Sananjalka, Satakieli, Sydämellä-Päpin tarinat

Mäyrän ja heinäsirkkojen polulla

Ahvenanmaan retkellä oikeastaan matkalla Turun ja Turusta pois nähtiin tien varrella pari mäyrää jääneenä auton alle. Ajattelin, että täytyypä tutustua mäyrään viestintuojina paremmin. Sanotaan, että mäyriä näkee yleensä vain juuri tielle auton alle jääneenä.

Mitä mäyrä voisi merkitä ns. luonnonviesteinä?

Lähden tutustumaan aiheeseen tutun aiemmin käyttämäni Pohjolan voimaeläimet -kirjan myötä ja annan samalla intuitioni ohjata aiheen sisältöön paremmin.

Mäyrän ydinviesti on luoda itse oma polku jopa yksilöllinen ja omaperäinen. Meillä on vapaus valita elämässämme polkuja ja jokainen polku johtaa johonkin. Me teemme kukin itse valintamme ja kuljemme niiden päätöksien takana. Meillä on toki mahdollisuus valita uudelleen, jos joku polku ei tunnu siltä omannäköiseltä.

Meillä tulee olla sitä omaa aikaa ja aikaa kuunnella sitä omaa sydämen ääntä. Siitä sydämen äänen kuuntelemisesta olen aiemmin kirjoittanut ja sen merkityksestä tässä ”Käen tarinaa” tarinassani. Sanotaan, että mäyrä käyttää aistejaan. Aistien merkitys on tärkeää, että kuinka niitä osaa hyödyntää omassa elämässään. Omaa itseään tutkiminen tuo innostusta ja avoimuutta elämään ja siihen voi auttaa vaikkapa luonnonviestien kuunteleminen ja niiden tulkitseminen omalla herkkyydellä. Aistien herkistäminen vaatii rauhaa ja aikaa. Aina ei kannata juosta kello kaulassa, vaan antaa ajan virrata vapaana ja nauttia. Mäyrästä sanotaan, että se tykkää vetäytyä tutkimaan omaan rauhaansa ja siksipä niitä harvoin kohtaa luonnossa liikkumassa.

Jotenkin, kun pohdin mm. itseäni ja uskoisin, että teillä tarinoideni lukijoilla on samantyylistä tarvetta, että välillä pitää saada vetäytyä omaan rauhaan. Jatkuva kiire ei johda hyvään. Stressi voi hiipiä hyvin salaan. Mitä kaikkea siitä voikaan sitten seurata? Siksipä on hyvä ottaa aikaa itselle välillä vaikka pieniä hetkiä. Pieni luontoretki lähipuistoihin tai metsään voi olla jo oiva keino vapautua arjen kiireistä. Se voi avata aivan uudenlaisia ajatuksia.

Itselläni on ajatuksena vielä perustaa sivutoiminen yrittäjyys, jota nykypäivänä voitaneen kutsua myös hybridiyrittäjyydeksi. Ajatuksia voi herätä siitä, että onko se järkevää, jos kaipaa rauhaa. Näen, että se avaa mahdollisuuksia kokea uutta ja sitä voitaneen kutsua myös vapaudesta käsin tekemiseksi. Elämä on kuitenkin aika lyhyt matka ja omaa sydäntä kannattaa kuunnella.

Jotenkin näiden mäyrien näkeminen avasi ajatuksia siitä, että minulle näytetään nyt suuntaa. Voisiko sanoa jopa näin, että kun samoilee, niin voi löytää jotakin uutta. Kaikkea ei voi ennalta tietää. Vaikka menemme ja tulemme, niin lopulta olemme kaikki yhtä. Sen oman rytmin ja sävelen löytäminen on tärkeää ja silloin jaksaa paremmin. Se voi joskus merkitä jopa uudenlaista tekemistä, tai tapaa tehdä asioita? Jollekin itsensä löytäminen voi merkitä sitä arvokasta vapaa-aikaa ja vain olemista. Minkä sisin kokee tarpeelliseksi? Omaa sydämen ääntä ei voi kuunnella liikaa.

Mitä heinäsirkoilla voisi olla kerrottavaa?

En malta olla ottamatta tähän vielä toista luonnon otusta, joka korostui voimallisesti retkellämme. Nimittäin heinäsirkat ääntelivät iltaisin majoituspaikan pihalla voimallisesti. Niitä oikein hiljentyi ja keskittyi kuuntelemaan ja kuinka voimallisesti ja seireenimäisesti ääntelivätkään. Tässä yhteydessä tulee esille se ääni, mutta se tarkoittaa myös sitä viestintää, että kuinka viestitään. Kun yhdistää tuota mäyrän polkuajattelua ja heinäsirkan ydintä viestinnästä. Pääsen erittäin hyvin kartalle luonnon antamista viesteistä minulle.

Minulla on alkamassa pian opinnäytetyön tekeminen ja sen aiheena on juuri markkinointiviestintä. Yritän saada työstäni raikkaan ja hyvin käytännönläheisen ajatuksia herättävän lopputuloksen. Samalla auttaen yrittäjiä työni avulla ja tutkimustyöni perusteella myös mahdollisia muita kiinnostuneita yrittäjiä aiheestani. Voin sanoa, että mäyrän ja heinäsirkan energiat ovat juuri ne, joita nyt tarvitsen polullani.

Syksyn myötä tulen myös julkaisemaan tälle Päpin blögilleni omat Instagram, Facebook ja Youtube-kanavat. Olen valmis tekemään myös kaupallista yhteistyötä rakkaisiin teemoihin perustuen. Otan askelia myös sille saralle yritysyhteistyön muodossa.

Huomaatteko, että miten luonnonviestejä kannattaa kuunnella herkillä aisteilla. Ne ohjaavat meitä poluilla, kun olemme valmiita ottamaan niiden viestit vastaan. Heinäsirkan tarkoituksena on ohjata keskittymään käsillä olevaan tehtävään. Se valaa uskoa, luottamusta ja kannustaa hyppäämään vähän tuntemattomille alueille. Nyt on annettavaa aikaa tälle tulevalle työlleni ja keskityttyä siihen jopa vetäytymällä kuten mäyrä omille poluilleen. Tulen kuitenkin muistamaan sen, että viime kädessä kaikki olemme yhtä. Ilman yhteistyötä se ei voi syntyä. Näin niin mäyrä kuin heinäsirkka toimivat voimaeläiminä polullani tässä ajassa.

Näillä ajatuksilla lähden kohti syksyä menemään ja uusia haasteita.

Jokainen teistä blogitarinoiden lukijoina voitte pohtia ja miettiä, että mitä sinulle mäyrän ja heinäsirkan viestit voisivat merkitä ja miten niitä voisitte soveltaa omaan elämäämme. Voi syntyä todella mielenkiintoisia oivalluksia ja vinkkejä elämän poluillenne luonnon johdatuksena.

Luontoterveisin

Päpi

Saatat myös pitää...

1 kommentti

  1. […] tarinassani ”mäyrän ja heinäsirkkojen polulla” kerroin siitä, että syksyllä jatkuu YAMK-opintoni ja olen aloittamassa myös opinnäytetyöni […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *