Sananjalka, Sinisiipi, Sydämellä-Päpin tarinat, Sydänkoto

Pieniä hetkiä ja olemassaolon iloa – asuntovaunuelämää Hirvijärvellä

Ulkokeinussa istuskellessa ja katsellessa pumpulipilviä ja kaartelevia pääskysiä tuli mieleen, että pitääpä seuraava tarina kirjoittaa pienistä hetkistä asuntovaunuelämässä.

Se tunnelma, mikä huokuu täällä Hirvijärvellä kiteytyy myös hyvin Päpin blögin teemoihin. Päpin tarinat kertovat tarinoita Sydämellä. Teemoina ovat Sydänkoto – koti, puutarha ja ympäristö, Sananjalka – luontoyhteys, Sinisiipi – hyvä olo ja Snorkkeli – kotiseutu ja retkeily ympäri Suomea. Täällä Hirvijärvellä tuntee todella olevansa Sydämellä mukana.

Seutu tarjoaa itsessään jo paljon ihania luontoelämyksiä. Täällä voit tavata niin hirven, peuran, aidon jäniksen, erilaisia lintuja kuten maakotkan ja jopa suojaisella metsätiellä vipeltävän kurjen poikasen. Tai vaikka teranssilautojen välistä hypähtävän sammakon.

Perhoset viihtyvät täällä hyvin ja täällä voi nähdä hyvin monenlaisia perhoslajikkeita kuten neitoperhosia, suruvaippoja, amiraaleja, sitruunaperhosia, sinisiipiä ja ritariperhosia. Entisenä perhostyttönä se on todella mukavaa katseltavaa. 

Järvenrannassa voi käydä onkimassa mm. ahvenia ja lähteä vaikka pienelle veneretkelle eväiden kera kauniina tyynenä kesäiltana. Täällä tuntuu, että ruoka maistuu paremmalta ja erityisesti eväät veneretkellä ovat niin maistuvia.

Paikka tarjoaa niin myöhäisenä iltana kauniita auringonlaskuja kuin varhaisaamuina kostean usvan verhoutumista vedenpinnasta auringon noustessa taivaanrannalle. Täällä tunnet olevasi luontokeitaassa ja siinä rauhassa ja hiljaisuudessa ja voit vahvistaa luontoyhteyttäsi parhaimmillaan.

Täytyy sanoa, että yöunet tulevat, mutta yöunien pituus ei ole kesällä hyvin pitkiä. Jotenkin tuntuu, että ei vain malta alkaa nukkumaan hyvin aikaisin, vaikka aamulla on herättävä klo 5.45 lähtemään töihin. Lyhyempiä yöunia korvaamaan on mukava ”pötkähtää” työpäivän jälkeen vähäksi aikaa tunnelmalliseen asuntovaunun vuoteeseen alkuillan unille.

Mikä helpottavaa ja mukavaa, että tänne ajaa Seinäjoen kaupungin keskustasta muutamissa minuuteissa. Meillä on täällä hyvä ja rauhallinen vaunualue viettää vapaa-aikaa, josta on hyvä kiittää myös ystävällisiä ja rauhallisia vaununaapureita.

Paikka on hyvin erämainen ja säilyttänyt luontoarvonsa parhaimmillaan. Luonnossa kukkii niin maariankämmekät kuin lukuisia erilaisia keto- ja niittykukkia, joista on mukava tehdä jalkakylpyjä jalkasuolojen kanssa. Olen julkaissut myös viime kesänä blogitarinan Hirvijärvestä, joka kertoo vähän paikan historiasta ja sen luonnosta. Tarina löytyy tästä linkistä nimellä: ”Suomen luonnon päivä 28.8.2021 – kohteenani erämaamainen luontokeidas Hirvijärvi”.

Kesällä on mukavaa välillä poiketa rantasaunan löylyihin ja hoitaa kehoa vaalien suolasaippualla ihanaa luonnonharjaa käyttäen. Retkillä käydessä on aina mukava ostella erilaisia luontaistuotteita kuten erilaisia suolasaippuoita. Kuvan ihana ns. ”porsta” luonnonmukaisista materiaaleista valmistettu harja on suomalaista käsityötä. Se on ostettu viime kesän yhdeltä ihastuttavalta kesäretkeltä Kaarnalaivasta Mathildedalista, josta löytyy täältä blogistani oma tarinansa.

Tällainen niin sanottu kausipaikka on kyllä mielestäni ihan parasta. Ei tarvitse olla vaihtelemassa paikkaa alvariinsa. Pienien autojen omistajina vaunun vetäminen ei onnistuisikaan alvariinsa. Kyllä, näillä polttoainehinnoilla se ei olisi mitenkään edullistakaan. Näenkin parempana retkille lähtiessä yöpyä joko teltassa, mökeissä tai hotelleissa aina retkikohdevalintojen mukaisesti. Kuitenkin sellaista vapaa-aikaa on sen verran vähän, että tällainen asuntovaunu ns. helppona kesämökkinä lähellä kotia puoltaa paikkaansa.

Tänne on mukava piipahtaa myös iltaisin töiden jälkeen ja täältä on helppo lähteä aamusta kodin kautta töihin. Näin asuntovaunulle tulee oikeasti käyttöä ja puoltaa oman paikkansa. Omakotitalonpitäjinä on myös helpompi vaihtoehto kuin perinteinen mökki.

Tänne on voinut laittaa ”pienen potagerin”, jossa kukkii monenlaisia kukkasia lähinnä ruukuissa. Täältä blogistani löytyy aiemmin kirjoittamani oma tarina pienestä potagerista. Tänä vuonna olen laittanut pääasiassa erilaisia perennoja tänne, jotka voi syksyllä istuttaa kotipenkkeihin kukkimaan tulevina vuosina.

Lisäksi ruukkuihin oli välttämättä saatava tänä vuonna erilaisia ruusunnuppupelargonioita ja kyllä täytyy sanoa, että kyllä ne kukkii kauniisti ja ovat niin hellyttävää katseltavaa ulkokeinussa. Olen lapsesta saakka pitänyt todella paljon istuskella ulkokeinussa kesäisin ja niin myös täällä vaunurannassa meillä on oma pieni nätti ulkokeinu. Siinä on mukava seurailla laineiden liplatusta, kuunnella tuulen huminaa, katsella kukkaistuksia ja seurata kaikkea luonnon elämää.

Välillä täältä on lähdetty myös mönkijäajelulle ja joskus käyn myös pyöräilemässä. Toki täytyy sanoa, että tänä kesänä pyöräily on jäänyt liian vähäiseksi. Vielähän tässä on kesää pyöräillä. Pyöräily on kivaa, kun saa ajella täällä luonnon helmassa metsäteillä. Täällä liikenne on onneksi rauhoittavan vähäistä. Asutusta täällä ei juurikaan ole, vaan joitakin yksittäisiä kesämökkejä on metsien ja järvikaistaleiden siimeksissä.

Kun kyseessä on Päpin tarinat niin luontoyhteys merkitsee minulle paljon. Nostan tähän yhden linnun esille tällä kertaa. Nimittäin pääskyset ovat ahkerasti kaarrelleet tuossa asuntovaunun ympärillä, kuten tarinan alussa jo kerroin. Niinpä päätin tutkaista asiaa, että mitä tutussa Pohjolan voimaeläimet -kirjassa kerrotaan pääskysistä. Miten hyvin se tähän tarinaani oikein istuisi mukaan?

Pääskysestä kerrotaan näin, että ”Iloitse elämästä – olemassaolon ilo”.
Siitä täällä Hirvijärvellä on juuri kyse. Siinä virtaa hyvä olo.

Kun katson taivaalle, pumpulimainen pilvikeko on hajonnut sinne ja näen nopealiikkeisten pääskysten kaartelevan ja halkovan ilmaa. Sanotaan, että pääskynen on mitä parhaimmillaan kesän ja ilon lähettiläs. Sanotaan, että lintujen joukosta se on lintuja, jotka liitetään pelkästään myönteisiin mielikuviin ja sitähän tämä paikka juuri on ja sellaisena tämän toivoo pysyvän. Täällä pääskyset näyttävät, että pesivät rannassa laiturin alle. Pääskysiä sanotaan tuovan myös onnea ja suojaa kuten ukkoselta, rajuilta ilmoilta ja tulipaloilta.

Pääskystä on tulkittu hyvää ennustavaksi voimaksi. Sen sanotaan olevan hyvän edistäjä ja se tuo hyvää mieltä. Se kuvastaa olemassaolon iloa ja riemua, kuten Hirvijärvi kuvastaa minulle. Nämä kyllä kertomani asiat tuovat sitä iloa ja riemua, joita täällä saa kokea. Tämä on juuri pääskysen viesti, jonka halusin tuoda esille ja osoittaa, kuinka ohjauksella on merkitystä.

Luontoyhteys tuo sitä parhaimmillaan ja on ihanaa oivaltaa asioita ja jakaa niitä myös ilolla teille. Toivottavasti näistä tarinoista on sinulle myös jotakin iloa ja laittaa ajatuksia virtaamaan.

Voit pohtia, että mikä sinun elämässäsi tuo sitä olemassaoloa iloa. Miten voisit sitä edistää ja lisätä itsellesi ja ympäristölle, jossa sinä elät ja vaikutat.

Asuntovaunuterveisin

Päpi

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *