Sananjalka, Satakieli, Sinisiipi, Snorkkeli, Sydämellä-Päpin tarinat, Sydänkoto

Tunnelmallisia jouluisia paikkoja, osta työtä Suomeen -päivä ja ajatuksia joulusta

Joulunodotus tuo muistoja mieleen. Isäni kanssa kuusenhakuretket lumisesta metsästä on ehkä päällimmäinen muisto lapsuuden jouluista. Minusta joulua lapsuudessani ei ollut ilman erittäin tiheää ja tuuhea aitoa joulukuusta, johon oli mukava ripustaa jouluvalot, kauniita joulunauhoja ja joulupalloja. Isällä oli tapana, että joulukuusi sai tulla aikaisin aattoaamuna, mutta se laitettiin pienessä kodissa aina pois tapaninpäivänä. Joulu sai mennä sen myötä.

Tämä harmaantunut kuusi tuli eteeni metsässä lokakuussa 2014, jolloin isäni kuoli

Minulle on oikeastaan muodostunut siitä se, että en tykkää joulupäivien jälkeen katsella mitään joulukoristeita, vaan sitten aletaan luoda katsetta lumisiin talvihankiin ja sen jälkeen kevääseen. Nyt on vielä pohdinnassa, että laittaako joulukuusi vai ei. Toki se nykyään on ollut muovikuusi, mutta aina siinä on ollut paljon kauniita joulupalloja- ja valoja.

Toinen vaihtoehto on laittaa isoon lasipurkkiin erilaisia joulupalloja ja sinne kierittää pieniä valoja valaisemaan. Tai vaikka laittaa molemmat. Viime vuonna joulukuusi tuli kotiin jo ensimmäisenä adventtina ja voihan se olla, että se on nyt toisena adventtina tänä vuonna, joka onkin jo huomenna.

Joulu ei ole minulle kuitenkaan aivan merkittävin vuodenjuhla eikä myös tärkein vuodenaika. Olen kevätihminen ennen kaikkea. Rakastan sitä, kun keväthanget alkavat loistaa valoaan ja siellä on mukavaa mennä keväthangilla. Viime vuonna löysin uuden harrastuksen liukulumikenkäilyn, josta löytyy oma tarinansa täältä.

Tuota liukulumikenkäilyaikaa odotan kovasti, että lunta on riittävästi. Hiihtäminen ei ole enää lempipuuhia, kun en tykkää sellaisesta kilpahiihdosta, jossa mennään vauhdilla. Rakastan samoilua omassa rauhassa metsissä ja se onnistuu parhaiten liukulumikengillä.

Tänä vuonna oikeastaan joulunpyhät on aika lyhyt aika ja se on pian ohi. Kuitenkin rakastan tunnelmoinnista. Tänä vuonna keskityn hyvään olon, nautin kodin rauhasta ja lämmöstä. Kodissa on mukava viettää aikaa ja tehdä vaikka kotispajuttuja turvallisilla jouluisen tuoksuisilla luomutuotteilla.

Niitä tarjoaa Ihana Luonnon -tuotteet. Ne ovat kotimaisia ja käsintehtyjä hyvistä luomu raaka-aineista. Solmin yhteistyösopimuksen Ihana Luonnon kanssa ja markkinoin niitä tuotteita. Niitä voi tilata Ihana Luonnon verkkokaupasta koodilla PÄPI2022 ja saat 31.12.2022 mennessä 10 % alennuksen ihastuttavista kaikista tuotteista. Alennusetu on käytössä yhden kerran /asiakas. Joulun suosikiksi on muodostunut niistä minulle Polka, jonka tuoksu on piparmintun ja mentholin.

Tuotteet tuntuvat iholla hyviltä, raikkailta ja rentouttavilta. Minulla on ollut ongelmia tänä syksynä hengitysteiden kanssa. Nämä tuotteet ovat helpottaneet siinä, että iho on saanut kosteutta ja tuoksut ovat luonnollisia ja ne eivät allergisoi kuin monet synteettisesti tuotetut tuotteet. Näitä on ilo käyttää kodin tunnelmassa. Joulutuotteista löytyy vartalonkuorintaa, jalkakylpysuoloja, palasaippuoita ja löylytuoksuja. Tuotevalikoima on paljon laajempi muissa tuotteissa kuin joulutuotteissa, kuten kasvo-, jalka- ja käsivoiteita ja sieltä löytyy tuotteita niin miehille kuin myös lemmikeille. Tästä löytyy vielä oma tarinansa täältä Päpin blögistä.

Meillä on pientä kotia siivottu ja puhdistettu jo useita viikkoja ja luotu kodista viihtyisä, toimiva, puhdas ja tunnelmallinen. Joka on sisältänyt paljon järjestelyä, selkiyttämistä ja paljon kaikkea on viety kierrätykseen. Olen saanut pieneen ihastuttavaan kompaktiin kotiimme oman työhuoneen/huoneen, jossa voin tehdä niin etätöitä kuin kaikkea muuta kivaa, kuten kirjoitella näitä blogitarinoita.

Tuli hankittua tuollainen pienimuotoinen laite ja ajattelen, että jossakin vaiheessa teen Youtube-videoita vaikka näistä tarinoista. Youtube-kanavani olen perustanut, mutta se on vasta alkutekijöissä. Menen sitten ihastuttavalle kodalle rummuttelemaan ja kertomaan Päpin blögin tarinoita, kun tässä opintoni alkavat olla valmiina alkukevään myötä. Tulen laatimaan myös oman tarinani kodista ja sen merkityksestä seuraavissa blogitarinoissani.

Toisekseen näin joulua ennen on mukavaa mennä tutustumaan jouluisiin paikkoihin. Tänä vuonna olen saanut käydä ihastuttavissa paikoissa kuten Himangalla Kievari Kissankellossa ja Tampereella Tallipihalla.

Paikat ovat todella kauniita miljöitä ja niissä tunnelma on luotu jouluisiksi perinteitä kunnioittaen. Niissä on mukavaa tehdä ostoksia ja nauttia ihanista kahvilan antimista. Täällä Seinäjoella on myös ihastuttavia kohteita, kuten tämä Piirin alue Törnävällä, jossa oli maittavaa käydä joululounaalla Ravintola Verstaalla

ja täältä löytyy myös hyvin ihastuttava jouluisen tunnelmallinen kahvila Puoti & Kahvila Ihana

Koulukadulla. Siellä on myös myynnissä kädentaitajien ihastuttavia kotimaisia käsitöitä ja makuja ympäri Suomea.

Ehkäpä vielä yksi retki tehdään ennen joulua ja käydään Savossa iäkkään äitini luona ja samalla käydään lapsuuteni maisemissa Runnilla syömässä yhdessä jouluiset lounaat ja näin vietetään äidin kanssa hetki yhteistä aikaa tutussa ympäristössä.

Joulun liittyy myös ihastuttavia joulukukkia. Kukkaihmisenä täytyy joka joulu ostaa jonkinlaisia joulukukkia. Itse en ole kuitenkaan niin perinteisten joulukukkien ystävä esimerkiksi punaisien joulutähtien. Joulukukissa pitää olla jotakin omanlaista viehätystä. Kävin ostamassa tänä vuonna jouluasetelman meidän hiljattain uusin tiloihimme avatusta Lakeuden Vihertaimistolta.

Paikassa on loihdittu kauniisti joulun tunnelmaa ja sitä ihanaa vihreyttä. Muuten joulukuussa luonto alkaa olla jo talvilevossa.

Tämä ihastuttava amaryllis kauniine väreineen löytyi Hyllykallion kukkakaupasta täältä Seinäjoelta.

Joulun haluan yhdistää myös joulukirjat. Itse nykyisellään käyn todella paljon kirjastolla lainaamassa kirjoja opiskeluihin ja vähän muutakin. Tänään kävin kirjastolle viemässä kirjoja. Siinä otti samalla silmään esillä olevia joulukirjoja.

Tämä kaikkien ihastuttaja Tanhupallo näyttää tehneen oman joulukirjan. Kirjastolla oli myös tällainen ihastuttava käsityönä tehty Apilan joulupuu. Joulukuusi on tehty Apilan 10-vuotisjuhlavuoden kunniaksi yhdessä asiakkaiden kanssa.

Haluan tuoda tässä joulutarinassani esille pienyrittäjyyttä, joka on sydämeni asia minulle. Keskityn opinnoissani ja opinnäytetyössäni pienyrittäjyyden markkinointiviestintään ja siksipä haluan kirjoittaa joulutarinan näin vähän yrittäjyyden näkökulmasta.

Jouluntaika syntyy sydämellisyydestä, yhdessäolosta ja toisten auttamisesta. Siihen liittyy oleellisesti läheiset, kodit ja se aito joulutunnelma, jonka jokainen voi loihtia omalla tavallaan. Minulle se näyttäytyy näin tänä jouluna. Käyttämällä pienyrittäjien palveluja ja loihtimalla näin hyvää oloa itselle, läheisille ja samalla kantamassa oman korteni kekoon pienyrittäjille. Meillä oli 2.12. Osta työtä Suomeen -päivää.

Seinäjoen kirjaston edustalla

Hyvää joulunodotusta kaikille

Päpi

Saatat myös pitää...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *