin kuunnellut ja lukenut YouTubesta. Siellä kuuntelemissani videoissa puhuttiin tästä ajasta, jota elämme. Tällä ajalla on erityinen merkitys meille ja siellä useissa on korostettu suomalaisuutta ja meidän juurevuuttamme seista vahvana ja voimakkaana. Samalla mieleni syövereistä nousi tähän eräs hyvin tunnettu taulu nimeltä Taistelevat metsot”, josta on myös tehty lukuisia kopioita. Tuon alkuperäisen taulun on maalannut suomalainen taidemaalari Ferdinand von Wrightin vuonna 1886. Ko. taiteilija on maalannut sen jo vuoteenomana kotiseudullaan Kuopiossa. Hän oli rauhaa rakastava ja erakoitunut taiteilija, joka kuitenkin suosi eläinaiheisissa tauluissaan toimintaa ja jännitystä. Tuossa metsojen soidinmenoissa on kerroksellisuutta ja dramatiikkaa kuvattuna. Vaikka tuolloin taiteilija ei alun perin ollut tarkoittanut, niin taulua on kuvattu myös symbolisena liittyen talvisotaan. Tuossa taulussa on myös muutakin, johon kannattaa kiinnittää huomiota. Siellä taustalla on koppelo eli naaras seuraa toimintaa vähän etäältä. Siinä on kyse myös viisaudesta ja valinnoista.

Seinäjoen puisto

Juurevuus tarkoittaa oman kotimaamme kunnioittamista ja äitimaata ja luontoamme. Luonnosta täytyy olla aina kiitollinen. Tämä kaikki herättää meissä itsenäisen ja sovittelevan luonteen. Olemme rakkauden ja vapauden kansa ja omilla jaloilla seisomisen ja tuella antamisen muulle maailmalle. Tietoisena omista voimista ja juuristamme. Se on suomalaisuuden ytimen anti.

Mitä tulee metsoihin, ne saattavat jäädä metsähakkuiden vuoksi ns. kukkoilemaan irralleen ja silloin ne saattavat hyökätä myös kimppuun. Metsoa on pidetty kansanperinteessä metsän kuninkaana. Metso edustaa voimaa, joka huokuu luonnosta ja sen metsistä. Se maadoittaa meitä ja juurruttaa syvästi juurillemme. Ollaan isojen asioiden äärellä tässä ajassa. Valinnoilla on merkitystä tulevaisuuteemme, olivat ne sitten, mitä tahansa.

Yksilötasolla on tärkeää vahvistaa omia juuria ja muistaa luonnon merkitys entistä enemmän ja sen tarjoamat hyvinvoinnin vaikutukset meille. Olemalla osa luontoa voimme ja jaksamme paremmin myös haastavina aikoina. Kevät herättää juurevuutta ja antaa voimia lähteä luontoon.

Tämä aika tuo myös vaihtoehtoja. Voimme seurata asioita, kuten taistelevat metsot -taulussa koppelo tekee. Se nostaa esiin herkkyyttä ja lempeyttä, joka on myös vahvuutta. Se voi avata aivan uusia ovia elämässä, kun ei säntäile kuten metso tekee eksyessään polultaan. Herkkyys on suuri voima ja pinnan alta voi löytyä erittäin kaunista väreilevää potentiaalia. Se johtaa elämän kauneudelle ja avaa silmiään uuteen. Tärkeää on osata erottaa energioita. Se, mikä sinusta tuntuu hyvältä sisimmässäsi. Se polku kutsuu sinua. Se polku ei ole aina kaikille sama, vaan jokainen polku on omanlaisensa. Mikä on turvallista ja turvatonta? Sen voimme jokainen pohtia sisimmässämme. Mikä energia vahvistaa sinua ja antaa iloa? Mitkä ovat arvosi? Kenenkä ohjauksessa haluat olla vai haluatko ohjata itseäsi? Seisomalla omassa voimassa, valossa ja totuudessa.

Lopuksi haluan liittää tähän Joosuan rukouksen, jota on sanottu myös alkuperäiseksi Isä meidän -rukoukseksi, joka tulee suoraan alkulähteestä.

Isä-Äiti, Elämän Henkäys, Soinnun Lähde, Sanaton toiminta, Kosmoksen Luoja

Anna valosi loistaa sisällämme, välillämme ja ulkopuolellamme, jotta voisimme käyttää sitä hyödyllisesti.
Auta meitä kulkemaan polkuamme hengittäen vain sinun Sinusta säteilevää tunnetta.
Salli itsemme kulkea samaa tahtia Sinun kanssasi, jotta kulkisimme kuin Kuninkaat ja Kuningattaret kaikkien luotujen kanssa.
Anna meidän tuntea Maan sielu sisimmässämme, sillä siten tulemme tuntemaan kaikessa olevan Viisauden.
Älä salli maallisten asioiden ulkomuodon ja pinnallisuuden pettää meitä, vaan vapauta meidät kaikesta siitä, mikä estää kasvuamme.
Älä anna meidän vaipua unohdukseen, että Sinä olet maailman Voima ja Kunnia, alati uudistuva Laulu, joka kaunistaa kaiken.
Olkoon Sinun rakkautesi siellä, missä toimintamme syntyy.

Näin olkoon!

Ystävyydellä

Päpi

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *