Sananjalka, Snorkkeli, Sydämellä-Päpin tarinat

Puutarha- ja matkamessuilla Tampereella huhtikuussa

Tämän kevään toiset puutarhamessut tuli käytynä huhtikuussa ja tällä kertaa Tampereella. Pidän liikkua messuilla etenkin puutarha- ja matkailumessut ovat mukavia paikkoja. Vaikka Internet mm. on tulvillaan ideoita puutarhaan ja matkailukohteisiin, mutta on kuitenkin kiva mennä myös kohtaamaan ihmisiä, jotka ovat asioihin innostuneita ja vihkiytyneitä paikan päälle.

Messujen teemana oli ”Virittäydy vapaalle -tapahtumakokonaisuus”, jonka tarkoituksena oli saada virkistymään vapaa-ajalla. Näin messut tarjosi katseltavaa ja yhteistä tekemistä myös perheille. Ajatuksella unohtaa harmaa arki ja työ. Tähän teemaan kyllä minusta messut vastasi täydellisesti.

Puutarhamessuilla, kun oltiin, niin siellä myytiin tietysti paljon erilaisia perennan taimia ja kukkamukuloita.

Se, mikä tämän kevään käymissäni messuilla oli otettu erityisesti huomioon korostui luonnon merkitys ja metsä ja lapset oli myös hyvin otettu huomioon messujen asettelussa ja tarjonnassa. Ihanaa, että luonnon sekä lapsien merkitystä korostetaan. Sieltä se lähtee innostus itämään myös puutarhaharrastukseen pariin aikoinaan. Se, että lapsille annetaan kuvaa luonnon merkityksestä. Messuja väritti myös siihen liittyen hauskuus ja idearikkaus. Somistettu oli hyvin persoonallisesti mm. huonekaluihin kukkasia. Kylläpä siellä messuilla tapasi myös Peppi Pitkätossun hevosineen.

Matkailumessuilla oli hyvin monipuolisesti esitelty eri Suomen kohteita ja paikkoja. Kyllä, niistä monesta kävi esille, että mikä on ko. paikkojen ns. sanoma. Millä sinne houkutellaan väkeä tulemaan käymään? Kyllä, Suomesta löytyy todella paljon ihania kohteita mm. luonto ja kulttuuri. Aina ei tarvitse lähteä matkaamaan Suomesta pois. Viime vuosien aikana varmasti Suomen matkailun arvostus on kasvanut ja moni on huomannut, että monia ihania paikkoja on käymättä myös omassa kotimaassa.

Jotkut kohteet voivat viedä sydämen mennessään ja niihin on palattava aina uudestaan. Tähän voin heittää sinulle kysymyksen, että mitkä Suomen kohteet ovat jääneet mieleesi ja jonne mieli halaajaa uudestaan. Onko kohteita, joista ehkä olet kuullut, mutta et ole vielä käynyt. Olisiko tänä kesänä aikaa ottaa vapaa-aikaa ja lähteä tutustumaan Suomeen? Pakata mukaan iloinen mieli ja katsoa minne julkiset kulkuneuvot tai oma auto lähtee viemään? Vai kenties onko jopa lähialueella ja omassa maakunnassa käymättä paikkoja, jonne on kiva tehdä retki, vaikka kauniina kesäviikonloppuna.

Katikan kanjoni osa Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistoa

Meiltä täältä Etelä-Pohjanmaalta löytyy paljon kivoja kohteita niin luonnosta, kulttuurista kuin shoppailijoille elämyksiä tarjoavat mm. Tuuri ja Seinäjoella Ideapark. Etelä-Pohjanmaalla sijaitsee luontokohteista mm. Lauhavuoren ja Kauhaneva-Pohjankankaan kansallispuistot, joista olen tehnyt tänne aiemmin blogiini pienen tarinan. Kuvassa olevista kirjoista löytyy myös mukavia retkikohdetietoja, joista tuo Suomen kirja on aivan uutukainen.

Puutarha- ja matkailuterveisin

Päpi

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *