Sananjalka, Sinisiipi, Snorkkeli, Sydämellä-Päpin tarinat

Lähimatkailua parhaimmillaan Kauhavan Härmässä – aktiviteettiä lapsiperheille

Tällä kertaa kirjoitan tarinaa täältä Etelä-Pohjanmaalta. Kohteena tällä kertaa kohteena on Kauhavalta Härmän aluetta, jonne virkistysretkemme suuntautui kummitytön ja hänen siskonsa kanssa. Ylihärmä ja Alahärmä yhdistyi Kortesjärven kanssa vuonna 2009 Kauhavaksi.

Tuolla entisessä Alahärmässä sijaitsee etenkin lapsiperheille tunnettu Suomen suurin huvipuisto nimeltään Power Park. Ko. paikassa olin käynyt yhdesti aiemmin muutama vuosi sitten edesmenneen rakkaan ystäväni ja hänen tyttöjensä kanssa. Minulla on jäänyt kauniit muistot ko. paikasta ja ko. retkestä. Sinne oli nyt mukava palata käymään.

Kyllä siellä oli paljon laitteita käydä. Isompi tytöistä pääsi moniin laitteisiin. Pienimmille oli vähän rauhallisempia laitteita. Huvipuisto on kyllä hyvin suunniteltu ja todella tunnelma on kuin Power Park markkinoi itseään huvivaltiona. Ilo ja värikkyys ovat läsnä tuolla huvipuistossa. Paikka on erityisen siisti ja puutarhaihmisenä voin iloita, kuin siellä on myös huomioitu kauniisti puiston ns. sisustaminen. Siellä on paljon puita, pensaita, perennoja ja kauniisti kukkivia ruusuja.

Mikä ihastuttava paikka on Power Parkissa Röllikylä. Siellä on luonto läsnä metsän siimeksessä, joka luo aitoutta ja tunnelmaa Röllien maailmaan. Propellit pyörivät kaislakattoisen mökin katolla. Röllikylässä on kuvattu Rölli ja kultainen avain elokuva.

Power Parkista löytyy runsaasti erilaisia ruokapaikkoja ja myös pieniä herkkupuoteja.

Alueelta löytyy myös erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Mikäli haluaa mennä vähän lisää shoppailemaan, kuten minulle kävi. Niin Road House -kauppakeskuksesta löytyi ihastuttava kauppa. Tuli tehtyä samalla reissulla myös shoppailua ja löytöjä. Sieltä löytyy pari ihastuttavaa Cream-takkia minulle. Oikeastaan en koskaan mene vaatteita erityisesti ostamaan, vaan ostan joskus, kun sopivia sattuu tulemaan kohdalle.

Useita tunteja vierähti Power Parkissa ja sää suosi kävijöitään, vaikka oli ennustettu sateista lauantaita. Niin päivällä paistoi kuitenkin aurinko. Mukavan huvipuistopäivän jälkeen oli ajella toiseen Härmän kohteeseen eli entisen Ylihärmän puolelle Härmän kylpylään. Paikka on uudistettu suotuisasti.

Ensimmäisen kerran olen käynyt paikassa Savosta, kun poika oli vielä pieni. Hän oppi tuolla paikassa ajamaan isolla polkupyörällä. Se oli vuodenaikaa, kun oli vähän kylmää ja tuli käytyä isoilla pelloilla kävelemässä vähän liian ohuissa vaatteissa. Sain sairastaa kuumetautia muutaman päivän retkellä. Härmässä on kauniit pitkät pellot ja näen sen oikein perinteisenä Pohjanmaan lakeuksina.

Samoin kuin Power Parkissa myös Härmän kylpylässä oli paikka erittäin siisti ja kiinnitin edelleen huomiota puutarhaihmisenä kauniisiin ja siistiin istutusalueisiin. Luontoteema on tuotu myös hienosti esille hotellin sisällä. Siellä on käytetty paljon luontoaiheisia seiniä. Hotellihuone oli uudistettu ja siellä oli ihana lakeus-valokuvataulu seinällä. Kuvastaa hyvin paikkaa ja seutua parhaimmillaan.

Se, mikä oli erittäin isoa plussaa Härmän kylpylässä. Niin siellä on huomioitu hyvin lapset. Lapsille on sisällä oma iso ja monipuolinen vekaraviikko leikkihuone, jossa kyllä viihtyy niin pienet kuin vähän isommat lapset. Lisäksi ulkoa löytyi isot kiipeilytelineet.

Kylpylä oli uudistettu ja erittäin monipuolinen tarjonta ihania rentouttavia allaskokonaisuuksia. Itse pidän erityisesti hyvästä ja rentouttavasta höyrysaunasta, joka oli todella siisti. Siellä oli vähän samaa tunnelmaa kuin tuolla aiemmin kertomassa Road House -kauppakeskuksessa. Nimittäin höyrysaunassa vilkkui sellainen ihastuttava kattokruunu, joka sisustuselementtinä toi lisää oikein ihanaa tunnelmaa. Höyrysaunat ovat suosikkini kylpyläretkillä. Pidän siitä, että höyrysaunoissa lämpötila on alhaisempi kuin ns. perinteisissä saunoissa, joissa minulle tulee huono olotila. Rakastan höyrysaunojen kosteutta, jossa keho tuntuu hengittävän hyvin. Sanotaan, että höyrysaunoilla on myös terveysvaikutuksia. Se syväpuhdistaa ihoa ja rentouttaa kokonaisvaltaisesti. Sillä on sanottu olevan vaikutusta myös uniin. Siksipä höyrysaunaa voisi sanoa rentoutumisen lähteeksi.

Tällä kertaa, kun olimme matkassa lapsien kanssa, niin hoidot jäivät koettavaksi seuraaviin kertoihin. Raikkaat hotellihuoneet on se ihana tunnelma, kun ne vuodelakanat tuntuu, että niistä erityisesti on valmis maksamaan. Yleensä hotelleissa on niin hyvät sängyt nukkua ja niissä uni maistuu erityisesti. Itselläkin on pohdinnassa hommata sellainen ns. hotellitasoinen luonnonmukaisia arvoja noudattava sänky. Itsellä on ollut viime vuosina vähän ongelmia tuon nukkumisen kanssa. Niin siihen asiaa olen ajatellut, että pitää alkaa kiinnittää entistä enemmän huomiota ja se, jos mikä on sitä ns. hyvää oloa.

Paikassa olisi ollut tarjolla myös iltasilla jotakin musiikkia, mutta niitä keikkoja on tullut käytyä. Muutamia vuosia sitten tuli syksyisenä iltana käytyä Lauri Tähkän keikalla Anssi Jussi -areenalla Härmässä. Tunnelma oli silloin aivan huumaavaa. Kuten se tuppaa aina olemaan ko. artistin keikoilla.

Tätä blogitarinaa, kun pohtii kokonaisuutena tässä, heijastuu teemoistani oikeastaan kaikki. Voisin sanoa, että tämä retki oli kotiseutumatkailua parhaimmillaan tuoden sitä hyvää oloa ja unohtamatta luontoyhteyttä. Joka hehkui niin Power Parkin kuin Härmän kylpylän toteutuksessa. Vaikka tällä kertaa jäi varsinaiset luontoretket tekemättä, kun aktiviteettiä oli yhdeksi viikonlopuksi niin paljon. Luontokohteisiin on kiva palata joku toinen kerta ja tehdä niistä sitten ihan oman tarinansa.

Viikonloppuretki virkisti todella paljon ja antoi energiaa odottaa kesäloman osiota kaksi, joka on alkamassa kahden viikon päästä ja sitä on kaikkiaan kaksi viikkoa. Ehkäpä sitten retkeily jatkuu ja syntyy jälleen uusia tarinoita.

Voimia on ladattava tulevaan syksyyn ja vuoteen, joka opintojen osalta tulee tiivistymään ja myös työssä on isoja muutoksia tapahtumassa seuraavan puolen vuoden aikana. Ollaan menossa töissä kohti suurempaa ja ehkäpä sanoisin tuntematonta. Vastaavasti opinnoissani aion keskittyä vastapainona opinnäytetyön alkaessani johonkin pienempään ja kauniiseen, mutta näkisin, että merkitykselliseen.

Syksyn myötä suunnitelmissani on myös tämän blogini suhteen perustaa näillä näkymin omat julkiset Facebook, Instagram ja YouTube -kanavat, joihin kesäopinnoissa olen tehnyt sisältösuunnitelmat. Tykkään somettamisesta, vaikka en olekaan enää nuori teini. Minusta tämä on mukava harrastus. Mistäpä sen tietää, että jos harrastuksesta muodostuisi vielä vaikka vähän muutakin. Se jää nähtäväksi aikanaan. Unelmoida aina kannattaa ja se tuo sitä sisältöä elämään.

Lähimatkailuterveisin

Päpi

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *