Sananjalka, Sinisiipi, Snorkkeli, Sydämellä-Päpin tarinat, Sydänkoto

Ideoita, vinkkejä ja ajatuksia Naantalin asuntomessuilta

Naantalin asuntomessut 2022

Messut on kivoja paikkoja käydä katselemassa ja aistimissa uusia ideoita, vinkkejä ja ehkäpä kokea elämyksiä. Kolmilla asuntomessuilla on tullut kuitenkin vain käytyä elämäni aikana. Ensimmäiset asuntomessut oli Kajaanissa vuosia vuosia sitten, joissa tuli poikettua.

Seinäjoen asuntomessut 2016

Sen jälkeen seuraavat asuntomessut, joissa minulla oli ihan ns. kausikortti täällä Seinäjoella. Olin muuttanut hiljattain tänne ja oli käynyt paljon lenkkeilemässä Kyrkösjärven ympäristössä. Pieni tekojärvi on aivan ihastuttava paikka ja luonto on siellä ympärillä monessa muodossa. Haluan jakaa muutamia kuvia Seinäjoen asuntomessuilta kesältä 2016 ja vähän ottaa vertailua Naantalin asuntomessuille.

Seinäjoen asuntomessut 2016

Katsottuani valokuvia Seinäjoen asuntomessuilta vuodelta 2016. Huomaan, että mustavalkoinen väritys kodeissa on ollut aika In. Myös luontoaiheiset sisustukset ovat jo jotenkin olleet läsnä.

Seinäjoen asuntomessut 2016

Naantalissa sen aisti vielä sisustuksessa aidompana luontoyhteytenä.

Naantalin asuntomessut 2022

Seinäjoella oli pihat jo laitettu aika puutarhamaisemmaksi, jota taas Naantalissa ei ollut niin voimakkaasti aistittavissa.

Seinäjoen asuntomessut 2016

Luonto oli Naantalissa otettu huomioon tosi paljon ja sen voi aistia todella siellä. Sellaiset ns. luontoyhteyden yhdistäminen ulkopiha oleskelualueisiin oli aistittavissa.

Luonnon aidot värit ja puut oli osattu hyvin onnistuneesti hyödyntää ja hakea sieltä sävyjä talojen sisustukseen.

Sen minkä Naantalissa talojen suhteen voi aistia oli, että ne eivät kuitenkaan olleet hyvin perheystävällisesti rakennettuja.

Paljon oli tiukkoja portaita ym. ja pitkiä kapeita käytäviä taloissa. En nähnyt niitä siinä silmässä erityisen toimivaa. Kuitenkin löytyi sieltä ihan tavallisempaa ja jopa sisustus ja kalusteet olivat hyvin tavallisia.

Pihaistutukset olivat pieniä ja niissä oli kiviä, havuja ja heiniä ja siten hyvin helppohoitoisia.

Sisustuksessa oli ihastuttavaa hengittää luontoyhteyttä täydellä sydämellä. Se varmasti tekee hyvää talojen omistajille aikanaan ja siihen ei kyllästy.

Tämä ihastuttava amme tuollaisen ns. moderni tulisija ja taustalla ihastuttava luonto.

Tästä tulee ehdottomasti mieleen japanilainen metsäkylpy.

Ulkona on vielä toinen sellainen tavallinen tulisija. Elementit ovat hyvin hallinnassa ja tasapainossa. Vesi, tuli, maa ja toki ilma liittyy tähän.

Ihanaa oleilua luonnon helmassa kuvan oleskelutuoleissa.

Nuo ihanat luonnon värit kuten sammal ja hiekka ovat minusta todella kauniita. Tokihan muitakin värejä löytyi, mutta tuo luontoyhteys oli mielestäni vallitseva teema ja onnistunut sellainen.

Mustaa oli myös käytetty, mutta se ei ollut enää niin sanotusti voimakkaana mustavalkoista vaan mustaa oli yhdistetty puun eri sävyihin. Siinä mielessä mielestäni Seinäjoen asuntomessuilta oli tullut muutosta sisustamistyyliin.

Toki sisustaminen on makuasia ja siitä pitää tehdä sellainen, jossa itse viihtyy ja kokee sitä hyvää oloa.

Erityisesti makuuhuoneen luontoyhteyden yhdistäminen oli minusta aivan ihastuttava.

Ainoastaan jäi miettimään, että onko kesällä liian valoisaa nukkua ja osaako nukkua. Toisekseen luonto rauhoittaa ja uni tulee paremmin. Vaatii vain hyvää ilmastointia, jotta huoneet eivät pääse liikaa kuumentumaan.

Seuraavat asuntomessut vietetään Loviisassa 2023 ja vuonna 2024 asuntomessut on Keravalla.

Katsotaan, että millaiset messut silloin tarjoillaan.

Asuntomessuterveisin

Päpi

Saatat myös pitää...

1 kommentti

  1. […] käynti onnistui mainiosti keskiviikkona Naantalissa, josta on täällä blogissani ihan oma pieni tarinansa. Turussa yövyimme satamassa nostalgisessa kohteessa laivahotelli Boressa. Kyseinen hostelli on […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *