Keltainen aurinkokylpy
Sananjalka, Sinisiipi, Sydämellä-Päpin tarinat

Voimaeläimenä mehiläinen ja sitä ihanaa ”hunajaa” – Onko nyt sen aika?

Jokainenhan meistä tietää ihastuttavan hunajan, jota esimerkiksi teehen voi laittaa ja viimeistään, kun flunssa hiipii, niin tulee mieleen ottaa hunajaa. Sehän viittaa siihen, että parantavaa ainetta etsitään luontaisesti. Tästäpä päästään asian ytimeen. Mehiläinen on voiman tuoja ja viestii hyvinvoinnista. Yksi aiheeni täällä blogissani on hyvä olo. Oikein hyvin mehiläinen sopii siihen ja tietenkin luonto ja luontoyhteys kumpuaa useissa tarinoissani.

Olen kirjoittanut tarinoissani aika monista erilaisista voimaeläimistä eri tarinoissani. Mielestäni en ole kirjoittanut voimaeläimenä mehiläisestä. Nimittäin on ehkä noin pari kuukautta, kun heräsin siihen, että vasemmassa korvassa kuulin kuin mehiläinen pörisi. No, eihän siellä nyt mehiläistä oikeasti ollut, mutta se toi viestejä minulle. Nimittäin olen kirjoittanut yhden tarinan enkeleistä ja sanotaan, että taivaalliset auttajat ilmentävät asioita monin eri tavoin. Yksi voi olla tällainen, että kuulee ns. mehiläisen pörinää, vaikka sitä ei fyysisesti olekaan lähimailla. Tuo pörinän tunne oli niin voimakas, että jäi mieleeni. Päätin, että tutustun aiheeseen ja voimaeläimenä mehiläiseen.

Tutustuin aiheeseen ihastuttavasta Pohjolan voimaeläimet -kirjasta jälleen. Kyllähän se kuvastaa kesää, jossa niityllä tai puutarhassa kukkii kukat kauniisti ja siellä pörisee mehiläiset keräämässä mettä. Valmistaakseen ihanaa kultaista hunajaa. Samalle se pölyttää kukkia. Mehiläisillä vallitsee selkeä työnjako. Tämä tuo mieleen opintoni ja sieltä mm. prosessijohtamisen kurssi, jossa mm. ”liinauksella” saavutetaan selkeä hyötyä asiakkaille. Mehiläisyhdyskunta rakentuu jotenkin vähän samalla tavoin. Siellä se perustuu myös tehokkaaseen viestintään, joka on tärkeä asia myös yhteiskunnassamme. Tärkeää on, että miten ja mitä myös viestitään. Mehiläiset viestivät toisilleen useilla tavoilla eri aistikanavia käyttäen. Jos mietitään meitä ihmisiä meillä, on myös aisteja. Mitä enempi hyödynnämme aistejamme, sitä enemmän ne tuo meille hyvää oloa ja hyvinvointia. Miten mukavaa on mennä metsään kuunnella luonnon ääniä, maistella kesällä marjoja, kosketella sammaleen pintaa, katsella maisemia ja tuntea iholla mm. lämmin kesäsade. Luonnon merkitys on meille ainutlaatuinen ja mehiläiskantojen merkitys on myös tärkeää.

Mehiläisillä viestit kulkeutuvat myös tanssin, värähtelyn ja ääntelyn kautta. Mehiläisyhdyskuntia on käytetty malliorganismina mm. oppimiseen liittyvissä tutkimuksissa. Luen paljon kirjoja. Nyt olen aloittanut kirjan nimeltä ”Mindset menestymisen psykologiaa – Carol L S. Dweck”. Se kertoo siitä, että mitä merkitystä ”growth mindset” kasvuun asenteella verrattaessa muuttumattomaan asenteeseen. Mitä muuttumattomampi on asenne, sitä suurempi riski on masentumiseen ja ottaa vastaan rakentavaa palautetta. Kun taas kasvun asenteessa ei lannistu epäonnistumista, vaan niistä opitaan ja kasvetaan. Oppimiseen suuntautumisella janotaan täsmällistä tietoa oppiakseen lisää. Näin kasvun asenteen omaat ihmiset alkavat entistä enemmän kukoistamaan haasteiden keskellä. Se tuo hyvää oloa. Elämän suuressa kasvun ajassa.

Mehiläistä on ammoisista ajoista pidetty tosiaan parantamisen symbolina ja niistä on myös loitsuja olemassa. Kalevalassa mehiläistä on pidetty yhtenä tietäjän auttajahahmoista. Antiikin Kreikassa hunaja symbolisoi viisautta. Koraanissa puhutaan mehiläisestä ihmiskunnan parantajana. Kyllä, täytyy sanoa, että tätä parannusta ja viisautta kyllä tarvitaan tässä maailman tilanteessa. Sanotaan, että mehiläinen karkottaa jopa pahat henget pois. Tätä voimaa, jos mitä nyt tarvitaan, jotta maailmaan saavutetaan rauha ja rakkaus olla yhtä samaa rakastavaa kansaa. Mehiläinen on ikiaikainen voimaeläin ja nyt sen tarve on suuri.

Keltainen aurinkokylpy

Mennään vielä rakkaaseen hunajaan. On ainakin parempi vaihtoehto makeutusaineena jo kuin perinteinen valkoinen sokeri. Hunaja on ns. luonnon oma antibiootti, jolla on terveyttä edistäviä vaikutuksia. Sanotaan, että ennen nukkumaan menoa nautittuna kupillisen teen tai lämmitetyn maidon kanssa auttaa antamaan rentouttavia unia. Hunajassa on serotoniinia erittäviä aineita, jotka auttavat rentoutumaan. Hunajan kerrotaan hyväksi olevan vatsalle.

Näillä ajatuksilla kohti kesää ja nautitaan kevätpäivistä.

Ystävyydellä

                             

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *